Kombinácia sladkej chuti so slanou je niekedy pre ľudí ťažko predstaviteľná, ale ak viete ako na to, toto spojenie vás nesklame. Aj tu sú dôležité kvalitné ingrediencie, ktoré dodajú vášmu jedlu tú pravú chuť. Recept na bravčové medailóniky s brusnicovou omáčkou nájdete v knihe od Braňa Deáka - Chute a vône života.
Recept bol pripravovaný podľa návodu z knihy. Jediným rozdielom bola dlhšia doba pečenia. Medailóniky ostali v rúre o 5 minút dlhšie, aby sa dobre prepiekli. To však posúdite sami, mäso treba sledovať a nechať ho dostatočne dopiecť. Recept nebol náročný ako sa na prvý pohľad môže zdať, a preto ho môžem odporučiť aj menej zdatným kuchárkam. Ako to dopadlo v mojom prípade, môžete posúdiť na fotografiách.
Recenziu na knihu si môžete prečítať tu: Braňo Deák - Chute a vône života (recenzia)
Recept (4 porcie):
- 400 g bravčovej panenky
- mleté čierne korenie
- sušený tymián
- 100 g plátkov slaniny
omáčka
- 4 lyžice brusnicového džemu
- 200 ml zeleninového vývaru
- soľ
- mleté čierne korenie
- sušený tymián
- 1 lyžica masla
Odporúčame prečítať: Zdravé Recepty - Zebrový koláč
Bravčovú panenku nakrájame na medailóniky s hrúbkou asi 2 cm. Každý medailónik z oboch strán okoreníme a posypeme sušeným tyminánom. Obalíme v slanine. Medailóniky nasucho opečieme z každej strany asi 2 minúty na panvici. Potom panvicu vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov a pečieme asi 5 minút. Mäso z panvice vyberieme, zakryjeme a odložíme na teplé miesto.
Výpek ohrejeme, pridáme brusnicový džem a vývar, podľa chuti osolíme, okoreníme a pridáme tymián. Krátko povaríme, aby omáčka trochu zhustla. Tesne pred koncom zjemníme omáčku lyžicou masla.
Dobrú chuť!
Odporúčame prečítať: Dvaja talianski gurmáni ochutnávajú Taliansko (recenzia)
Knižku chutných receptov zakúpite na bux.sk za cenu 12,00€- TU .
Zdroj foto: www.luci.sk