Najlepšie recepty z mrkvy: Karotková príloha, polievka či šalát!

    • Zdieľaj:
1 z 3

Pečená mrkva s parmezánom a čili dipom

Prečo v rúre pripravovať len bataty či zemiaky? Pečená mrkva vás podľa Closet Cooking chytí za srdce a najmä za chuťové bunky. Navyše je to veľmi zdravá a chutná večera!

Ingrediencie na mrkvu

  • 1 kg mrkvy narezanej na štvrtiny (tvar hranolčekov)
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 125 g strúhaného parmezánu
  • soľ a korenie

Ingrediencie na čili dip

  • 120 g majonézy
  • 2 – 4 lyžice čili omáčky

Postup prípravy

  1. Rúru si predohrejeme na 220 stupňov Celzia.
  2. Vo veľkej mise si zmiešame mrkvové hranolčeky s olejom, soľou, korením a parmezánom. Poriadne premiešame, aby bol pokrytý každý kúsok.
  3. Na papier na pečenie rozprestrieme hranolčeky.
  4. Pečieme 15 až 20 minút, kým mrkvové hranolčeky nezmäknú a mierne neobhoria. V polovici pečenia ich obrátime.
  5. V miske si zmiešame majonézu s čili omáčkou podľa vlastnej chuti. Podáme k ešte teplým hranolčekom z mrkvy.
1 z 3