Ochutnajte nové odrody Chateau Pezinok

Ochutnajte nové odrody Chateau Pezinok

Biele vína dokážu spríjemniť popoludnie alebo dlhý večer v príjemnej spoločnosti. Trojica nových vín, ktoré sú dielom vinárskych majstrov značky Vitis Pezinok, sú presne takými vínami.

Nové odrody Chateau Pezinok ukrývajú vína voňajú po čerstvo dozretom letnom ovocí a vy si tak aj počas leta môžete zaspomínať na letné chvíle. Tramín červený, Muškát Ottonel a Rizling rýnsky vám predstavuje Juraj Kordiak, somelier značky Vitis Pezinok.

 Tramín červený: Poteší jazyk aj srdce

Polosladký výber z hrozna. Má zlato-žltú farbu, vôňu plnú ruží a robustnú chuť. Dúšok tohto vína dodá človeku temperament a radosť zo života.

Tip someliera: Tramín sa výborne hodí k domácim cestovinám s gorgonzolou, grilovanému mäsu a zelenine, alebo k dezertu crème brûlée. 

Bude vás zaujímať: Cestujeme za pivom a vínom

červené víno

Zdroj: Shutterstock®

Muškát Ottonel: Voňavý dúšok ukrytý vo fľaši

Hebké a voňavé polosladké víno, plné medových tónov s dlhotrvajúcim dojmom. Medzi vínami ročníka 2015 je výnimočné veľmi vyzretým hroznom. Ide o plné akostné víno, po ktorom v ústach ostáva chuť žltého melónu.

Tip someliera: Hodí sa ako prípitok alebo pre tých, čo si radi doprajú dúšok vychladeného bieleho vína.

 Rizling rýnsky: Letný zákusok

Víno s prívlastkom bobuľový výber, bohatej chuti, žlto-zelenej a zlatistej farby. Má impozantnú arómu s nádychom lipového kvetu, v ktorej sa nájde každý milovník vína. V chuti cítiť zrelý grep a ananás. Kôra limetky na záver dotvára eleganciu harmonického vína.

Tip someliera: Ako dezert skúste k vínu ochutnať zrelé syry a sušené ovocie – ananás alebo marhuľu.

Bude vás zaujímať:  Recept na vinársky jesenný osúch


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Mária Zámečníková 21.12.16 14:22

MZ
karma
-1.00

Nie je nad pohodovým večerom s pohárom vína v ruke :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní