1. Pórová polievka
Potrebujeme: 4 ks póru, 2 stonky zeleru, 2 zemiaky, 2 strúčiky cesnaku, 750 ml zeleninového vývaru (alebo vody), 50 ml smotany na šľahanie, olivový olej, soľ a korenie.
Postup: Ako prvé pór očistíme a nakrájame na hrubšie kolieska. Zeler pokrájame na menšie kúsky, zemiaky ošúpeme a pokrájame na kocky. Do hrnca pridáme trochu olivového oleja a zľahka na ňom osmažíme pór. Pridáme pretlačený cesnak, zeler a zemiaky. Podlejeme vývarom, osolíme a okoreníme. Necháme variť okolo pol hodiny. Keď zemiaky zmäknú, polievku rozmixujeme ponorným mixérom na hladký krém. Pridáme smotanu, podľa chuti ešte osolíme a okoreníme, necháme chvíľku prevrieť a odstavíme z ohňa. Podávať môžeme s opečenými krutónmi.
Zdroj: Shutterstock®
Pravidelná dávka inšpirácií a zaujímavostí zo sveta krásy