Dula Lucia Vančo: Ako prebieha druhý trimester tehotenstva?

Dula Lucia Vančo: Ako prebieha druhý trimester tehotenstva?

V našom poslednom videu s dulou aj laktačnou poradkyňou Luckou Vančo sme sa rozprávali o tom, ako prebieha prvý trimester tehotenstva, čo všetko môže budúca mamička očakávať, na čo všetko by sa mala pripraviť a možno aj to, aké zmeny by v jej živote mali nastať. Po dvanástich týždňoch tehotenstva sa však začína takzvaný druhý trimester. Ide opäť o jedinečnú fázu, v ktorej sa postupne mení telo ženy, rovnako sa môžu meniť jej pocity, pričom si postupne buduje vzťah s dieťatkom.

Práve v tomto období sa zvyčajne aj okolie dozvedá o skorom príchode nového človiečika. Na žene začína byť vidieť rastúce bruško. Okolo dvadsiateho týždňa tehotenstva tiež môže zaznamenať prvé pohyby bábätka. Je toho však oveľa viac, čo sa môže počas druhého trimestra tehotenstva stať a prihodiť. Kedže užitočných informácií, tipov a rád nie je nikdy dosť, neváhajte si pozrieť naše nové video. Dula Lucia vám v ňom načrtne, ako prebieha druhý trimester tehotenstva a na čo sa môže tešiť každá budúca mamička!

Odporúčame: Dula Lucia Vančo: Aké sú jej úlohy pri pôrode a čím všetkým sa zaoberá?

Ako prebieha druhý trimester tehotenstva?

V priebehu druhého trimestra rastie bábätko veľmi rýchlo. Formuje sa jeho tvár a rovnako sa vyvíjajú viaceré orgány, napríklad i pohlavné orgány. Rovnako sa intenzívne pohybuje a žena začína cítiť pohyby. Dobrou správou je, že táto fáza tehotenstva býva spravidla najpokojnejšia. Ženu už zvyčajne netrápia nevoľnosti, pocity na zvracanie či nadmerná únava. Naopak, nastávajúca mamička je neraz plná energie a žiari šťastím. Je ideálny čas na to, aby pred príchodom dieťaťa pripravila všetko potrebné. 

Okrem toho nesmie zabúdať na pestrú a vyváženú stravu, ktorá obom zabezpečí všetky potrebné živiny, vitamíny i minerálne látky. Rovnako je potrebné venovať telu dostatok pohybu. Telu prospejú i každodenné prechádzky na čerstvom vzduchu. A to najdôležitejšie je, aby žena počas druhého trimestra taktiež veľa oddychovala a cielene relaxovala. V rámci toho je vhodné, aby sa zhovárala s bábätkom a tešila sa na jeho príchod. Viac informácií už nájdete v našom novom videu!

Pozri aj: Dula Lucia Vančo: Poradí ti, ako otehotnieť, keď sa nedarí!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Ľubica Šťastná 06.02.20 06:59

ĽŠ
karma
100.00

Skvelý videorozhovor, ďakujem!

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 09.11.20 21:19

JK
karma
100.00

Rada som si pozrela super

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní