Najkrajšie ženy zo súťaže Miss Universe: Pozri, ako vyzerajú dnes

Najkrajšie ženy zo súťaže Miss Universe: Pozri, ako vyzerajú dnes
  • 06.03.2023
  • Michaela Kožáková

Každá žena je určitým spôsobom krásna. Niektoré však svojím pôvabom vynikajú z radu. A možno aj preto existujú rôzne súťaže krásy, ktoré každoročne vyberú tú najkrajšiu ženu spomedzi stovky dievčat a finalistiek Miss.

Vedeli ste, že svetoznáma súťaž krásy Miss Universe vznikla v roku 1952? Išlo o marketingový ťah kalifornskej odevnej spoločnosti Pacific Knitting Mills po tom, čo víťazka konkurenčnej súťaže Miss America si odmietla obliecť jedny z ich plaviek.

Vybrať jednu osobu, ktorá predstavuje idealizovanú víziu ženstva vhodnú pre celý svet je naozaj ťažké. Podľa dnešných štandardov je však hľadanie jediného ideálu krásy zastarané a neosvietené. Mnohí súťaže krásy, so sporo odetými mladými ženami, ktoré hodnotia takzvaní experti pred miliónovým publikom, kritizujú. Tvrdia, že všetok ten lesk a žiara odvracajú pozornosť od skutočných problémov, ako sú klimatické podmienky, ľudské práva, hlad v Afrike či vojna na Ukrajine.

Tak či onak, súťaže krásy od Miss World až po Miss Universe sa tešia veľkej popularite. Nielen muži, ale i ženy rady obdivujú čaro a ladnosť krásnych žien.

Vraví sa, že staršie ženy sú vekom krajšie. Čítajte ďalej a presvedčte sa, či je to skutočne pravda. Predstavujeme vám tie najkrajšie víťazky a finalistky Miss Universe.

Neprehliadni: Módne influencerky 50+: Presvedčia o tom, že štýl nemá dátum spotreby a nikdy nie je neskoro začať!

Maritza

Zdroj: INSTAGRAM/maritzasayalerof

Maritza Sayalero

Maritza Sayalero Fernández je venezuelská návrhárka, modelka, podnikateľka a kráľovná krásy. V roku 1979 bola korunovaná za Miss Venezuela. Ako Miss Universe bola prvou ženou z Venezuely, ktorá tento titul získala.

Lynda Carter

Zdroj: INSTAGRAM/

Lynda Carter

Lynda Jean Carter je americká herečka, speváčka a držiteľka titulu v súťaži krásy, ktorá bola korunovaná za Miss World v roku 1972. Hviezda televízneho seriálu Wonder Woman sa dnes sústreďuje na svoju spevácku kariéru.

Riyo Mori

Zdroj: INSTAGRAM/riyomori

Riyo Mori

Japonská herečka a tanečnica Riyo Mori bola korunovaná za Miss Universe 2007 v Mexico City. Krásna modelka a mamička sa objavila v roku 2010 v reality show Jessicy Simpsonovej, aby predstavila štandardy krásy svojej krajiny, Japonska.

Lorraine Downes

Zdroj: INSTAGRAM/missuniversein

Lorraine Downes

Lorraine Elizabeth Downes je novozélandská tanečnica, ktorá vyhrala titul Miss Universe v roku 1983. Po rokoch relatívnej anonymity táto bývalá kráľovná krásy vyhrala v roku 2006 novozélandskú verziu televíznej tanečnej šou Dancing with the Stars.

Ximena Navarrete

Zdroj: PINTEREST/globalgiants.com, PINTEREST/ximena-navarrete.tumblr.com

Ximena Navarrete

Ximena Navarrete je mexická herečka, televízna moderátorka a modelka. V roku 2010 vyhrala celosvetovú súťaž krásy a stala sa druhou Miss Universe z Mexika. 35-ročná kráska sa čoskoro stane dvojnásobnou mamičkou.

Pozri aj: Paris Hilton ukázala syna. Pozri na prvé fotky nového dediča hotelového impéria

Sushmita Sen

Zdroj: INSTAGRAM/sushmitasen47

Sushmita Sen

Pôvabná Sushmita Sen je indická modelka a víťazka súťaže Miss Universe z roku 1994. Je prvou Indkou, ktorá vyhrala súťaž Miss Universe. Predtým bola vo veku 18 rokov korunovaná za Femina Miss India. Po víťazstve v súťaži Miss Universe pracovala ako filmová herečka.

Wendy Fitzwilliam

Zdroj: PINTEREST/criticalbeauty.com, INSTAGRAM/wendyfitzwilliam

Wendy Fitzwilliam

Wendy Fitzwilliam je trinidadská právnička, herečka, modelka, speváčka a televízna moderátorka. V roku 1998 vyhrala súťaž krásy a stala sa druhou Miss Universe v histórii z Trinidadu a Tobaga. Zároveň je treťou ženou afrického pôvodu, ktorá získala korunku Miss Universe.

Zdroj foto: Úvodná koláž: PINTEREST/Lissette San Tiago, PINTEREST/buzzfeed.com, PINTEREST/mx.hola.com

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní