TOP cviky na ovisnuté ruky: Už nebudú ako huspenina v tielku

TOP cviky na ovisnuté ruky: Už nebudú ako huspenina v tielku

Plavky, tielka, ale aj letné tričká s krátkym rukávom, šaty alebo iné letné kúsky oblečenia rázom odhalia, čo ste doposiaľ ukrývali pod svetrom. Ak ste po roku zo skrine vytiahli všetky letné kúsky a ostali ste zaskočené, tak s tým poďte niečo urobiť. Už sa viac nepozerajte do zrkadla so smutným výrazom a ani nezúfajte nad ovisnutými pažami, jednoducho sa pustite do cvičenia a spevnite ich správnymi cvikmi.

Pred letom sa mnohí zameriavajú na spevňovanie iných partií telá. Najvyhľadávanejšie tak sú cviky na brucho, cviky na zadok a stehná, ale čo naše ruky? Ak svoje paže neposilňujete, môže sa ľahko stať, že budú ovísať, budú mľandravé a bez formy. Zmeňte to!

cviky na ruky

Zdroj: Shutterstock®

Príčiny ochabovania svalov na rukách

Uvoľnená koža a ochabnuté svalstvo na rukách najčastejšie trápi ženy. Muži to majú inak, nakoľko zväčša vykonávajú manuálnu fyzickú činnosť, pri ktorej svoje ruky posilňujú a svaly zapájajú do rôznych činností. Preto prvým a asi aj jediným dôvodom, prečo dochádza k ochabnutiu svalstva a ovisaniu pokožky v okolí paží, je fyzická nečinnosť a rovnako aj starnutie.

Hovoríme predovšetkým o estetickom probléme, ktorý je možné zvrátiť, a to posilňovaním tricepsu. Potrebné je v tomto prípade vyskúšať cviky, ktoré sú zamerané hlavne na posilnenie tejto trojice svalov. Mnohí dokonca odporúčajú pravidelné peelingovanie pokožky a rovnako aj masáž spevňujúcimi krémami. Sú to však len akési doplnkové činnosti k samotnému cvičeniu, ktorému sa nič nevyrovná.

Zaujme ťa: Letná edícia do plaviek: 10-minútové špeciálne cviky na brucho

Ktoré cviky na ruky sú najlepšie?

V prvom rade pri probléme s mľandravými pažami pomôžu cviky s činkami. Vyskúšajte tricepsové tlaky s jednoručkou, pri ktorých si činku dáte za hlavu a paže pomaly vystierate nad hlavu. Istou obmenou je aj tricepsový kick-back v predklone, pri ktorom budete potrebovať dve jednoručky. Postavte sa na šírku ramien, pokrčte kolená, predkloňte sa a narovnajte chrbát. Ruky s činkami pripažte k telu a postupne ich vystierajte za chrbát. Nezabudnite pri tom správne dýchať. V rovnako postoji môžete ruky s činkami upažovať a pripažovať k telu.

Základným cvikom je dvíhanie činiek. Postavte sa na šírku ramien, vystrite chrbát a paže spustite popri tele. Následne striedavo ohýbajte ľavú a pravú ruku – činku budete kvázi dvíhať ku hrudníku. Ak nemáte činky, tak ich pokojne nahraďte fľašami naplnenými vodou.

Svoje paže môžete spevniť aj bez činiek. Na ich posilnenie sú skvelé cviky na ruky s vlastnou váhou, pričom nepotrebujete žiadne športové náčinie. Skúste plank, kliky alebo niektoré z ďalších cvikov vo videu vyššie.

Vyskúšaj aj: Kardio joga: Nové cvičenie, ktoré spája relax a intenzívny tréning


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Katarína Konečná 12.07.21 08:58

KK
karma
109.00

nie je to u mňa také zlé, ale zišlo by sa to zlepšiť, vyskúšam niektoré cviky

  • 0
Odpovedať

Mária Chromíková 12.07.21 18:04

MC
karma
109.00

žiadalo by sa trochu posilniť.

  • 0
Odpovedať

Zdenka Sabanošová 12.07.21 18:49

ZS
karma
100.00

Joj trebalo by cvičiť.

  • 0
Odpovedať

Marta Kendrová 21.08.21 07:00

MK
karma
100.00

Určite vyskúšam

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní