Lacné, rýchle a zdravé: Skús tieto vynikajúce recepty z kelu

    • Zdieľaj:
- TOP recepty z kelu
1 z 3

Vegánska polievka z kelu a fazule

Výživná, rýchla a pritom vynikajúca. Vegánska polievka s kelom a s bielou fazuľou podľa Crowded Kitchen vás dostane.

Ingrediencie:

  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa nasekaná nadrobno
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 200 g zemiakov nakrájaných na menšie kocky
  • 200 g mrkvy na kolieska
  • 3 bobkové listy
  • 2 lyžičky sušenej petržlenovej vňate alebo hrsť čerstvej
  • 1,5 lyžičky talianskeho korenia
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky čili papričiek
  • 1/4 lyžičky čierneho mletého korenia
  • 1 liter zeleninového vývaru alebo vody
  • 400 g kelu zbaveného stonky a nasekaného na kúsky
  • 1 až 2 konzervy bielych fazuliek
  • 2 lyžičky citrónovej šťavy

Postup prípravy:

  1. V hrnci si rozpálime olivový olej, na ktorom si opražíme cibuľku do sklovita. Po pár minútach pridáme prelisovaný cesnak, mrkvu aj zemiaky. Premiešame a necháme mrkvu mierne zmäknúť.
  2. Pridáme všetky koreniny, dobre premiešame a necháme prevoňať. Nakoniec pridáme aj vývar a privedieme do varu.
  3. Znížime plameň a na strednom ohni necháme polievku prebublávať asi 40 minút. 
  4. V tomto bode do polievky pridáme premyté fazuľky, kel a citrónovú šťavu. Počkáme, kým kel „nespľasne". Dochutíme soľou, korením, prípadne citrónovou šťavou.
1 z 3