VIDEO: Šestonedelie z pohľadu novorodenca (1. časť) – aké sú základné potreby dieťaťa po príchode na svet?

VIDEO: Šestonedelie z pohľadu novorodenca (1. časť) – aké sú základné potreby dieťaťa po príchode na svet?

Tému šestonedelia sme v našej redakcii spolu s pôrodnou dulou, laktačnou poradkyňou a sprievodkyňou žien k pôrodom a po pôrode Luckou Vančo otvorili už niekoľkokrát. Preberali sme, ako to vyzerá po pôrode priamo na oddelení šestonedelia v nemocnici. Následne sme sa pozreli na to, ako sa v šestonedelí musí o seba starať žena, ale aj na to, ako môže žene v šestonedelí pomôcť okolie

A teraz je čas pozrieť sa na obdobie šestonedelia aj z pohľadu novorodeniatka. Rodičia majú často pochybnosti a boja sa, či pre svojho drobca pripravili všetko potrebné a či im pri starostlivosti o bábätko nebude niečo chýbať. Ďalší si zase lámu hlavu nad tým, čo s novorodeniatkom vlastne po príchode domov robiť. 

Túto tému si krásne rozoberieme vo videu na drobné a dula Lucka nám prinesie zaujímavý pohľad na to, ako to novorodenec po príchode na svet skutočne má a čo v skutočnosti potrebuje. Je vhodné nechať bábätko vyplakať? Je zlé si ho, takpovediac, naučiť na ruky? Môže dieťa okolím manipulovať? Aj tieto otázky preberieme vo videu. 

Zisti viac o tom, aké sú hlavné potreby novorodenca:

Pozri si aj ďalšie zaujímavé video s dulou Luckou Vančo: 

Pôrod z pohľadu dieťaťa – o tom, čo zažíva od začiatku pôrodu až po príchod na svet

 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní