Liposukcia zmrazením tuku: Rýchle a jednoduché chudnutie bez námahy

Liposukcia zmrazením tuku: Rýchle a jednoduché chudnutie bez námahy

Zmrazovanie tukov (kryolipolýza) je jedným z najhorúcejších trendov v neinvazívnom kozmetickom priemysle. Takáto liposukcia si aktuálne získava na popularite, pretože obyčajným ležaním sa môžete zbaviť podkožného tuku v problémových partiách. Dokonca ju mnohí označujú za akúsi zázračnú metódu, pretože nemusíte ani prstom pohnúť a už vôbec nemusíte drieť hodiny v posilňovni, aby vaša postava bola ako lusk.

Ako už možno názov napovedá, kryolipolýza predstavuje studenú tukovú deštrukciu, ktorá je postavená na zmrazovaní tukových buniek u žien všetkých vekových kategórií. Na rozdiel od liposukcie je však kryolipolýza stopercentne neinvazívna, hlavne s krátkym časom zotavenia a nie je potrebná pri nej anestézia ani iný chirurgický zákrok. Aké výsledky po takomto zákroku, respektíve ošetrení očakávať? Ako kryolipolýza prebieha a pre koho je určená?

ako na redukciu tuku

Zdroj: Shutterstock®

Čo je kryolipolýza?

Kryolipolýza je odborné pomenovanie alebo označenie pre zmrazovanie tukov. Je to nechirurgická procedúra zameraná na redukciu tukov nachádzajúcich sa pod pokožkou. Pri tejto metóda dochádza pomocou studenej teploty k zníženiu ukladania tukov v určitých oblastiach tela. Liposukcia zmrazovaním tukov je navrhnutá tak, aby obmedzila lokalizované tukové usadeniny alebo vypukliny, ktoré nereagujú na žiadnu diétu ani cvičenie. Kryolipolýza však nie je určená pre obéznych ľudí alebo pre tých, ktorí majú výraznú nadváhu.

Ako uvádzajú odborníci, tukové bunky sú obzvlášť citlivé na účinky chladu. Zatiaľ, čo ony zamrznú, pokožka a ďalšie štruktúry sú ušetrené pred poranením. Práve preto hovoríme o neinvazívnej metóde, pri ktorej nie je rekonvalescencia pomerne dlhá.

Pre koho je kryolipolýza určená?

Ako naše telo starne, metabolická schopnosť vylučovať podkožný tuk klesá. Preto dochádza k jeho ukladaniu v problémových partiách, ako je zadok, stehná, brucho alebo paže. Táto metóda odbúravania tukov je vhodná pre dospelých, ktorí nie sú obézni a svojou váhou sa blížia k ideálnej hmotnosti, no stále majú nejaké tie kilá naviac, ktorých sa nedá zbaviť. Zväčša sa hovorí o cca 5 kilogramoch nadváhy. Treba si však uvedomiť, že kryolipolýza nie je úplne zázračná a nezlepší vaše zdravie, nakoľko nie je zameraná na odbúravanie viscerálneho tuku. Pomôže vám však vtesnať sa do vašich obľúbených džínsov, ktoré ste už nemali pár rokov na sebe.

Na druhej strane nie je táto metóda vhodná pre všetkých. Neodporúča sa podstúpiť ju vtedy, ak má „pacient“ kŕčové žily, dermatitídu, ekzémy alebo psoriázu. Túto procedúru by nemali vyhľadávať ani tí, ktorí majú:

  • problémy s pečeňou alebo obličkami,
  • epilepsie,
  • tehotné alebo dojčiace ženy,
  • nervové poruchy alebo poruchy imunitného systému.

Z akých častí tela je možné odstrániť podkožný tuk kryolipolýzou?

Kryolipolýzou je možné zmraziť tuk na rôznych častiach tela. Najčastejšie je však možné odstrániť tuk z:

  • vnútorných a vonkajších stehien,
  • paží,
  • bokov alebo madiel lásky,
  • chrbta,
  • pŕs,
  • krku (dvojitá brada),
  • zadku.

Zaujme ťa: Izbové rastliny ako lacná klimatizácia do bytu? Týchto 5 kúskov musíš mať!

ako odstrániť podkožný tuk

Zdroj: Shutterstock®

Ako kryolipolýza prebieha?

Keďže ide o nechirurgickú metódu redukcie tukov, ošetrenie sa vykonáva ambulantne prostredníctvom špeciálnych prístrojov. Špecialista na kryolipolýzu najprv zhodnotí stav vášho tela, posúdi tvar a veľkosť problematickej partie a označí oblasť, ktorú je potrebné ošetriť. Následne zvolí vhodnú veľkosť prístroja. Na pokožku je najskôr aplikovaná gélová podložka, ktorá chráni pokožku pred ochladzujúcim účinkom. Postupne dochádza k riadenému chladeniu zvolenej oblasti. Aplikátor nasáva tkanivo a spúšťa proces chladenia. Keď teplota aplikátora klesne, ošetrovaná oblasť znecitlivie. V tomto momente môže pacient pociťovať podtlak a nepríjemný pocit, no ten trvá len do doby, kedy je pokožka znecitlivená chladom.

Ošetrenie trvá 30 až 60 minút. Po dokončení ošetrenia je prístroj odstránení a po správnosti by mal špecialista danú oblasť rozmasírovať, aby sa zmrazené tukové bunky „rozbili“ a telo sa ich zbavilo.

Ako si udržať postavu po kryolipolýze?

V zásade platí, že pred podstúpením tohto ošetrenia by mal pacient zlepšiť svoj životný štýl a upraviť svoje stravovanie. To platí aj po samotnom ošetrení. Je dôležité dbať na vyváženú stravu, pri ktorej by ste sa mali vyhýbať mastným jedlám a pokrmom zo stánkov s rýchlym občerstvením. Okrem toho je potrebné vyhýbať sa alkoholu a dbať aj na svoj pitný režim. V prípade, že sa po ošetrení vrátite „do starých koľají“ a začnete sa stravovať ako predtým, tuky sa v ošetrenej oblasti začnú ukladať nanovo.

Pozri tiež: Cvičenie proti celulitíde: Zbav sa jej konečne aj ty!

zmrazovanie tuku

Zdroj: Shutterstock®

Nežiadúce účinky kryolipolýzy

Aj pri kryolipolýze sa môžu vyskytnúť vedľajšie účinky. Avšak, nakoľko ide o neinvazívnu metódu ošetrenia, vedľajšie účinky nie sú dlhodobejšie a rovnako si nevyžadujú tlmenie prostredníctvom liekov. Počas ošetrenia môže pacient pociťovať:

  • brnenie,
  • senzorické deficity ako ťahanie či pichanie,
  • pocity intenzívneho chladu.

Po ukončení ošetrenia je však isté riziko vzniku dočasných vedľajších účinkov, ako je:

  • sčervenanie, opuch alebo tvorba podliatin,
  • precitlivenosť pokožky,
  • mierna bolesť pokožky.

Aká je cena kryolipolýzy?

Cena je asi to, čo zaujíma všetkých najviac. No tú však platí, že ku každému pacientovi sa pristupuje individuálne a je len na ňom, aké požaduje výsledky. Síce už po jednom ošetrení môžete pozorovať lepší vzhľad svojho tela, no platí, že pre čo najlepšie výsledky je potrebné procedúru podstúpiť viackrát. Platí však, že s minimálnym úsilím a hlavne v krátkom čase budete vyzerať a cítiť sa lepšie.

Cena za jedno priloženie (nasatie) sa pohybuje od 50 €, no záleží aj od veľkosti použitej hlavice a ošetrovaného miesta. 

Inšpiruj sa: TOP potraviny pre obličky: Týmto im ulahodíš a zároveň aj ochrániš


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní