Trendy v starostlivosti o pokožku, ktoré budú dominovať v roku 2022

Trendy v starostlivosti o pokožku, ktoré budú dominovať v roku 2022

Možno nie sme jasnovidci, ale už v minulom roku sa začalo hovoriť o nových trendoch, ktoré sa dostali aj do „beauty“ sféry. V prvom rade môžeme hovoriť o trendy účesoch, respektíve o TOP strihoch vlasov pre tento rok, ktoré budú opäť v centre pozornosti. Spoločnosť Pantone vyhlásila farbu roka, ktorou sa stala fialová s modrým a červeným podtónom Very Peri, ktorá sa postupne vkráda aj do našich príbytkov.

Po roku intenzívnych zmien, ktoré priniesol COVID-19, začali sme sa viac zaujímať o to, čo používame a čo si kupujeme. S čistými a vydezinfikovanými rukami, rúškami na ústach a nose, sme začali spoznávať zložky, ktoré naša kozmetika obsahuje. Začíname byť viac ohľaduplnejší k planéte, snažíme sa získať späť svoju pleť bez akné (alebo maskné) a sme opäť o krok bližšie ku kráse, ktorá sa vyrovná kráse celebrít z titulkov časopisov. Nahliadnite spolu s nami do blízkej budúcnosti roku 2022 a posvieťme si na trendy v starostlivosti o pokožku, o ktorých budeme v tomto roku počúvať a čítať častejšie.

telové a pleťové mydlá

Zdroj: Shutterstock®

Mydla sú opäť na výslní

Možno nie sú také staré ako bohovia, no prinajmenšom sú také staré ako Veľká pyramída v Gíze. Kým v minulosti sme sa im vyhýbali, pretože boli údajne posiate baktériami, v súčasnosti prešli dlhú cestu, vďaka ktorej sa opäť hlásia o slovo. Vďaka neustálej potrebe šetrenia životného prostredia sa mydlá začínajú opäť zaraďovať do našej beauty rutiny. Už pred niekoľkými rokmi ste mohli zaznamenať, že kozmetický priemysel začal prichádzať s tuhými šampónmi i kondicionérmi práve vo forme mydla.

Nehovoríme však len o tuhých šampónoch, kondicionéroch a telových mydlách. Mnohé značky začali vytvárať aj mydlá na čistenie pleti – na odličovanie, dočistenie alebo tonizáciu, no mnohé obsahujú aj peelingové zrniečka, ktoré z pleti zároveň odstránia aj odumreté kožné bunky. Sú jednoduché na použitie, ľahké na prenášanie (smelo ich môžete so sebou nosiť aj na dovolenky) a ich účinky sú porovnateľné s klasickými prípravkami, ktoré sme používali doposiaľ.

Samozrejme, stále tú sú obavy z baktérii, ktoré sa šíria vo vlhkom prostredí, a teda na povrchu použitého mydlá. Dermatológovia však odporúčajú mydlo po použití prepláchnuť v čistej vode poprípade postriekať dezinfekciou určenou na kozmetické produkty.

Domáca kryoterapia

Ak ste niekedy šmýkali kockami ľadu po svojej tvári a predovšetkým pod očami, aby ste sa zbavili opuchov, tak ste už dozaista experimentovali s kryoterapiou. Ukázalo sa, že terapia ľadom pomáha stiahnuť krvné cievy a tým aj znížiť viditeľnosť rozšírených pórov, vďaka čomu pleť vyzerá pevnejšie a mladistvo. Preto aj mnohé kozmetičky zaradili do svojej ponuky ošetrenie chladom, čo má výrazný úspech medzi mnohými dámami.

Takúto terapiu ľadom si môžete spraviť aj sami – stačí len z mrazničky vytiahnuť kocky ľadu a prechádzať nimi po pleti. Robte to tak dlho, ako vám to je príjemné. Ak mrazivé kocky ľadu nie sú pre vás príliš znesiteľné alebo máte citlivú pleť, tak ich zabaľte to uteráka a prechádzajte po tvári takýmto spôsobom. Skvelým riešením sú aj rôzne pomôcky určené na takúto kryoterapiu. Hovoríme o rôznych lyžičkách, ktoré sa nechávajú vychladiť, poprípade iných dostupných prístrojoch.

Zaujme ťa aj: PHA, BHA a AHA kyseliny – aké sú medzi nimi rozdiely a pre koho sú vhodné?

zložky v kozmetike

Zdroj: Shutterstock®

TikTok trendy ingrediencie v kozmetike

Čoraz viac ľudí upiera svoj pohľad na sociálnu sieť TikTok, ktorá je plná inšpirácií, vtipných, ale aj poučných videí. Tvorcovia týchto videí sú zároveň aj influencermi, ktorí odporúčajú mnohé produkty, ale aj účinné zložky v kozmetike. Keďže sa história krásy vždy opakuje, niektoré zložky sa na scénu vracajú opäť. Medzi nimi nájdeme predovšetkým bakuchiol, kofeín a niacinamíd.

Bakuchiol je v podstate antioxidant, ktorý stimuluje tvorbu kolagénu a podporuje bunkovú výmenu, vďaka čomu môžete dosiahnuť hladší vzhľad pleti. Je to rastlinná alternatíva k retinolu, ktorú lepšie znášajú mnohé typy pleti.

Kofeín je rovnako antioxidant, ktorý má podobné účinky ako vyššie spomínaný bakuchiol. Kofeín robí v podstate s našou pokožkou to, čo robí pre našu dušu – prebúdza ju. Kofeín sťahuje krvné cievy, vďaka čomu pleť vyzerá sviežo a rozjasnene.

Už zopár rokov je kozmetický priemysel posadnutý zložkou niacinamíd, ktorá zlepšuje celkovú textúru pokožky, minimalizuje výskyt pórov a pôsobí aj ako antioxidant, ktorý chráni pokožku pred UV žiarením a vznikom zápalu. Ktorú zložku v kozmetike ste si obľúbili a používate?

Neprehliadni: Ako si upraviť obočie v tomto roku? Pozor, vracia sa trend, na ktorý by sme radšej zabudli!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní