Bravčové medailóniky s brusnicovou omáčkou

Bravčové medailóniky s brusnicovou omáčkou
  • 26.10.2014
  • Lucia Hausknechtová

  • 50
  • 15

Kombinácia sladkej chuti so slanou je niekedy pre ľudí ťažko predstaviteľná, ale ak viete ako na to,  toto spojenie vás nesklame. Aj tu sú dôležité kvalitné ingrediencie, ktoré dodajú vášmu jedlu tú pravú chuť. Recept na bravčové medailóniky s brusnicovou omáčkou nájdete v knihe od Braňa Deáka - Chute a vône života

Recept bol pripravovaný podľa návodu z knihy. Jediným rozdielom bola dlhšia doba pečenia. Medailóniky ostali v rúre o 5 minút dlhšie, aby sa dobre prepiekli. To však posúdite sami, mäso treba sledovať a nechať ho dostatočne dopiecť. Recept nebol náročný ako sa na prvý pohľad môže zdať, a preto ho môžem odporučiť aj menej zdatným kuchárkam. Ako to dopadlo v mojom prípade, môžete posúdiť na fotografiách.

Recenziu na knihu si môžete prečítať tu: Braňo Deák - Chute a vône života (recenzia)

Recept (4 porcie):

  • 400 g bravčovej panenky
  • mleté čierne korenie
  • sušený tymián
  • 100 g plátkov slaniny

  omáčka

  • 4 lyžice brusnicového džemu
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • sušený tymián
  • 1 lyžica masla

Odporúčame prečítať: Zdravé Recepty - Zebrový koláč

Bravčové medailóniky s brusnicovou omáčkou

Zdroj: Shutterstock®

Bravčovú panenku nakrájame na medailóniky s hrúbkou asi 2 cm. Každý medailónik z oboch strán okoreníme a posypeme sušeným tyminánom. Obalíme v slanine. Medailóniky nasucho opečieme z každej strany asi 2 minúty na panvici. Potom panvicu vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov a pečieme asi 5 minút. Mäso z panvice vyberieme, zakryjeme a odložíme na teplé miesto.

Výpek ohrejeme, pridáme brusnicový džem a vývar, podľa chuti osolíme, okoreníme a pridáme tymián. Krátko povaríme, aby omáčka trochu zhustla. Tesne pred koncom zjemníme omáčku lyžicou masla. 

 

Dobrú chuť!

Odporúčame prečítať: Dvaja talianski gurmáni ochutnávajú Taliansko (recenzia)

Knižku chutných receptov zakúpite na bux.sk za cenu 12,00€-  TU .

Zdroj foto: www.luci.sk


  • 50
  • 15
Návrat hore
Autor článku

15 komentárov

Iveta Ondáková 26.10.14 09:18

IO
karma
89.00

Mnam určite vyskúšam :)rýchle a chutné :)

  • 0
Odpovedať

Martina Zahoranová 26.10.14 09:37

MZ
karma
92.00

toto môže byť super hneď by som si dala :-)

  • 0
Odpovedať

Andrea Vidová 26.10.14 10:59

AV
karma
-1.00

mňam už sa mi slinky zbiehajú,vyzerá to veľmi lákavo

  • 0
Odpovedať

Martina Begalova 27.10.14 09:42

MB
karma
100.00

niečo podobne som skusala aj s kuracim mäskom a chutilo skvele :)

  • 0
Odpovedať

Miriama Rusinová 27.10.14 16:37

MR
karma
-1.00

tak toto nevyskúšať to sa snáď ani neráta :)

  • 0
Odpovedať

Jana Popovičová 27.10.14 21:22

JP
karma
-1.00

vyzerá to výborne. musím vyskúšať.

  • 0
Odpovedať

Gabriela Vrabľová 04.11.14 19:45

GV
karma
82.00

vyzerá to úžasne, už len si pochutnať :)

  • 0
Odpovedať

Ingrid Šimoniková 07.11.14 11:51

karma
80.00

tento zaručene vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Mária Sedláková 14.11.14 13:03

MS
karma
73.00

bravčová panenka je dobrá na akýkoľvek spôsob takže aj toto je určite veľká dobrota

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 14.12.14 19:06

JK
karma
100.00

skvelý recept robievam no mám zverinu treba skúsiť a prekvapte manžela alebo návštevu

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 16.05.16 12:59

AK
karma
112.00

tak to by som si dala povedať

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 22.05.16 15:46

AK
karma
112.00

gurmánsky recept

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 10.12.16 12:36

AK
karma
112.00

vyzerá to chutne

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 13.12.16 19:00

AK
karma
112.00

ozaj gurmánsky zážitok

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 06.09.18 08:27

JK
karma
100.00

Recept robievav je mňamký

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Módne inšpirácie

GALÉRIA: Ako sa obliecť pohodlne a pritom trendy?

  • 88
  • 6
  • 02.09.2020
Módne inšpirácie

Módna polícia OTO 2020: Jasmina Alagič aj Dominika Mirgová zabodovali

  • 105
  • 7
  • 07.09.2020
Módne inšpirácie

TOP 5 trendov sezóny: Čo nesmie chýbať v šatníku podľa 5 známych Sloveniek?

  • 79
  • 8
  • 06.08.2020
TOPlist