Pečená mrkva s parmezánom a čili dipom
Prečo v rúre pripravovať len bataty či zemiaky? Pečená mrkva vás podľa Closet Cooking chytí za srdce a najmä za chuťové bunky. Navyše je to veľmi zdravá a chutná večera!
Ingrediencie na mrkvu
- 1 kg mrkvy narezanej na štvrtiny (tvar hranolčekov)
- 1 lyžica olivového oleja
- 125 g strúhaného parmezánu
- soľ a korenie
Ingrediencie na čili dip
- 120 g majonézy
- 2 – 4 lyžice čili omáčky
Postup prípravy
- Rúru si predohrejeme na 220 stupňov Celzia.
- Vo veľkej mise si zmiešame mrkvové hranolčeky s olejom, soľou, korením a parmezánom. Poriadne premiešame, aby bol pokrytý každý kúsok.
- Na papier na pečenie rozprestrieme hranolčeky.
- Pečieme 15 až 20 minút, kým mrkvové hranolčeky nezmäknú a mierne neobhoria. V polovici pečenia ich obrátime.
- V miske si zmiešame majonézu s čili omáčkou podľa vlastnej chuti. Podáme k ešte teplým hranolčekom z mrkvy.