3 druhy vône, ktoré ťa spravia atraktívnejšou: Jedna z nich je najžiadanejšou na svete!

3 druhy vône, ktoré ťa spravia atraktívnejšou: Jedna z nich je najžiadanejšou na svete!

Podľa štúdie z roku 2020 až 85 % mužov priznáva, že ich najviac priťahujú ženy, ktoré používajú kvetinové vône. Takže dámy, ak váš parfum obsahuje zložky ako je ylang-ylang, orgován alebo iné kvetinové vône, patríte medzi najatraktívnejšie ženy v ich okolí.

Avšak, pozor na intenzitu vône, resp. parfumov, ktoré používate. Nie každá vôňa totižto patrí medzi tie najlepšie a najžiadanejšie. Každý má totižto iné čuchové bunky a preferuje úplne iné vône. Silná vôňa vody po holení či parfum so silnou citrusovou arómou, ktorá vás prinúti kýchnuť si, nemusí osloviť každého.

Hovorí sa tiež, že mnohé vône spôsobujú bolesť hlavy – hlavne ak sú intenzívne. A tak môžeme povedať, že vône, ktoré nosíme, môžu zohrávať veľkú úlohu v tom, ako nás vnímajú iní a akí atraktívni pre nich sme. Ktoré vône teda povzbudzujú emócie, sú vzrušujúce a prispievajú k zvýšeniu príťažlivosti? Vieme, ktoré 3 vône vás spravia atraktívnejšími!

Odporúčame: Metalická kabelka: Ako nosiť a s čím kombinovať tento letný trend?

1. VANILKA

Mnohé výskumy naznačujú, že vône môžu ovplyvňovať emócie človeka. Dokonca mnohé výskumy naznačujú, že čuchové podnety môžu ovplyvniť príťažlivosť človeka. Zaujímavosťou je, že na základe vône môžete u človeka posudzovať jeho vek (vedeli ste, že starší ľudia voňajú inak – mnohí by povedali, že staro), zdravotný stav či osobnosť.

Štúdie sa zaoberali množstvom vôní, ktoré hodnotili bežní spotrebitelia. A medzi najžiadanejšou a najobľúbenejšou sa ocitla VANILKA. Tá podľa štúdie uverejnenej v magazíne Current Biology dokonca vyhrala na plnej čiare.

Vanilka sa totižto často spája so šťastnými spomienkami – napríklad s pečením zákuskov, nakoľko ide o veľmi obľúbenú voňavú ingredienciu. Dokonca podľa prieskumov je to zároveň aj najlepšia vôňa do auta.

Vanilka je skutočne obľúbenou vôňou, čo dokazuje aj fakt, že sa využíva nielen v potravinárstve, ale aj v parfumérstve. Obľúbené sú rozhodne aj vanilkové vône do difuzéra (náplne), vône do sviečok alebo aj aktuálne mnohými milované vône do prania – tzv. parfumy či oleje do prania.

2. PIŽMO

Teplé, zemité a pižmové vône ako santalové drevo a pačuli môžu pôsobiť „príjemne a sofistikovane", čo mnohí ľudia považujú za príťažlivé.

Pižmové vône, ktoré nie sú príliš silné, môžu v niekom vyvolať túžbu lepšie vás spoznať. Napríklad vône s nádychom nezvyčajných zložiek, ako je čierne korenie, čaj alebo dokonca koža, môžu byť prekvapivo príťažlivé.

Pižmo je vôňa, ktorá robí ľudí príťažlivejšími. Možno ste ho objavili v rôznych parfumoch alebo telových mydlách. Vôňa pochádza z pohlavných žliaz Kabara pižmového a je to vôňa, ktorá ľuďom pripomína sexualitu. Podľa Centra pre výskum sociálnych otázok (SIRC) vo Veľkej Británii sú ženy zvyčajne citlivejšie na vôňu pižma ako muži.

Práve z toho dôvodu ide o zložku, ktorá sa nečastejšie pridáva do parfumov pre mužov. Pánske parfumy tak získavajú sexy a zmyselnú vôňu, ktorá dokáže poblázniť mnohé ženy. Táto vôňa je mužná v každom zmysle slova a je jednou z tých, ktoré si mnohé ženy vyberajú pre svojich mužov na nosenie. Rovnako sú obľúbenou voľbou pre samotných mužov.

Zaujímavosť: Keď bol pižmový olej prvýkrát objavený, hovorilo sa, že má neobyčajnú silu sexuálnej príťažlivosti. Zjavne na tom niečo bude!

Zaujme ťa: Sny, ktoré signalizujú problémy vo vzťahu: Pri týchto 5 zbystri pozornosť!

3. LEVANDUĽA

Rastlina so zaujímavými fialovými kvetmi, obľúbená v Provensálsku, pomáha odháňať komáre a údajne patrí aj medzi príťažlivé vône.

O levanduli sa predovšetkým hovorí ako o upokojujúcej rastline. Jej relaxačná vôňa v nás vyvoláva upokojujúce pocity. Je to vôňa, ktorá nám pomáha uvoľniť sa, upokojiť a prinútiť sa oddychovať. Platí to aj u vás? Má levanduľa a levanduľový esenciálny olej na vás upokojujúce účinky?

No čo ak vám povieme, že levanduľa sa spája aj s atraktivitou? Uveríte nám? Nuž, je to skutočne tak! Levanduľa nie je určená len na relaxáciu a nepridáva sa len do vonných sviečok či kúpeľov.

Keď vdychujeme vôňu levandule, náš mozog môže začať produkovať neurotransmitery ako sérotonín a dopamín, ktoré slúžia na reguláciu nálady a navodzujú relaxáciu. A podľa odborníkov platí, že keď sa ľudia vo vašej blízkosti cítia pokojne a uvoľnene, môžete vďaka tomu pôsobiť atraktívnejšie.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní