Najúžasnejšie pláže na Sardínii, ktoré ti vyrazia dych!

Najúžasnejšie pláže na Sardínii, ktoré ti vyrazia dych!
  • 25.07.2023
  • Michaela Kožáková

Čarovná Sardínia predstavuje ostrov v Stredozemnom mori, ktorý patrí medzi najstaršie osídlené oblasti Európy. Vďaka úžasným plážam, fascinujúcim pobrežiam a jemnému piesku jej mnohí dávajú prívlastok európsky Karibik. 

Romantické prechádzky, úchvatné mestá s jedinečnou architektúrou, turistické chodníky vedúce nádhernou prírodou, mimoriadne chutná miestna kuchyňa robia zo Sardínie dokonalú dovolenkovú destináciu. 

Krajina plná protikladov vás prekvapí svojím drsným a hornatým prostredím, ale aj pohostinnosťou miestnych obyvateľov. Kým nádherné pobrežia vítajú každoročne množstvo dovolenkárov z celého sveta, vnútrozemie predstavuje úplne iný svet. Funguje svojím vlastným tempom bez ohľadu na to, či práve je alebo nie je dovolenková sezóna.

Poďte sa s nami pozrieť na najkrajšie pláže Sardínie. A čo by ste si ešte nemali nechať ujsť počas pobytu na tomto kúzelnom ostrove?

Neprehliadni: Najslnečnejšie európske destinácie, ktorým jednoducho neodoláš

Ružová pláž na Sardínii

Počuli ste už o tom, že Sardínia sa môže pochváliť ružovým pieskom? Spiaggia Rosa alebo ružová pláž je prekrásna prírodná piesočná pláž na malom ostrovčeku Budelli, ktorý je súčasťou súostrovia La Maddalena. 

Pláž je výnimočná práve vďaka svojej ružovej farbe, ktorá je daná prítomnosťou mikrokryštálov ružového koralu.

Ostrov je obývaný jedinou osobou, ktorá ho stráži. Vstup na pláž nie je povolený od roku 1994. Ak chcete vidieť tento skvost na vlastné oči, potom jedine z lode alebo so sprievodcom.

V súčasnosti už nie je pláž ružová taká ako predtým, pretože turizmus v minulosti zničil ekosystém na ktorom žili populácie ružových koralov a mušlí. Za porušenie zákazu vstupu môžu zvedaví turisti zaplatiť pokutu od 500 do 3500 eur.

Maria Pia

Zdroj: INSTAGRAM/nixii.3

Pláž Maria Pia Sardínia

Pláž Maria Pia sa nachádza na západnom pobreží Sardínie asi jeden kilometer od mesta Alghero. Na túto očarujúcu pláž sa dostanete prechodom cez veľký borovicový les, kde sa môžete osviežiť v najhorúcejších hodinách.

Pláž tvoria duny jemného bieleho piesku, ktoré sú domovom vzácnych a pôvabných morských ľalií. Krištáľovo čisté more s plytkou vodou umožňuje deťom sa pokojne a bezpečne hrať. Táto očarujúca pláž je dlhá asi dva kilometre a je veľmi obľúbená medzi miestnymi. Svoj čas môžete tráviť na bezplatnej časti alebo využiť rôzne služby ako je prenájom lehátok, prevádzky s občerstvením, kiosky a bary.

Cala  Luna

Zdroj: INSTAGRAM/

Pláž Cala Luna Sardínia

Cala Luna je jednou z najkrajších pláži na východnom pobreží Sardínie, nachádzajúca sa medzi regiónmi Barbagia a Ogliastra. Ide o miesto mimoriadnej krásy a úchvatnej scenérie, ktorú využilo mnoho filmárov. 

Pláž Cala Luna charakterizuje smaragdová voda, biely piesok, divoká príroda a obrovské jaskyne. Na pláž sa ľahko dostanete po mori prostredníctvom služieb poskytovaných niektorými lodnými spoločnosťami, ktoré vychádzajú z neďalekého prístavu Cala Gonone a z pláže Marina di Orosei.

Pre tých, ktorí obľubujú turistiku sa môžu vydať objavovať krásy tohto miesta aj po súši, po ceste, ktorá začína z Cala Fuili. Pripravte sa však na náročnejšiu túru ponad jaskyne Bue Marino, Grotta Nuova a Gola di Oddoana.

Mugoni

Zdroj: INSTAGRAM/katnissvany

Pláž Mugoni

Krásna pláž Mugoni je jednou z populárnych Alghero beach, kde nájdete všetko pre dokonalú dovolenku. Divoká pláž chránená hustými a chladnými borovicovými lesmi je orientovaná na juh a ponúka krásne výhľady na hornatý región dediny Tramariglio. Toto miesto si obľúbia nielen tí, ktorí preferujú sólo cestovanie, ale najmä rodiny s deťmi.

Vďaka svojmu zlatistému piesku, priezračnej vode a lokalite nápadne pripomína Thajsko. Na pláži si môžete prenajať ležadlá a slnečníky alebo sa osviežiť chladeným nápojom z miestneho baru.

Pozri aj: Najčarovnejšie pláže na Tenerife: Na týchto 5 zažiješ neopakovateľnú dovolenku

Spiaggia di Tuerredda

Zdroj: INSTAGRAM/ gianfrenk

Pláž Tuerredda

Široká a dlhá pláž Tuerredda spája divočinu a krásu prírodnej pláže s komfortom, ktorý poskytujú kiosky, reštaurácie a ďalšie vybavenie pre pohodlnú dovolenku.

Táto nádherná pláž, ktorá je jednoducho jednou z najkrajších pláží na Sardínii, je ľahko dostupná z hlavného mesta Sardínie Cagliari a čo by kameňom dohodil od dedinky Chia a Puly. Toto miesto by ste si určite nemali nechať ujsť, ak plánujete dovolenku na Sardínii.

Pláž v tvare písmena V je dlhá 500 metrov a ponúka skvelé možnosti nielen na kúpanie, ale aj šnorchlovanie. Tuerredda je orientovaná na juhovýchod a očarí vás tiež pekným výhľadom na ostrov Isola di Tuerredda, ktorý sa nachádza 150 metrov od pobrežia. Môžete naň i doplávať alebo si prenajať kanoe.

Biriola

Zdroj: INSTAGRAM/dhomapushimiborsh_villapushimi

Pláž Biriola

V zálive Orosei sa nachádza húština Biriola plná borievok, ktoré rastú na skalách. Pod malým lesom sa skrýva jedna z menej známych pláží na Sardínii s názvom Cala Biriola. Tento kúsok raja, na ktorý sa najľahšie dostanete ľoďou, je výborným miestom pre všetkých, ktorí milujú slnko, krásne more a potápanie. 

To, čo robí toto miesto takým jedinečným, je biely vápencový piesok, voda tak čistá, že si budete myslieť, že ste na Maldivách, a skaly, ktoré vyzerajú, akoby ich ručne vytesala sama príroda. Celé pobrežie pláže tvoria malebné zátoky lemované skalnatým terénom a stredomorskou faunou. 

Čo vidieť na Sardínii?

  • Costa Smeralda Sardínia (Smaragdové pobrežie), ktorá predstavuje pobrežnú oblasť a turistickú destináciu v severnej Sardínii s krásnymi plážami, golfovým klubom a exkluzívnymi hotelmi.
  • Najväčšie a zároveň hlavné mesto Cagliari so zaujímavými historickými pamiatkami.
  • Dedina Bosa s farebnými domami.
  • Obec Castelsardo, ktorá je zaradená k 100 najkrajším dedinám celého Talianska.
  • Jeden z najhlbších kaňonov Európy s názvom Gorropu Canyon.
  • Jaskyňa Neptunes´Grotto.
  • Staroveké mesto Tharros.
  • Druhý najväčší ostrov pri brehu Sardínie Isola dell Asinara, ktorý bol kedysi väzením. Na ostrove sa nachádzajú rôzne druhy zvierat, ako napríklad albínske osly.

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Darina Čierna 25.07.23 09:13

karma
-1.00

Nádhera, už aby som tam bola :oD

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 31.08.23 21:09

karma
-1.00

Wáu krásne hneď by som išla

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní