Silvester vo svete: Ktoré mestá sú na oslavu Nového roku ako stvorené?

Silvester vo svete: Ktoré mestá sú na oslavu Nového roku ako stvorené?
  • 24.12.2022
  • Michaela Kožáková

Kam na Silvestra? Pravdepodobne mnohí z nás už majú zarezervované silvestrovské pobyty a majú jasno v tom, ako budú tráviť posledné chvíle starého roku. Možno niektorí budú doma s najbližšími sledovať silvestrovský program v televízii, prípadne pred polnocou sa s fľašou šampanského vyberú na námestie, kde spoločne so susedmi a známymi odrátajú príchod nového roka 2023. Iní si zase užijú skvelú silvestrovskú lyžovačku na horách alebo noblesný večierok so živou hudbou. Mnohí vášniví cestovatelia si do sýtosti vychutnajú novoročnú atmosféru v rôznych kútoch sveta.

A čo vy? Ako budete tráviť tohtoročného Silvestra?

Na odlet do teplých krajín alebo za zábavou je už trochu neskoro. Poďte sa však s nami pozrieť na najkrajšie a najčarovnejšie silvestrovské mestá. Možno vás inšpirujeme a ďalší rok budete tráviť niekde pod Eiffelovou vežou alebo si užívať omamnú novoročnú atmosféru počas dovolenky v Dubaji.

Neprehliadni: Oplatí sa letieť do Barcelony?

Sydney

Zdroj: INSTAGRAM/toratora_official

Sydney

Austrálske mesto Sydney i tento rok oslávi vstup do nového roka 2023 tradičným ohňostrojom v zálive Sydney Harbour. Brilantná prehliadka ohňostrojov a svetelná show, ktorá osvetľuje budovu Opery, most Harbour Bridge a celý priestor zálivu prekvapí svojou okázalosťou a vysoko umeleckým charakterom. Nový rok v Sydney môžete privítať i na palube lode. 

Hong Kong

Zdroj: INSTAGRAM/voyages.et.moi

Hong Kong

Sledujte, ako sa tento Silvester rozžiari najdramatickejšia panoráma sveta s ohromujúcim ohňostrojom, ktorý vrcholí oslnivým finále – gigantickým pyrotechnickým drakom, ktorý krúži po oblohe. Oslava Nového roka 2023 sa začne v hongkonskom nákupnom centre Times Square, kde sa bude konať aj veľkolepý ples. Hlavné večerné slávnosti v prístave Victoria si najlepšie vychutnáte z miestnych lodí a strešných terás a na Avenue of Stars v Tsim Tsa Shui.

Paríž

Zdroj: INSTAGRAM/traveller_palak.tah

Paríž

S magickým ohňostrojom na Eiffelovej veži, pouličným tancom a búrlivým rozlievaním nápojov ožijú ulice v blízkosti ikonického monumentu davom nadšencov. Nenechajte si ujsť veľkolepú svetelnú show na Champs-Elysées okolo Víťazného oblúka. Pred odpočítavaním a ohňostrojom o polnoci si vedenie mesta pripravilo pestré vystúpenie rôznych umelcov. 

Mesto v objatí farebných svetiel si môžete vychutnať i z iného uhľa pohľadu – z rieky Seiny. Veľmi obľúbenými sú silvestrovské plavby so slávnostnou večerou nesúcou sa v znamení špeciálneho menu, ktoré vyzdvihuje jemnosťou a rozmanitosťou francúzskej kuchyne. 

New York City

Zdroj: INSTAGRAM/ramsaydunfermline

New York City

Silvester a Nový rok v New Yorku je obrovským zážitkom, na ktorý budete ešte dlho spomínať. Pyrotechnické svetelné šou, hudobné vystúpenia celebrít, tony konfiet, radujúci sa dav, množstvo obrovských televíznych obrazoviek – toto všetko a ešte viac môžete zažiť v New Yorku. Státisíce ľudí sa aj tento rok zhromaždí na Times Square, aby sa mohli pozrieť, ako sa pomaly spúšťa známa krištáľová guľa. 

Tí, ktorí hľadajú nie tak typickú newyorskú oslavu Nového roku, sa môžu zúčastniť 3,5-hodinovej plavby na jachte s dídžejom, otvoreným barom a s prípitkom. 

Dubaj

Zdroj: INSTAGRAM/exquisite_mansions

Dubaj

V Dubaji môžete zažiť jeden z najhonosnejších Silvestrov na svete. Veľkolepé ohňostroje,  svetelná a zvuková fontána, luxusná novoročná plavba na jachte, úchvatný výhľad na žiariace mesto z mrakodrapu Burdž Chalífa – to je len zlomok z toho, čo vás v Dubaji ku koncu roku čaká.

Nenechajte si ujsť vystúpenie speváčky Kylie Minogue v hoteli Atlantis, vychutnajte si program v Opere alebo navštívte obľúbenú Global Village a zoznámte sa s tradíciami osláv Nového roka z rôznych kútov sveta. 

Berlín

Zdroj: INSTAGRAM/dcthomsontravel

Berlín

1,8 kilometra dlhý úsek medzi Brandenburskou bránou a Stĺpom víťazstva býva každoročne preplnený takmer miliónom ľudí pripravených spoločne privítať nový rok. Berlín je jedným z najlepších miest na silvestrovské oslavy v Európe. Berlínske ulice sú 31. decembra najľudnatejšie, vďaka čomu je oslava Nového roka veľkolepá a zábavná. Samozrejme, tešiť sa môžete na ohňostroje, hudbu, tanec, jedlo, kúzelnícke predstavenia či na vystúpenia populárnych umelcov. 

Pozri aj: Najčarovnejšie decembrové destinácie: Dopraj si ku koncu roka nezabudnuteľný zážitok

Chiang Mai

Zdroj: INSTAGRAM/red_woods

Chiang Mai

Silvester žiari vzrušením a svetlom po celom svete, ale thajský Chiang Mai sa leskne krásou, keď sa papierové lampáše vznášajú na nočnú oblohu a miestni oslavujú koniec starého roka a želajú si  veľa šťastia do toho nadchádzajúceho.

Miestni obyvatelia a turisti sa zhromažďujú pozdĺž brehov rieky Ping a o polnoci púšťajú lampióny do vzduchu, zatiaľ čo ohňostroj vytvára nádhernú kulisu. Niektorí z oslavujúcich sa zase stretávajú pri Severnej bráne, aby si užili nočný život a rozmanité množstvo reštaurácií.

Londýn

Zdroj: INSTAGRAM/chilloutlondon

Londýn

Ohňostroje, člny plávajúce po rieke Temža, výhľady na vysvietené Londýnske oko a ikonická panoráma zvýraznená Big Benom robia anglický Londýn na Silvestra ešte príťažlivejším. Koncerty, balóny, svetelné show a nekonečný ruch na Trafalgarskom námestí sľubujú miestnym obyvateľom a návštevníkom bohatý večerný program. Londýn je nadčasovou destináciou, kde môžete osláviť Silvestra, či už máte záujem o príchod Nového roka s päťchodovým jedlom v michelinskej reštaurácii, alebo o túlanie sa po pulzujúcom meste, aby ste objavili slávnu architektúru a ochutnali tradičné čaje.

Zdroj foto: úvodná koláž - INSTAGRAM/sonia.warnet.voyages

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní