Kórejský trend v starostlivosti o pleť – 9 krokov k získaniu glass skin

Kórejský trend v starostlivosti o pleť – 9 krokov k získaniu glass skin

Na to, v akom stave je naša pleť, má vplyv nemalé množstvo vnútorných a vonkajších faktorov. Významným činiteľom je, samozrejme, genetika, ktorá do veľkej miery ovplyvňuje základný typ pleti, teda či je pleť napríklad mastná, zmiešaná alebo suchá. 

Vplyv však môže mať aj náš aktuálny zdravotný stav, pleť sa rovnako mení v priebehu rokov a starnutia. Z vonkajších faktorov na našu pleť vplýva napríklad strava a celkový spôsob života, ktorý vedieme. Do značnej časti rovnako záleží na tom, ako sa o pleť staráme, vrátane toho, aké prípravky používame.

Asi väčšina žien túži po krásnej žiarivej pleti bez rôznych nedokonalostí, ako sú napríklad rozšírené póry, čierne bodky, nejednotný tón pleti a vyrážky. A Kórejčanky dobre vedia, ako na to!

Čo je glass skin trend?

Je všeobecne známe, že ženy pochádzajúce z východu, a to najmä ázijských krajín, veľmi dobre vedia, ako sa o svoju pleť starať a aké látky a zložky na ňu aplikovať. Konkrétne z Kórey sa rozšíril, a to hlavne po sociálnych sieťach, i trend zvaný glass skin, čo by sme mohli preložiť ako sklenená pleť. 

Tento trend dáva do popredia čistú a žiarivú pleť s prirodzeným leskom, hladkým povrchom bez rozšírených pórov a s jednotným tónom, ktorá, takpovediac, vyzerá ako zo skla. Samozrejme, dosiahnuť glass skin efekt nemusí byť vždy náročné. Fotografie s dokonalou pleťou na sociálnych sieťach sú často výsledkom použitia filtrov alebo programov na úpravu fotiek. 

Ako však dosiahnuť takto krásnu, priam až dokonalú, pleť v realite? Kórejská starostlivosť o pleť pre získanie glass skin nepotláča základné zásady starostlivosti o pleť, ale pripája k ním pár dobrých tipov a vylepšení, ktoré dokážu s pleťou urobiť neraz hotové zázraky. Pozrime sa na to!

Krok 1: Čistenie na druhú

Kórejčanky nedajú dopustiť na dvojfázové čistenie pleti. Veľmi dobre vedia, že pleť, ktorá je zbavená make-upu pomocou micelárnej vody alebo odličovacieho mlieka ešte nie je dokonale čistá a pripravená na aplikáciu ďalších prípravkov. Dôkladné vyčistenie pleti pri večernej starostlivosti zabezpečí až jemný, no zároveň dostatočne účinný čistiaci gél alebo pena. 

Iba takto možno zabezpečiť, že z pleti odstránime všetok make-up, ako aj prach, baktérie a všetko ostatné, čo sa na ňu počas dňa dostalo. Ráno stačí vyčistenie pomocou gélu alebo peny. Nikdy tento krok nevynechávajte, z pleti je totiž nutné odstrániť všetko, čoho sa počas noci zbavila. 

Odporúčame: Starostlivosť o pleť podľa Kylie Jenner: Na čo nedá dopustiť?

Krok 2: Pravidelná exfoliácia

Pri starostlivosti o pleť Kórejčanky nikdy nezabúdajú na pravidelnú exfoliáciu, čiže zbavovanie pleti odumretých čiastočiek. Práve tento krok dokáže úžasne dopomôcť k prejasnenej a rozžiarenej pleti. Peeling je potrebné vybrať podľa typu pleti. Suchšie a citlivé typy pleti znesú len jemný peeling s drobnými čiastočkami, mastná pleť môže zvládnuť aj drsnejší peeling.

Peelingy nie sú len mechanické, teda s obsahom abrazívnych čiastočiek. Dostupné sú aj chemické peelingy na domáce použitie, napríklad s AHA kyselinami. Tento krok v starostlivosti o pleť sa odporúča prevádzať v závislosti od typu pleti 1 až 3 razy týždenne. 

Krok 3: Na tonikum sa nezabúda

Tonikum dokáže z pleti odstrániť prípadné posledné zvyšky nečistôt. No tento prípravok napomáha hlavne obnoviť rovnováhu pH pleti a podporí lepšie vstrebávanie ďalších prípravkov. Kórejský glass skin trend odporúča hydratačné toniká, ktoré pleť úžasne rozjasňujú, upokojujú a prispievajú k jej hydratácii. 

Krok 4: Látkové masky

Starostlivosť o pleť by mala zahŕňať aj pravidelné používanie pleťových masiek, napríklad 1 až 2 razy týždenne. Masky sú rôzne, napríklad čistiace, rozjasňujúce, proti vráskam a mnohé iné. Pre Kórejčanky sú TOP pomocníkom na starostlivosť o pleť látkové hydratačné masky, ktorých účinok podporujú masážnym valčekom alebo gua sha kameňom.

Takéto domáce masáže dokážu rovnako prispieť ku krásne rozžiarenej pleti. Zlepšujú mikrocirkuláciu a prekrvenie tkanív, čo zvyšuje prísun kyslíka a živín do pokožky. Celkovo rozjasňujú tón pleti a bojujú proti tmavým kruhom pod očami.

Krok 5: Zaradenie esencie

Používate pri svojej skin care esenciu? Ak nie, tak to rozhodne napravte! Esenciu si netreba mýliť s pleťovým sérom, hoci rozdiel medzi nimi nie je až tak závratný. Esencie majú obdobné zloženie a účinky ako séra. Sú však menej koncentrované a zároveň sú navrhnuté tak, že molekuly účinných látok sa dostávajú hlbšie do pokožky. 

Esencie sú považované za srdce kórejskej rutiny v starostlivosti o pleť. Sú určené na použitie po dôkladnom vyčistení pokožky, pred aplikáciou sér a pleťových krémov. Ak túžite po glass skin efekte, kvalitnú hydratačnú esenciu svojej pleti rozhodne doprajte. 

Odporúčame: ​Zmiešaná pleť – najčastejší typ pleti. Ako zvládnuť starostlivosť o ňu?

Krok 6: Kombinácia sér

A presúvame sa k spomínaným séram. Kórejčanky nedajú dopustiť ani na séra a bez problémov ich dokonca kombinujú. Kvalitné séra s kyselinou hyalurónovou, peptidmi a minerálmi užasne zhydratujú pleť. A hydratovaná pleť je jedným z najdôležitejších krokov k zdravej a krásnej pleti.

Pokojne kombinujte hydratačné séra s rozjasňujúcimi či sérami s anti-aging účinkami. Tiež sú dobrým pomocníkom séra s niacínamidom a zinkom, ktoré eliminujú nedokonalosti a zmenšujú póry.

Krok 7: Ošetrenie očného okolia

Ak dokáže nejaká časť na našej tvári razom odhaliť vek, tak sú to rozhodne naše oči. Pokožka v ich okolí je totiž jemnučká a náchylná na negatívne vplyvy. Rýchlejšie vysychá a skôr na nej vznikajú vrásky. Kvalitný očný krém sa odporúča používať ráno i večer, a to jemným vklepávaním pomocou prstenníkov. 

Krok 8: Krém na ráno i večer

Krémy predstavujú jeden zo základných produktov v každej skin care. Zabezpečujú regeneráciu, výživu, hydratáciu aj ochranu pleti pred nepriaznivými vplyvmi životného prostredia. Nezabudnite si zvoliť denný a nočný krém podľa typu svojej pleti.

Suchšia pleť obvykle potrebuje hutnejšie krémy. Pre zmiešanú a mastnú pleť sú ideálne ľahšie krémy, ktoré však taktiež dostatočne hydratujú. Na noc pokojne rutinu zakončite pár kvapkami za studena lisovaného oleja, ktorý na pleti vytvorí ochrannú bariéru. Pri suchej pleti možno tento krok urobiť aj ráno. 

Krok 9: Bez SPF to nepôjde

Neodmysliteľnou súčasťou každého rituálu kórejskej starostlivosti o pleť je použitie SPF, teda ochrany pred slnečnými lúčmi. Slnko prispieva k starnutiu pleti a oberá nás o prirodzený jas. Tento krok aplikujeme, samozrejme, v rámci rannej starostlivosti o pleť. Celoročne sa odporúča na tvár, krk a dekolt používať krém s SPF 50. 

Extra tipy, ako na glass skin pomocou make-upu

Na záver sa môžeme pozrieť na to, ako podporiť glass skin efekt na tvári aj pomocou dekoratívnej kozmetiky. Samozrejme, základom pre pekný make-up je vždy zdravá a pekná pleť. Ak sa o pokožku tváre dostatočne nestaráme, make-up na nej nikdy nebude vyzerať tak dobre.

V rámci glass skin trendu zabudnite na zmatňujúce make-upy. Odporúčajú sa rozjasňujúce krycie krémy so strednou krycou schopnosťou, ktoré zjednotia tón pleti a ponechajú na nej prirodzený lesk. V prípade mastnej pleti je vhodné použiť trochu púdru, no je potrebné vyhnúť sa jeho nadmernej aplikácii, ktorá by efekt sklenej pleti skazila. 

Ďalším krokom je aplikácia rozjasňovača. Malé množstvo tekutého rozjasňovača aplikujte prstami na lícne kosti a nos. Pre maximálnu podporu glass skin efektu dodajte perám kvalitnú hydratáciu a skrášlite ich žiarivým leskom na pery. Takýmto spôsobom Kórejčanky jemne podporujú svoju prirodzenú krásu. Čo na takýto trend poviete vy?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní