Aké vlastnosti vám dal do vienka deň vášho narodenia?

Aké vlastnosti vám dal do vienka deň vášho narodenia?
  • 15.03.2017
  • Silvia Karasová

Ktorý deň v týždni ste sa narodili? Pondelok, v piatok, počas víkendu? Nahliadnite do „večného kalendára“, ak si nie ste isté, a pozrite sa, aké vlastnosti, ktorý deň prináša. Tak ako sú pondelky v našom bežnom svete vždy začiatkom nového týždňa, a možno aj práve akýmsi novým začiatkom, správa sa tak aj k bábätkám, ktoré si ho za deň svojho narodenia „vyvolia“.  Nedeľu si vraj vyberajú deti Šťasteny, piatku vládne Venuša takže bude najmä o láske... Aké vlastnosti dal do vienka práve vám váš deň narodenia? Rozhoduje o tom planéta, ktorá danému dňu vládne.

Narodené v pondelok ovláda Mesiac

Prvému dňu nového týždňa dáva Luna svoju chladnú krásu. Ľudia narodení v tieto dni pôsobia vznešene, elegantne, väčšinou však aj namyslene. Navonok sú naozaj chladní a ťažko dostupní, keď si však získate ich dôveru, pustia vás do svojho sveta hlbšie. Až vtedy objavíte ich nekonečnú fantáziu, krásne sny a túžby, ich priania, dobré srdiečko aj citlivú povahu. Osoby narodené v pondelok bývajú tiež mimoriadne senzitívne na lunárne fázy, ako spln, či nov. Vtedy sa ich blízkym zdá akoby sa zmenili na úplne iného človeka. Keď prepadnú svojim negatívny emóciám, vedia byť veľmi pomstychtivý, aj náladový. Pod týmto vplyvom si ťažko plnia svoje vysnené ciele, až nakoniec hrozí, že prepadnú frustrácii, či dokonca depresii. 

Odporúčame prečítať: 5 vlastností u muža v znamení Rýb, ktoré ženy milujú

Aké vlastnosti vám dal do vienka deň vášho narodenia?

Zdroj: Shutterstock®

Narodené v utorok ovláda Mars

Táto „bojovná“ planéta dodáva všetkým bábätkám, ktoré si za deň svojho príchodu na svet zvolia utorok, ohnivosť, dravosť a prirodzenú bojovnosť. Niekedy jej môže byť až priveľa a vtedy ľudia akosi apriori idú proti všetkému a každému, kto sa im snaží riadiť život. Nevedia sa stotožniť s pravidlami a vždy sa stavajú do vodcovskej pozície. Mars im na jeden strane dodáva životnú energiu, na strane druhej im ju odoberá v podobe vnútorných bojov.

Odporúčame prečítať: Svadba podľa feng shui

Narodené v stredu ovláda Merkúr

Merkúr je planétou, ktorá vplýva najmä na náš mozog. Ponúka znalosti, intelekt, pozornosť. Ľudia narodení v stredu už v rannom veku nachádzajú záľubu v knihách. Ako deti sú vynikajúcimi žiakmi, aj v dospelosti to obvykle ďaleko dotiahnu. Môže za to ich cieľavedomosť, ale tiež prísne požiadavky, ktoré kladú sami na seba. Úspechy po pracovnej stránke bývajú časté, o čosi horšie to majú vo vzťahoch. Kvôli workoholizmu si totiž pravú lásku občas nechajú ujsť. 

Aké vlastnosti vám dal do vienka deň vášho narodenia?

Zdroj: Shutterstock®

Narodené vo štvrtok ovláda Jupiter

Tak ako každá planéta, či deň v kalendárnom týždni, aj štvrtok v spolupráci s Jupiterom dodáva ľuďom, ktorí sa v tento deň narodili, tak dobré, ako i negatívne vlastnosti. Z tých horších to býva niekedy prehnaný flegmatizmus, pôžitkárske sklony, lenivosť, aj pýcha. Na druhej strane, ak sa do popredia dostanú tie lepšie vlastnosti, máte do činenia s osobami, ktoré sú veľmi priateľské, veselé a dobrodružné povahy.

Odporúčame prečítať: Magická sedmička – v čom spočíva jej čaro?

Narodené v piatok ovláda Venuša

A tá je známa ako planéta lásky. Tieto vlastnosti dáva aj ľuďom, ktorí sa v piatok narodili. Sú obvykle dobrosrdeční, láskyplní, nežní a po láske túžiaci. Medzi ich horšie stránky však patrí aj akási majetníckosť vo vzťahoch, žiarlivosť, ľahké podľahnutie vášni, či ješitnosť. Keď však prevládnu tie dobré, narodení v piatok v sebe objavia aj pokoru, intelekt a silne vyvinutý šiesty zmysel. 

Aké vlastnosti vám dal do vienka deň vášho narodenia?

Zdroj: Shutterstock®

Narodené v sobotu ovláda Saturn

Táto planétka hovorí v prvom rade o prísnej disciplíne. Takí bývajú aj ľudia narodení v prvý víkendový deň. Sobota svojim bábätkám dáva do vienka aj veľkú dávku sebakontroly, kritiky a pracovitosti. Už veľmi skoro zistia, že nič v živote nebudú mať zadarmo. Napriek tomu ich obvykle čaká v dospelom veku úspech. Ten si ale poriadne odmakajú, to isté očakávajú aj od svojho okolia. Nemali by ale zabúdať na oddych a relax. V opačnom prípade ich môže potrápiť zdravie, vylúčené nie sú ani vredy zo stresu, či vysoký tlak.

Odporúčame prečítať: Chystáte svadbu? Aký dátum si vybrať?

Narodené v nedeľu ovláda Slnko

Ako sme naznačili v úvode nášho článku, takzvané „nedeľniatka“ sú deti Šťasteny. Narodili sa pod vplyvom ohnivého Slnka a to im dáva nielen množstvo životnej energie, ale tiež optimizmus a jedinečnú charizmu. Aj oni si v živote musia prejsť aj horším obdobím, avšak pády na dno dokážu zniesť lepšie než ktokoľvek iný. Dokonca v nich hľadajú hlbší zmysel, sú ochotní ich prijať a poučiť sa. Deti narodené v nedeľu čaká množstvo  šťastných chvíľ, a to najmä vďaka ich jedinečnému prístupu k samotnému životu. 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

16 komentárov

Soňa Kelemenová 15.03.17 08:07

SK
karma
86.00

o tomto som ešte nepočula, zaujímavé konštatovanie..... ale bude na tom niečo pravdy....

  • 0
Odpovedať

Monika Filípková 15.03.17 10:56

MF
karma
56.00

Podľa môjho dňa narodenia mi popis na mňa nejako nesedí.

  • 0
Odpovedať

Iveta Ondáková 15.03.17 22:17

IO
karma
96.00

tak na polovicu je to pravda....

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 15.03.17 22:27

ĽŠ
karma
100.00

Naozaj zaujímavé!

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 16.03.17 06:58

SK
karma
114.00

---čo ja viem...

  • 0
Odpovedať

Pavlína Vaksmundská 16.03.17 15:56

PV
karma
113.00

Ja som v sobotu narodená a je to presne na mňa... No dúfam,že tie vredy a vysoký tlak nebudú ..!!!! Snažím sa aj oddychovať..

  • 0
Odpovedať

Mária Chromíková 16.03.17 18:41

MC
karma
109.00

Tomuto moc neverím.

  • 0
Odpovedať

Jana Čipková 16.12.17 20:39

karma
106.00

Ja som sa narodila v nedeľu aj moja dcéra tiež v nedeľu, a v podstate sme asi deti šťasteny, tak ako sa píše v článku, že aj pády vieme zvládnuť.

  • 0
Odpovedať

Tatiana Tomašovičová 21.02.18 15:21

TT
karma
118.00

prvá polovica je fajn, ale zasa nemusím spĺňať do bodky všetko

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 26.02.18 21:36

JK
karma
100.00

Som narodená v nedeľu a úplne to sedí

  • 0
Odpovedať

Danielka Hrončeková 07.03.18 09:35

DH
karma
79.00

som piatková....a úplne to na mňa sedí :-)

  • 0
Odpovedať

Mária Kováčová 07.03.18 12:27

MK
karma
-1.00

prekvapivo sedí do bodky, síce som sa nenarodila v stredu, ale počas pôsobenia planéty Merkúr.

  • 0
Odpovedať

Jana Šurkovská 19.03.18 20:52

karma
-1.00

zaujímavý článok:)

  • 0
Odpovedať

Martina Václaviková 29.10.18 17:19

karma
-1.00

Niečo na tom pravdy bude. Tá prvotná uzavretosť je dnes ale skôr obranou pred sklamaním sa.

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 09.01.19 07:53

JK
karma
100.00

Zaujímavé čitanie čosi na tom pravdy je

  • 0
Odpovedať

Andrea Hrtúsová 01.08.19 21:54

AH
karma
115.00

Zaujímavý článok. Musím však zistiť deň narodenia. Viem akurát hodinu

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní