Kukuricová polievka z čerstvej kukurice: Jej chuť je famózna!

Kukuricová polievka z čerstvej kukurice: Jej chuť je famózna!

    • Zdieľaj:
  • 0

Pomaly, ale isto, nám dozrieva aj kukurica. Záver leta a začiatok jesene patrí práve tejto plodine, ktorá sa niekde využíva ako kŕmna surovina. To však neplatí v prípade sladkej kukurice, ktorá je dokonalá ako príloha k mnohým pokrmom. Milujeme popcorn, varenú kukuricu posypanú soľou a maslom, grilovanú kukuricu. Neodolateľné sú aj kukuričné placky alebo práve kukuricová polievka, ktorú si dnes spolu pripravíme.

Prečo je kukurica skvelou plodinou pre každého? Nielenže nás dokáže zasýtiť, ale tiež dodá organizmu celý rad potrebných látok. Na 100 g obsahuje kukurica 85 kalórií, z vitamínov najmä vitamín A, C a mnoho vitamínov z radu skupiny B, ako je vitamín B1, B3, B6 i B9. Z minerálov obsahuje kukurica draslík, horčík, železo, zinok i mangán.

Vďaka obsahu týchto látok kukurica posilňuje libido i potenciu, znižuje hladinu cholesterolu, zlepšuje pamäť i výkonnosť mozgu a zo všetkého najviac – je bezlepková.

Vyskúšaj aj: Pečená paradajková polievka s feta syrom: Lepšia než klasická

Na kukuricovú polievku potrebujeme:

  • 2 kukuričné klasy
  • 3 lyžice masla
  • 1 menšiu cibuľu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 3 stredne veľké zemiaky
  • 1 l vody alebo vývaru
  • ¼ lyžičky kajenského korenia
  • soľ a čierne mleté korenie
  • 2 lyžice sezamových semienok

Postup prípravy kukuričnej polievky

  1. Kukuričné klasy si očistíme a orežeme z nich kukuričné zrná.
  2. Do väčšieho hrnca dáme roztopiť maslo a pridáme aj olivový olej, aby sa maslo rýchlo nespálilo. Na olivovo-maslovom základe orestujeme očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu.
  3. K dozlatista popraženej cibuli pridáme kukuričné zrná, ktoré restujeme približne 2 minúty. Po opražení zopár zŕn odoberieme a odložíme stranou na dozdobenie polievky.
  4. Následne pridáme očistené a nakrájané zemiaky. Podlejeme vodou a varíme dovtedy, kým zemiaky úplne nezmäknú.
  5. Po uvarení polievku rozmixujeme ponorným mixérom a podľa chuti dosolíme a okoreníme.
  6. Na záver si na troške masla opražíme sezamové semienka, ktoré spolu s odloženou kukuricou použijeme na dozdobenie polievky.
  7. Podľa chuti môžete do polievky pridať kajenské korenie alebo čili. Prajeme DOBRÚ CHUŤ!

    • Zdieľaj:
  • 0
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Čo čítajú ostatní

Melónový šalát s uhorkou a feta syrom: Letné dobrodružstvo na tanieri
Bezmäsité jedlá

Melónový šalát s uhorkou a feta syrom: Letné dobrodružstvo na tanieri

  • 1
  • 11.07.2022
Chrumkavé okra hranolčeky: Chutná a zdravá zelenina na tanieri
Bezmäsité jedlá

Chrumkavé okra hranolčeky: Chutná a zdravá zelenina na tanieri

  • 0
  • 26.09.2022
Vyprážané banány v cestíčku, ktorým sa zaručene nedá odolať
Dezerty

Vyprážané banány v cestíčku, ktorým sa zaručene nedá odolať

  • 1
  • 15.09.2022
TOPlist