4. Zelenina plnená šošovicou
Šošovicu môžete využiť aj na prípravu plnky, ktorou naplníte rozličné druhy zeleniny, napríklad bataty, papriky, cukety, tekvice či baklažán. Výber závisí len od vašej chuti. A ako zeleninu naplniť? V hrnci uvaríme domäkka 200 g šošovice. Na oleji si opražíme nadrobno nakrájanú väčšiu cibuľu, 2 strúčiky cesnaku a jednu či dve chilli papričky. Potom pridáme 150 g paradajkového pretlaku a chvíľu zohrievame. Pridáme ešte 200 g baby špenátu a počkáme, kým sa nám vytvorí jednotná hmota. Do nej následne primiešame uvarenú šošovicu, soľ a korenie, prípadne obľúbené bylinky. Môžeme pridať 1 dcl vody zo šošovice a všetko spolu ešte necháme prevariť. Hotovou zmesou naplníme vybranú zeleninu a dáme ju so syrom zapiecť do rúry na 30 až 40 minút pri teplote 190 °C.
Zdroj: Shutterstock®
Pravidelná dávka inšpirácií a zaujímavostí zo sveta krásy