Recepty na chutné zeleninové prílohy: Skús ich k mäsu alebo samé!

    • Zdieľaj:
- TOP zeleninové prílohy k mäsu
1 z 3

Karotka na bylinkách

Mrkva sa hodí dokonale k hovädzine, teľacine aj k bravčovému. Pripravte si jednoduchú, no vynikajúcu karotku na bylinkách podľa Do You Even Paleo.

​Ingrediencie:

  • 3 lyžice ghee masla alebo olivového oleja
  • 3 prelisované strúčiky cesnaku
  • 1 nadrobno posekaná šalotka
  • 1/2 kila stredne veľkých karotiek pokrájaných na diagonálne kolieska
  • 1 lyžica červeného vínneho octu
  • 2 lyžice posekanej petržlenovej vňate
  • 2 lyžice posekaného kôpru
  • 1 lyžica posekaného tymianu
  • 1/2 lyžice posekaného rozmarínu
  • 1/2 lyžičky morskej soli
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia

Postup prípravy:

  1. Na panvici si rozpálime maslo alebo olej a pridáme šalotku s cesnakom. Opekáme, kým nezmäknú.
  2. Pridáme karotky, dobre premiešame a opekáme ich, kým nezmäknú, približne 5 až 7 minút.
  3. Pridáme ocot, čerstvé posekané bylinky, soľ aj korenie a dobre premiešajte. 
  4. Podávajte teplé.
1 z 3