Top tipy, ako byť najzaujímavejšou osobou v miestnosti

Top tipy, ako byť najzaujímavejšou osobou v miestnosti
  • 21.08.2023
  • Kristína Vait

Aj tí najobyčanejší z nás z času na čas túžia byť zaujímavými. Byť zaujímavým je v dnešnej dobe čoraz náročnejšie. Je to z toho dôvodu, že je veľmi nestála a preexponovaná doba. Čo bolo zaujímavé včera, nemusí byť zaujímavé dnes. 

Je to také naše ľudské, že sa chceme páčiť iným. Ľudia sa potrebujú sem tam cítiť výnimočne. Byť zaujímavým pres ostatných, ale aj pre seba samého, je jedna z možností. Ak neviete, ako pôsobiť zaujímavo, alebo ako sa takým stať, zozbierali sme pre vás niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu. Nemsíte byť dokonalí, stačí, keď vyzdvihnete svoje prednosti.

Nerozčuľujte sa a buďte pozitívne naladení

Je to jednoduché. V podstate využívajte pozitívny prístup a a pozitívne myslenie, vo všetkom, čo sa bude dať. Ak sa vám podarí do vašej konverzácie podarí zapojiť, čo najviac pozitívnych vecí, zlepšíte náladu každému, s kým sa rozprávate alebo sa s vami nachádza v miestnosti. 

Existuje zopár magických pozitívnych fráz, ktoré zachránia každú nepríjemnú konverzáciu. Ak v pozitívnom myslení a rozprávaní nie ste ako doma, musíte to trénovať. Okrem toho je tu aj bonus, budete spokojnejší a šťastnejší. Pozitívne myslenie patrí k top návykom šťastných ľudí.

Odporúčame: Ako byť autentický, napriek šialenej dobe, ktorú žijeme

Správajte sa tak, ako zaujímaví ľudia

Spíšte si zoznam najzaujímavejších ľudí, ktorých poznáte. Nemusia to byť iba slávne osobnosti, ale aj ľudia vo vašom okolí, či živote, ktorých vy sami pokladáte za zaujímavých. Môžu to byť múdri ľudia, vzdelaní, vplyvní alebo iba milí. Svojím prejavom vás však niečim zaujali. Skúste prísť na to, čím a pokúste sa ti najlepšie veci zapojiť aj do svojho dennodenného fungovania. Samozrejme iba vecí, ktoré vám budú vyhovovať. 

Pripravte si svoj životný príbeh

Možno to bude vyznievať zvláštne, ale ak nechcete znieť naduto, otrasne, otravne alebo nudne, musíte si svoj životný príbeh naozaj vyšperkovať. Kreativita celého príbehu musí spočívať najmä v tom, aby bol príbeh na mieste, vecný, zaujímavý a stručný. Mal by však vystihovať vašu podstatu a veci, ktoré si želáte so svetom zdieľať.

Zahrňte tam aj pocit vďačnosti za všetko, čo ste dosiahli. Bývava to veľmi imponujúce. A ak v sebe pestujete pocit vďačnosti, bude z vás veľmi šťastný človek. Ak svoj životný príbeh zhrniete do únosnej dĺžky a dáte mu ten správny šmrnc, budete vedieť zapôsobiť na okolie neskutočným spôsobom.

Pozrite aj : Silné ženy majú za sebou často veľmi problematické detstvo

Pýtajte sa a počúvajte

Jednou z možností, ako byť zaujímavý a obľúbený je, že budete trénovať aktívne počúvanie a že sa budete o ľudí zaujímať. Ak vám to nejde a zvyknete veľa rozprávať o sebe, tak sa to pokúste zmeniť. Dôležité je zamerať sa na dnešok a nastaviť si ciele tak, ako to robíte vo všetkom. Postupnými krokmi sa z vás stane aktívny poslucháč a budete prekvapení, koľko vecí sa dozviete.

Táto zmena vám prinesie do života samé pozitíva. Okrem toho, že budete nadpriemerne informovaní, budete mať zo seba aj dobrý pocit, že už nie ste ten ignorant, ktorého nič nezaujíma. Aj takto sa môžete stať lepším človekom. Dnes môžete byť priemerný človek, ktorý si žije svoj rutinný život, ale zajtra sa z vás vďaka počúvaniu a vnímaniu, môže stať ten najzaujímavejší človek, ktorého poznáte.

Čítajte

Možno čítanie nepatrí práve medzi vaše koníčky, ale čítanie patrí medzi tie dobré vo vašom živote. Posúva vás to vpred po intelektuálnej stránke a napĺňa to aj váš duchovný život. Nemusíte čítať dlhé romány alebo klasiku, ktorá vás nikdy nebavila. úplne stačia aj kratšie knihy, ktoré potom môžu byť napríklad témou konverzácie. Čím viac budete čítať, tým viac budete vedieť a budete pre svoje okolie zaujímavejší a sčítanejší.

Počúvajte podcasty

Ak si myslíte, čo načo vám to bude, tak vás chápeme. Ale zaradenie podcastov medzi svoje ranné návyky, môže byť pre vás hnací motor na celý deň. Budete inšpirovaní, dobre informovaní, a pozitívne naladení. Keď niekto začne nejakú tému, budete vedieť reagovať a tým zase získavate body navyše. Každé ráno, iný podcast a zmena sa dostaví sama. Uvidíte akým zaujímavými sa budete cítiť sami pre seba.

Bude vás zaujímať: Podanie ruky nie je vždy vhodné! Kedy radšej skúsiť iný pozdrav?

Uvedomujte chvíľu, keď začínate byť nudní

Je to veľmi ťažká úloha a málokto ju zvládne. Keď však budete mať na zreteli, že niekedy ste nudní a budete vedieť tú chvíľu odhaliť, ľudia sa budú s vami radšej rozprávať a budete pre nich zaujímavejšími. Stačí, keď v tom správnom bode nudy zmeníte tému alebo sa opýtate niečo, čo rozprúdi konverzáciu.

Klaďte otvorené otázky

Snažte vždy klásť otvorené otázky. To sú presne tie, na ktoré sa neodpovedá "áno" a "nie". Necháte ostatných, aby aj sa mohli slobodne vyjadriť a dáte najavo, že vás ich názor zaujíma. Vaša otvorená myseľ vám potom pomôže tieto informácie spracovať po svojom a budete ma't zase nové informácie, s ktorými môžete v rámci vlastnej zaujímavosti pracovať.

Používajte aj emócie

Nemusíte byť vždy vecní, stavte niekedy aj na emócie. Byť zaujímavým, znamená aj to, že ukážete svetu trochu svojej zraniteľnosti a teda aj emócii. Či už emócie vyvoláte nejakým príbehom, ktorý ste zažili alebo niečo iné, pre ostatných budete zaujímaví a budú chcieť byť s vami viac.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní