Jesenný piknik v prírode: Ako sa naň pripraviť a čo všetko pribaliť?

Jesenný piknik v prírode: Ako sa naň pripraviť a čo všetko pribaliť?
  • 20.09.2022
  • Michaela Kožáková

Horúce leto s tropickými teplotami je za nami a mnohí z nás si vydýchli. Niektorých však už pomaly prepadá depresia pri pomyslení na sychravé počasie, pochmúrne dni a mláky na chodníkoch. Nostalgicky spomínajú na letnú dovolenku pri fotografiách zhotovených pri mori.

Jeseň je však magickým ročným obdobím. Prináša so sebou nádherné farby, spoločné vyrezávanie tekvíc, vôňu jablkových koláčov a teplý šípkový čaj. Veľakrát nás dokonca dokáže prekvapiť príjemnými slnečnými dňami, ktoré sú vhodné nielen na turistiku, ale i na piknik v prírode. Vychutnajte si tú pravú atmosféru jesene a vyberte sa i vy na piknik. Na čo by ste nemali zabudnúť pri jeho plánovaní a čo si so sebou zabaliť?

Neprehliadni: Najkrajšie rozhľadne na Slovensku: Vychutnaj si tie najúchvatnejšie výhľady

Predpoveď počasia

Tým najdôležitejším krokom pri plánovaní vášho jesenného pikniku je skontrolovať predpoveď počasia. Najlepšie je deň pred plánovaným piknikom pozrieť, ako bude. Ak dážď prekazí vaše plány, môžete piknik presunúť na iný dátum alebo si namiesto neho spraviť posedenie v altánku. 

Buďte pripravení i na chladnejšie počasie. Vezmite si so sebou teplejšie oblečenie, deky navyše v prípade, že niekomu bude zima. Aj keď slnko síce svieti, slnečné lúče už nie sú také silné ako v lete. Na sedenie vám dobre poslúžia skladacie záhradné stoličky alebo podsedáky a hrubšia pikniková deka. 

Vyberte si miesto

Dokonalý piknik začína výberom vhodného miesta a, samozrejme, dobrou spoločnosťou! Piknik je skvelou voľbou pre rodinnú udalosť, ale i pre romantické rande vo dvojici. Podľa toho vyberajte i miesto.

Urobte si malý prieskum a pohľadajte miesta vo vašom okolí. Môže ísť o park, lesík alebo plochy, ktoré sú určené na piknik. Nemusíte piknikovať len blízko vášho bydliska. Vyberte sa autom niekam ďalej a spojte piknik i s malým výletom alebo turistikou

Pozri aj: Nespochybňujte investíciu do kvalitného záhradného nábytku. Vráti sa vám to!

Piknikové menu

Kľúčom k bezchybnému pikniku je jednoduchosť. Nemusíte vymýšľať žiadne sofistikované a zložité jedlá. Kúpte rôzne druhy syrov a údenín, zeleninu, čerstvé ovocie, olivy. Pripravte vopred sendviče s domácou nátierkou, pečivo, croissanty. Nikto z prítomných neodolá sušienkam, slanému snacku či muffinom. Vezmite so sebou to, na čom si radi pochutnávate.

Pribaľte i fľašu s vodou, termosku s čajom, kávou alebo i vaše obľúbené víno. Jednotlivé potraviny rozdeľte a uložte do dóz. Najlepším riešením pre piknik a pre to, aby sa jedlo nepostláčalo a vyzeralo pekne pri servírovaní, je piknikový kôš. Dobrou alternatívou je aj chladiaca taška, ktorá zároveň udrží potraviny v chlade. 

Dôležité detaily

Príbor, taniere, obrúsky, nôž, otvárač na fľašu, poháre, šálky – bez týchto detailov by ste si asi piknik nevychutnali do sýtosti. Väčšinou táto výbava býva súčasťou piknikového koša či batohu. 

Nezabudnite so sebou vziať i fľašu s čistou vodou na umytie rúk, dezinfekčný prostriedok a tiež vrece na odpadky. Pribaľte aj rôzne hry, ako napríklad jengu, karty či badminton. Deti sa určite potešia i šarkanom alebo lopte. 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní