Rovnocenná láska vo vzťahu: 7 vecí, ktoré sa stanú, ak taká nie je

Rovnocenná láska vo vzťahu: 7 vecí, ktoré sa stanú, ak taká nie je
  • 11.07.2023
  • Kristína Vait

Každý človek vníma lásku inak. Ale aj ju inak prejavuje. Je za tým častokrát mnoho faktorov. Vaše prejavy lásky voči milovanej osobe a prejavy vašej polovičky voči sa môžu líšiť, hlavné však jem že sa ľúbite navzájom a dostatočne. Možno si poviete, že neexistuje taká vec, že niekto ľúbi viac a niekto ľúbi menej...veď predsa buď niekoho ľúbim alebo nie. 

Je to však o niečo komplikovanejšie. Pokiaľ ste ten, čo vo vzťahu ľúbi viac, jednoznačne ťaháte za kratší koniec. A nie je to kvôli zištným dôvodom. Je to preto, že tento vzťah nebude mať pravdepodobne dlhé trvanie. Vo vzťahu musí byť harmónia a rovnováha. A to aj v láske. Ak jeden z partnerov toho druhého ľúbi viac, vyzerá to aj takto: 

1. Nie ste v láske rovnocenní partneri

A pravdepodobne ani v ničom inom. A tu nastáva ten bod, keď sa vaše prejavy lásky líšia. Nie preto, že ste iné povahy, ale preto že jeden z vás ľúbi viac a druhý menej. Je to v úplne každodenných maličkostiach, kde by ste osobe, ktorú ľúbite zniesli aj modré z neba a ona nemá ani len potrebu povedať vám, že vás ma rada. 

Vy si to ani len neuvedomujete, pretože toho človeka milujete. Tak to už býva.

2. Robí si plány bez vás

Vás ani len nenapadne urobiť v podstate aj tie najmenšie rozhodnutia bez toho, aby ste sa opýtali na jeho názor. Nie je to preto, že sa neviete rozhodnúť sami. Je to preto, lebo svoju polovičku ľúbite a beriete do úvahy aj jeho názor, pocity a celkový vplyv rozhodnutia na jeho osobu. On alebo ona však na druhej strane rieši svoje veci po svojom. 

Robí si plány do blízkej alebo aj vzdialenejšej budúcnosti bez vás. Nemyslíme tým, že váš partner, či partnerka je povinná všetko s vami preberať. Ale keď spolu žijete už niekoľko rokov v jednej domácnosti a on sa rozhodne ísť na letnú dovolenku s kamarátmi, bez vás a ani vám o tom nepovie, to je už trošku drsné.

Odporúčame: Jazyk lásky podľa zmenenia zverokruhu: Gestá, darčeky či objatia? Čo oceníš najviac?

3. Nezaujíma sa o váš osobný život

V podstate ho vôbec nezaujíma váš osobný život, mimo jeho osobu. Či ste v práci v pohode alebo vás naštvala mama, jemu je to jedno. Nezaujíma sa o to. Je to váš život.

Presne v takýchto malých veciach jasne vidíte, že síce vás asi má trochu rád, keď s vami je, ale určite vás neľúbi tak veľmi, ako vy jeho. Vy o jeho práci, kamarátoch, dokonca spolužiakoch zo základky viete všetko. Zaujímate sa o to, aký mal v práci deň a či ho niečo netrápi. 

4. Vaša láska je braná ako samozrejmosť

Je v podstate veľmi jednoduché byť verný a lojálny, keď niekoho milujete. Príde vám to ako prirodzená a samozrejmá vec. Platí to však aj opačne. Tým, že svojho partnera ľúbite viac, ako on vás, aj on berie vašu lásku ako samozrejmosť. Vy ho totiž naozaj milujete bezpodmienečne a on si ani nevie predstaviť niečo iné. Jednoducho s vami na sto percent ráta.

Aj keby spravil neviem aký prúser, vie, že vy ho milujete a vždy mu vo finále odpustíte. Okrem toho, že vašu lásku berie ako samozrejmosť, je to aj prejav sebeckosti a samoľúbosti. Ale nečudujme sa. Sebci majú aj tak najradšej seba. 

5. Vo vzťahu ste jediná osoba, ktorá sa snaží

Je jedno či sú to bežne partnerské maličkosti alebo veľké veci, ktoré váš vzťah posúvajú ďalej alebo ho udržiavajú v pohode. Všetko je len a len na vás. Sú tie bežné veci ako naplánovanie spoločnej večere v meste, lebo ste už dávno neboli spolu von alebo zabránenie zbytočnej hádke tým, že ustúpite už vopred. 

Je mnoho vecí, ktoré sú na vašich pleciach, aby váš vzťah fungoval a vy ich robíte stále. Už ste sa vzdali akejkoľvek pomoci z druhej strany. Takto to je a vy ste si zvykli, svojho partnera predsa milujete, prečo by ste to pre váš vzťah a spoločný život nerobili?

6. Neustále bojujete o čas strávený s ním

Zaľúbeným a milujúcim partnerom príde normálne a bežné, že chcú popri práci, deťoch a iných povinnostiach stráviť čo najviac času spolu. U vás to však tak nie je. Váš partner rád uprednostní kamarátov alebo svoju rodinu pred vami.

Musíte vyslovene súťažiť o to, aby s vami nejaký čas strávil. Je samozrejmé, že každý muž alebo žena sa potrebuje odreagovať s priateľmi alebo sa starať o svoju rodinu. Keď je to však stále a s vami je len zlomok svojho času, asi je niečo zle.

Pozri tiež: Ako si získať srdce svokry? Vyskúšaj tieto overené spôsoby

7. Vždy sa ospravedlňujete za jeho správanie

Je to preto, že ho veľmi milujete. A vôbec vám to ani nepríde divné alebo zvláštne. Jasné, že vždy budete obraňovať svojho partnera. Zubami, nechtami, ak je to potrebné. Ale keď už po piaty krát zmeškal rodinný obed u vašej rodiny, lebo je s kamarátmi niekde na rybách a vy ho zase iba ospravedlníte, ako má toho veľa v práci a že sa musí odreagovať a že stratí pojem o čase, už je to asi trošku cez.

Pokiaľ ste sa v niektorom vo vyššie uvedených bodoch našli, tak nepanikárte. Ešte to nemusí nič znamenať. Skúste iba zamyslieť na svojim partnerským vzťahom. Niekedy úplne stačí dobrá a efektívna komunikácia a vaše obavy sa môžu v kľude vytratiť.

Možno je váš partner, či partnerka iba introvert. Miluje vás nadovšetko a dal by za vás život, len to prejavuje inak. Každá minca ma dve strany. Kým teda vyvodíte závery, všímajte si aj pozitíva, nielen negatíva. Tak ako šťastný život, tak aj šťastný vzťah je o rovnováhe a rovnocennosti. Pokiaľ ste rovnocenní partneri, váš vzťah zvládne všetko.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní