Hýb sa: Príbeh o behu proti smútku, stresu a depke


Máte pocit, že vám osud nepraje? Že sa vám kopia problémy, nestíhate, neklape to ani vo vzťahu a cítite sa na dne? Hýb sa je veľmi inšpiratívny príbeh o tom, ako beh dokáže upokojiť a naozaj zmeniť život. Nie, nezmení sa všetko na dobré akoby lusknutím prstov. Beh nie je čarovný. Ale môže byť dobrým impulzom.

Bella Mackie mala dlhé roky pocity úzkosti, skutočný strach, obavy, vyhýbala sa nepríjemným situáciám. Nezvládala problémy. Rozpadlo sa jej manželstvo a padla na úplné dno. A celý ten čas na šport ani nepomyslela. Potom sa však začala hýbať. Nuž, nazvime to pohyb, ešte nie beh. Jej prvý beh skutočne netrval dlho. A bolo to skôr trápenie... ale rozbehla sa. Pohla. Robila niečo...

Obliekla som si staré legíny a tričko a vyšla do tmavej uličky asi tridsať sekúnd od svojho bytu. Spĺňala dve dôležité kritériá: bola dostatočne blízko k bezpečiu domova a dostatočne tichá, aby sa na mne nikto nesmial. Pripadala som si nemožne a trochu som sa hanbila – ako keby som robila niečo zvrátené, čo by nikto nemal vidieť. Našťastie jedinou známkou života bola mačka, ktorá na mňa pohŕdavo pozerala, zatiaľ čo som naberala odvahu pohnúť sa. Keď mačka zrazu zmizla, vydýchla som si. Pri akomkoľvek náznaku približujúcej sa postavy som okamžite zastala. Tento spôsob, ako sa potrestať, bol príliš citlivý na to, aby ho sledovali cudzí ľudia...

Odporúčame: Motýľ a husle: Príbeh, ktorý dojme aj fascinuje

Hýb sa - Bella Mackie

Zdroj: bux.sk

Ako sa vyjadruje o knihe jej autorka?

V knihe Hýb sa Bella Mackie popisuje svoje stavy bez obalu, úprimne a otvorene. Nehanbí sa za ne. Práve to je na nej sympatické. Opisuje, ako behom bojovala s paralyzujúcou úzkosťou a depresiou. Na sebe vysvetľuje, ako sa dá prekonať panika a smútok. Ako začať, prekonať sa a vybehnúť. Ako spoznať svoje limity, načúvať telu a dať si pozor na nástrahy. Svoj inšpiratívny skutočný príbeh dopĺňa zaujímavými štatistikami, prieskumami a štúdiami.

Je to zábavná a predovšetkým inšpiratívna kniha, ktorá vás povzbudí a možno aj nakopne. Verme, že áno. Pretože so svojimi problémami môžete pohnúť len vy sami a beh je jednou z možností, ktoré fungujú a sú účinné.

„Stále neviem, prečo som si v tom ťažkom období vybrala práve tento nástroj. Nikdy predtým som sa nevenovala žiadnemu namáhavému športu. Celý život som však bojovala s potrebou utiecť – od svojej mysle, od negatívnych myšlienok, od obáv, ktoré sa vrstva po vrstve kopili a skôrnateli natoľko, že sa nedali odstrániť. Možno bola moja náhla potreba behať fyzickým prejavom túžby uniknúť pred vlastnou mysľou. Asi som po tom naozaj túžila,“ vysvetľuje Bella Mackie.

Odporúčame: Krimiromán o temných tajomstvách: Ak sa prebudí


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní