Keď sa povedia pečené bravčové rebierka, v momente si každý predstaví dráždivú vôňu dobre ochuteného bravčového mäska.
Pripravte si lahodné bravčové hody podľa nášho receptu v pohodlí svojho domova. Možno ich pripraviť nielen grilovaním, ale aj v rúre. Garantujeme vám, že na rebierka do reštaurácie už viac nepôjdete. Nie je v tom totiž žiadna veda. Základom je chutná marináda, ktorá rebierka správne dochutí a spraví z nich neodolateľnú dobrotu.
Odporúčame: Cigánska pečienka v žemli: Urob si vianočné trhy doma
Na pečené bravčové rebierka budeme potrebovať
- Cca 1000 – 1200 gramov bravčových rebierok (v surovom stave)
Na marinádu
- 3 PL tekutého medu
- 2 PL sójovej omáčky
- 3 PL kečupu alebo rajčinového pretlaku
- 1 PL plnotučnej horčice
- 2 PL oleja
- 5 strúčikov pretlačeného cesnaku
Inšpiruj sa: Chutný mäsový obed – vyskúšala si už tieto zapekané zemiaky?
Postup
Bravčové rebierka umyjeme, osušíme a nasolíme. Medzitým si pripravíme marinádu. Stačí zmiešať med so sójovou omáčkou, olejom a poriadne vymiešať. Do tekutej zmesi potom pridáme zvyšné ingrediencie ako kečup, horčicu a pretlačené strúčiky cesnaku. Nasolené rebierka natierame dôkladne marinádou zo všetkých strán a naložíme do nádoby s uzatvárateľným vrchnákom. Zvyšnú marinádu nalejeme na rebierka, nádobu uzatvoríme a rebierka necháme marinovať v chladničke minimálne 3 hodiny.
Plech na pečenie vystelieme alobalom, preložíme naň rebierka, podlejeme trochou vody a vrch plechu prikryjeme alobalom. Rebierka pečieme zhruba hodinu a štvrť na teplote 200 – 210 °C (v závislosti od danej rúry). Neskôr rebierka pečieme odkryté cca 40 minút, opäť podliate s trochou vody, kým sa na vrchnej vrstve rebierok nevytvorí chrumkavá krusta. Rebierka podávame teplé, s čerstvým chlebom, horčicou a kyslastou oblohou.