- Recept na lososa 3x inak 1 z 3 Späť na článok Teriyaki losos Losos na ázijský spôsob? Pripravte si teriyaki lososa podľa Natasha's Kitchen. Ingrediencie: 2 veľké filety lososa 3 lyžice teriyaky omáčky 3 lyžice hoisin omáčky 3 lyžice sójovej omáčky 1 lyžicu ryžového octu 1 lyžicu sezamového oleja 40 g trstinového cukru 3 prelisované strúčiky cesnaku 1/2 lyžičky sušeného zázvoru voliteľné ako posýpka: sezamové semienka alebo zelená časť jarnej cibuľky Postup prípravy: Rúru si predhrejeme na 200 stupňov a na plech si dáme papier na pečenie potretý tukom. Všetky ingrediencie okrem lososa a posýpok si zmiešame na teriyaki omáčku. Miešame až dovtedy, kým sa cukor úplne nerozpustí. Do omáčky pridáme lososa, poriadne ho obalíme, misku prikryjeme potravinovou fóliou a marinujeme aspoň 20 minút v chladničke. Lososa premiestnime na plech a pečieme vo vyhriatej rúre 12 až 16 minút podľa toho, aké hrubé máte filety. Zvyšok omáčky dajte na panvicu a priveďte ju do varu. Potom plameň stiahnite a nechajte bublať 3 až 4 minúty, kým omáčka mierne nezhustne. Lososa podávajte potretého teriyaki omáčkou a posypaného sezamovými semienkami alebo cibuľkou s ryžou či zelenými fazuľkami na pare.