Domáci hummus 5-krát inak: Skúsiš cviklový, pikantný či sladký?

    • Zdieľaj:
- Hummus 5-krát inak
4 z 5

4. Pikantný hummus s pečenou paprikou

Ak máte radi pikantné pokrmy s čili, neváhate vyskúšať nasledujúcu obmenu hummusu. Použijeme buď farebnú papriku, napríklad červenú, žltú či oranžovú, alebo sa do receptu veľmi hodí aj kapia. Papriky najskôr očistíme, rozkrojíme na polovice, poukladáme na plech a pečieme pri teplote 200 °C asi 30 až 45 minút. Počas pečenia ich otáčame. Keď sú papriky na povrchu až čierne, vyberieme ich, prikryjeme alobalom a chvíľu počkáme, kým sa sparia. Následne ich s ľahkosťou ošúpeme a dáme do mixéra s ďalšími surovinami na hummus. Podľa chuti môžete pridať dve či tri pečené papriky. Do mixéra tiež pridáme jednu menšiu čili papričku. Ak však pokrm pálivý nechceme, tento krok pokojne vynecháme.

Zdroj: Shutterstock®

4 z 5