Každá jedna z nás pozná ten pocit, keď vôňa vôkol nás prebudí naše chuťové bunky. Ihneď máme pocit hladu a túžba ochutnať zdroj vábivej vône sa stane priam neodkladnou záležitosťou.
Ale čo ak je to práve niečo nezdravé a nástenné hodiny nám ukazujú 8 hodín večer? Premeňte nezdravé jedlo na zdravší variant a pusťme sa s chuťou do varenia. :-)
Odporúčame vyskúšať: 6 jedál, ktoré dokážu odstrániť stres

Aj nezdravé hranolky sa stávajú zdravou pochúťkou v prípade, že zameníte v podstate všetky ingrediencie. Skvelá chuť a vôňa však zostáva nezmenená.
V západnej kultúre, v snahe o nájdenie zdravšej varianty jedálneho lístka a túžby po tenšej línií, ženy začali trochu experimentovať. A tak vznikli pečené hranolky, ktoré namiesto zemiakov pozostávajú z chutného zeleru a mrkvy, pričom obľúbený slnečnicový olej zamenili za zdravší olivový olej.
Ingrediencie na prípravu:
- Mrkva 2 ks
- Zeler 1 ks
- Morská soľ s bylinkami
- Vegeta
- Olivový olej
Odporúčame vyskúšať: 8 večerných maškŕt, z ktorých nepriberieš
Postup prípravy:
Zeleninu očistíme a na doske nakrájame do tvaru hranoliek v šírke 1 cm. Pokrájanú zeleninu dáme do misky, kde pridáme olivový olej, vegetu a morskú soľ s bylinkami podľa chuti. Všetko spolu dobre premiešame a vysypeme na plech, kde sme si už vopred položili papier na pečenie. Rozložíme ich rovnomerne po celom plechu a dáme do vyhriatej rúry (210 stupňov) na 15 minút.
Hranolky podávame teplé ako zdravú prílohu ku ktorémukoľvek mäsu, s lyžičkou kyslej smotany a bylinkami, alebo ako samostatnú pochúťku na príjemný večer!
Odporúčame vyskúšať: Pizza a zdravo? Áno, dá sa to!