Tanec zouk: Druhý dych (nielen) pre tvoj partnerský život

Tanec zouk: Druhý dych (nielen) pre tvoj partnerský život

Párových tancov je nespočetné množstvo – niektoré sú už roky notoricky známe, iné ešte len postupne spoznávame. Tanec zouk je síce prudká exotika, ale zato už uchvátila nejedného Slováka. Pozrite sa, o čo ide a ktovie, možno budete práve vy ďalšou z radu tých, ktorí tomuto tancu nedokázali odolať.

Ak ste milovali lambadu, uchváti vás aj zouk

Kto by nepoznal takzvaný zakázaný tanec - lambadu? A prečo ju spomíname? Práve z nej totiž vychádza aj pomerne nový brazílsky tanec zouk (čítajte zúk). Autorom tohto tanca je istý Adilio Porto a význam slova zouk je skutočne veľavravný, znamená totiž párty. Zouk má svoj špecifický rytmus a vyznačuje sa skôr pozvoľným tempom. Zouk je do istej miery tajomný, energický, pôvabný, vznešený, hravý, jemný, romantický aj sexy. Prívlastkov má naozaj veľa a je preto na každom, čo konkrétne si z tohto tanca zoberie.

Bude sa ti páčiť: Príťažlivý pole dance: Pozri, čo spraví s tvojím telom!

Zouk ako najlepšia partnerská poradňa

Chce to zase raz vniesť do vášho partnerského vzťahu trochu harmónie, zmyselnosti a vášne? Riešenie je jednoduché. Dajte partnerovi prečítať náš článok, aby zistil, čo na neho chystáte a vyberte sa spoločne na hodinu tohto jedinečného tanca! Možno bude pre vás hodina prvou aj poslednou a možno, naopak, vás uchváti natoľko, že už sa budete spoločne pohybovať výlučne tanečným krokom a stanú sa z vás nadšení „zoukeri“. :-)

A hoci v našich končinách ešte tanec zouk nie je natoľko rozšírený, aby vám stačilo vojsť do prvého tanečného štúdia, ktoré budete mať poruke, pri troche snahy sa vám určite podarí nájsť kurz zouku vo vašom okolí. Samozrejme, tie odvážnejšie z vás môžu zájsť na kurz zouku aj samy a nájsť si tanečného partnera priamo na mieste, ale myslite na to, že k zouku patrí veľká dávka intimity.

brazílsky zouk

Zdroj: Shutterstock®

Ako pri každom párovom tanci, aj v prípade zouku je prvoradé vnímať svojho partnera. Zapájate tu celé telo, vrátane hlavy. Avšak nečakajte, že po prvej hodine zouku sa z vás stanú profíčky. Tento tanec nie je jednoduchý, veď zahŕňa množstvo pohybov, figúr a variácií, ktoré budú pre vás zrazu úplne nové, vrátane otočiek a už spomenutých pohybov hlavy či hádzania vlasmi. To by vás ale rozhodne nemalo odradiť – za tú námahu a snahu zouk určite stojí.

Zaujme ťa: Tip na letnú dovolenku: Toto sú najkrajšie pláže Chorvátska!

latinskoamerické tance

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: pinterest.com

Pár zaujímavostí o tanci zouk:

  • Ide o najrýchlejšie sa rozširujúci tanec v Európe.
  • Do zoukového rytmu už bolo prerobených množstvo známych skladieb, ktoré poznáme z rádií, tancuje sa dokonca na hudbu R'n'b štýlu.
  • Je to nateraz nesúťažný tanec.
- Anketa

ZAUJAL VÁS BRAZÍLSKY ZOUK?

Odpovedalo 10 ľudí  

Áno, je strhujúci a mám chuť ho vyskúšať
80%
Áno, ale len napohľad
20%
Skôr nie
0%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní