Na čo dbať pri výbere čižiem? Poradíme ti, čo pri výbere zohľadniť

Na čo dbať pri výbere čižiem? Poradíme ti, čo pri výbere zohľadniť

Nákup nových čižiem sa môže zdať ako náročnejšia aktivita, hlavne, keď presne neviete, čo hľadáte. Pripravili sme si pre to pre vás článok s radami, ktoré vám zaručene pomôžu pri výbere nového páru čižiem. Aj v tomto prípade platí, že kvalita je kľúčová a prvoradá.

Správna veľkosť

Prvým krokom pri výbere nových čižiem, na ktorý je dobré prihliadať, je veľkosť chodidiel. Tá sa môže meniť v dôsledku kolísania hmotnosti, preto je dôležité zmerať dĺžku, šírku a klenbu chodidla, aby ste poznali jeho správnu veľkosť. Nezabúdajte tiež na to, že ľavé a pravé chodidlo nemusia byť vždy rovnako veľké. Skvelým tipom pri kúpe obuvi vo všeobecnosti je ich nákup popoludní alebo večer, pretože nohy po celodennej aktívnej činnosti mierne opuchnú a nestane sa tak, že vás nové čižmy otlačia.

Odporúčame: Trendy doplnky 2020: Klobúky, čelenky aj baretky - všetko sa ráta

Výber farby

Väčšina žien siaha predovšetkým po čiernych alebo hnedých čižmách, pretože ide o najbezpečnejšie a najuniverzálnejšie farby, ktoré ladia takmer so všetkým. Existuje však toľko ďalších farebných možností, z ktorých si môžete vybrať. Nebojte sa preto pri voľbe farby vašich nových čižiem trošku experimentovať a odviazať sa.

Podpätky

Ďalší faktor, na ktorý je dobré myslieť, sú podpätky. Ideálne je zvoliť si vhodnú výšku podpätku pre vás, a nesledovať za každú cenu módne trendy. Ak uvažujete o kúpe čižiem na formálnejšiu príležitosť, zvoľte čižmy na vysokom podpätku. Pre prácu môže byť stredný podpätok elegantnou a zároveň praktickou voľbou. A v prípade, že preferujete ležérnejší vzhľad, najlepšia je možnosť s plochým podpätkom. Dámske čižmy sú pomerne všestranné, pretože sa hodia k neformálnemu aj formálnemu štýlu. Ich široký výber, od elegantných čižiem na podpätku, cez kožené až po ažúrové čižmy, nájdete v predajniach CCC alebo na oficiálnych stránkach reťazca. Neváhajte a oživte svoje outfity štýlovými a cenovo dostupnými čižmami, vďaka ktorým budete doslova žiariť v ktoromkoľvek ročnom období.

Strih čižiem

V súčasnosti je možné vybrať si čižmy rôzneho strihu a tvaru. Vysoké čižmy sú ideálne do jesenného či zimného počasia a ľahko ich skombinujete s akýmkoľvek outfitom. Členkový strih čižiem zas môže zabezpečiť pohodlie, v prípade, že ich máte obuté celý deň. Či už je váš členok rovný alebo úzky, zamyslite sa nad tým, ako sa bude daný strih čižiem hodiť k vašej postave. Chcete predsa vyzerať dobre a zdôrazniť vaše prednosti, nie naopak.

Materiál

Čižmy môžu byť vyrobené z rôznych materiálov, od kože po syntetický materiál. Uistite sa, že ste si vybrali možnosť, ktorá vyhovuje nielen vášmu životnému štýlu, ale aj vašej ochote sa o materiál starať. Kožené čižmy pri používaní mäknú a menia tvar, a musíte byť viac opatrní, aby pokožka nepraskala. Zároveň sú však veľmi kvalitné a vydržia vám dlhé obdobie. Syntetický materiál sa ľahšie udržuje, ale nemusí pôsobiť tak pekne ako koža.

TIP: Pri voľbe materiálu sa zamerajte aj na to, či je vodoodolný. Nepremokavý materiál vám umožní používať čižmy za akýchkoľvek poveternostných podmienok, či už je slnečné alebo daždivé počasie. Švy topánky musia byť tiež dostatočne pevné, aby chránili chodidlá pred vodou.

Hľadáte obuv pre seba, svoju polovičku či vaše deti? V kamenných predajniach obchodného reťazca CCC alebo online, priamo z pohodlia domova, si vyberie naozaj každý. Široká ponuka produktov zaujme nielen štýlovým a jedinečným dizajnom, ale aj lákavými cenami. Potešte seba a svojich blízkych novou obuvou, vďaka ktorej budú vaše dni pohodlnejšie a príjemnejšie.

Zaujme ťa: Top kabáty na jeseň: Pri výbere mysli na tieto 3 veci


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Ľubica Šťastná 11.11.20 06:56

ĽŠ
karma
100.00

Výborné rady!

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 11.11.20 14:49

MM
karma
100.00

vybrať si správne čižmy, to je celá veda, ale stojí to za to

  • 0
Odpovedať

Zuzana Jasna 15.12.20 18:02

ZJ
karma
-1.00

Čižmy,čižmy, a opäť raz nesmrteľné čižmy. Zbožňujem ich nosiť na jar, jeseň aj počas

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní