Karotka na bylinkách
Mrkva sa hodí dokonale k hovädzine, teľacine aj k bravčovému. Pripravte si jednoduchú, no vynikajúcu karotku na bylinkách podľa Do You Even Paleo.
Ingrediencie:
- 3 lyžice ghee masla alebo olivového oleja
- 3 prelisované strúčiky cesnaku
- 1 nadrobno posekaná šalotka
- 1/2 kila stredne veľkých karotiek pokrájaných na diagonálne kolieska
- 1 lyžica červeného vínneho octu
- 2 lyžice posekanej petržlenovej vňate
- 2 lyžice posekaného kôpru
- 1 lyžica posekaného tymianu
- 1/2 lyžice posekaného rozmarínu
- 1/2 lyžičky morskej soli
- 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
Postup prípravy:
- Na panvici si rozpálime maslo alebo olej a pridáme šalotku s cesnakom. Opekáme, kým nezmäknú.
- Pridáme karotky, dobre premiešame a opekáme ich, kým nezmäknú, približne 5 až 7 minút.
- Pridáme ocot, čerstvé posekané bylinky, soľ aj korenie a dobre premiešajte.
- Podávajte teplé.