Štýlová hrubá čelenka je opäť v móde! Stav na tento trend ako kráska Bella Hadid!

Štýlová hrubá čelenka je opäť v móde! Stav na tento trend ako kráska Bella Hadid!
  • 03.10.2023
  • Michaela Kožáková

Čelenky, klasický dámsky doplnok, ktorý sa väčšinou spája s fotografiami z detstva, sú jedným z najväčších módnych trendov roku 2023, ktorý zbožňujú návrhári, ale aj hviezdy a influenceri.

Zatiaľ čo v roku 2010 boli módne čelenky charakteristické mašličkami, krištáľovými ozdobami a pestrými farbami, tentoraz sú v móde tmavšie odtiene a triezvy výber. Dnešné čelenky sú v súlade s minimalizmom, vďaka čomu vyzerajú viac dospelo a povznesene.

Nechajte sa inšpirovať a zaobstarajte si aj vy aspoň jednu hrubšiu čelenku, ktorá sa stane ozdobou vášho šatníka. 

Neprehliadni: Červená je farbou jesene a tieto kúsky nemôžu chýbať ani v tvojom šatníku!

Od Brigitte Bardot až po Bellu Hadid

Módne doplnky v podobe elastických čeleniek mnohé z nás používajú ako praktickú súčasť oblečenia na cvičenie, ale počas šesťdesiatych a sedemdesiatych rokov bol tento vlasový doplnok obrovským hitom, ktorý zpopularizovala vtedajšia kinematografia. Barbra Streisand mala na sebe bielu čelenku vo filme Takí sme boli  z roku 1973, rovnako ako aj Ursula Andress vo filme Zábava v Acapulco z roku 1963 a Romy Schneider v roku 1970 vo filme Veci života. Hrubú čelenku do vlasov s noblesou nosila i ikonická francúzska herečka Brigitte Bardot.

Hrubé čelenky boli do značnej miery nahradené v 80. rokoch tenkými ciky- cak čelenkami a mäkkými zamatovými kúskami. V poslednej dobe sa však opäť začala vo veľkom skloňovať kategória čelenky.

Počas roku 2022 si Bella Hadid urobila z čelenky svoj obľúbený doplnok, čo ihneď podnietilo i ostatných, aby ju nasledovali. Počas udalosti s názvom Módny mesiac 2023 bolo v uliciach miest ako Miláno, Paríž či Kodaň vidno hrubé čierne čelenky. Toto leto si aj herečka Jennifer Lawrence obľúbila čelenku ako skvelý doplnok do vlasov.

Ako nosiť hrubú čelenku?

Bola to práve Bella Hadid, ktorá povýšila tento praktický kúsok, ktorý pôvodne nosili ženy na cvičenie, na elegantný módny doplnok. Novodobé moderné verzie čiernej elastickej čelenky sú spojením minimalizmu a športového štýlu, ktorý však môže byť i veľmi sofistikovanou súčasťou outfitu.

Pružné, široké čelenky nie sú len skvelou pomôckou pri umývaní tváre či spoľahlivom zakrytí mastných korienkov vlasov. Teraz ich môžete (a mali by ste) nosiť von a do spoločnosti rovnako ako aj modelky Hailey Bieber a Kendall Jenner

Ako nosiť hrubé elastické čelenky?

Nosiť tento vlasový doplnok a zakomponovať ho do svojho každodenného vzhľadu nie je žiadna veda. Ide totiž o ľahko kombinovateľný módny kúsok, ktorý sa dokonca môže stať i výrazným doplnkom vášho outfitu. Navyše matná čelenka do vlasov či hrubá pletenina v podobe čelenky je pohodlná, všestranná a hodí sa ku všetkým dĺžkam či typom vlasov. Môžete ju nosiť, ak máte dlhé vlasy, krátky účes, kučeravé či vlnité vlasy. Vlasy si môžete vypnúť i do copu alebo praktického drdola. Nebojte sa čelenkou zakryť i uši, nie je to žiadny módny prešľap.

Pozri aj: Svetrové šaty ako základ jesenného šatníka: Pre tento dôvod by si si ich mala zaobstarať aj ty!

Čelenka

Zdroj: INSTAGRAM/haileybieber

Aká by mala byť hrúbka čelenky?

Priemer pásika alebo čelenky nie je niečo, s čím by ste si mali lámať hlavu. Šírka pásika, dĺžka / obvod či rozmery čelenky alebo iná špecifikácia čelenky záleží od vás a od toho, v akej čelenke sa cítite pohodlne. Či už stavíte na tenšie elastické prúžky alebo hrubšie čelenky, vždy sa uistite, že vám dobre držia na vlasoch.

INŠPIRUJTE SA: Vlasová čelenka

Čelenka hrubá matná v štýle Brigitte Bardot

Čelenka

Zdroj: PINTEREST/abeautifulmess.com

Čelenka do vlasov v podaní herečky Romy Schneider

Čelenka

Zdroj: PINTEREST/Lima Berg

Matná hrubá čelenka v čiernej farbe

Bella

Zdroj: PINTEREST/celebmafia.com

Modrobiela čelenka hrubá

Čelenka

Zdroj: PINTEREST/maventhread.com

Hrubá turbanová čelenka

Čelenka

Zdroj: PINTEREST/zara.com

Hrubá pletenina v podobe štýlovej čelenky

Čelenka

Zdroj: PINTEREST/ravelry.com

Biela matná čelenka

Čelenka

Zdroj: PINTEREST/us.princesspolly.com

Matná hrubá čelenka v námornickej farbe

Čelenka

Zdroj: PINTEREST/na-kd.com

Hrubá čelenka do vlasov

Čelenka

Zdroj: PINTEREST/byrdie.com

Čierna matná čelenka

Čelenka

Zdroj: PINTEREST/instyle.com

Čelenka matná, vrúbkovaná, ktorá sa skvele hodí k športovému vzhľadu

Čelenka

Zdroj: PINTEREST/freepeople.com

Zdroj foto: úvodná koláž: PINTEREST/scrunchie-is-back.com, PINTEREST/thezoereport.com, PINTEREST/beginningboutique.com

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní