Pečené bravčové rebierka: Odoláš tejto chutnej špecialite?

Pečené bravčové rebierka: Odoláš tejto chutnej špecialite?

    • Zdieľaj:
  • 1

Keď sa povedia pečené bravčové rebierka, v momente si každý predstaví dráždivú vôňu dobre ochuteného bravčového mäska.

Pripravte si lahodné bravčové hody podľa nášho receptu v pohodlí svojho domova. Možno ich pripraviť nielen grilovaním, ale aj v rúre. Garantujeme vám, že na rebierka do reštaurácie už viac nepôjdete. Nie je v tom totiž žiadna veda. Základom je chutná marináda, ktorá rebierka správne dochutí a spraví z nich neodolateľnú dobrotu.

Odporúčame: Cigánska pečienka v žemli: Urob si vianočné trhy doma

bravčové rebierka

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Na pečené bravčové rebierka budeme potrebovať

  • Cca 1000 – 1200 gramov bravčových rebierok (v surovom stave)

Na marinádu

  • 3 PL tekutého medu
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 3 PL kečupu alebo rajčinového pretlaku
  • 1 PL plnotučnej horčice
  • 2 PL oleja
  • 5 strúčikov pretlačeného cesnaku

Inšpiruj sa: Chutný mäsový obed – vyskúšala si už tieto zapekané zemiaky?

rebierka bravčové

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Postup

Bravčové rebierka umyjeme, osušíme a nasolíme. Medzitým si pripravíme marinádu. Stačí zmiešať med so sójovou omáčkou, olejom a poriadne vymiešať. Do tekutej zmesi potom pridáme zvyšné ingrediencie ako kečup, horčicu a pretlačené strúčiky cesnaku. Nasolené rebierka natierame dôkladne marinádou zo všetkých strán a naložíme do nádoby s uzatvárateľným vrchnákom. Zvyšnú marinádu nalejeme na rebierka, nádobu uzatvoríme a rebierka necháme marinovať v chladničke minimálne 3 hodiny.

Plech na pečenie vystelieme alobalom, preložíme naň rebierka, podlejeme trochou vody a vrch plechu prikryjeme alobalom. Rebierka pečieme zhruba hodinu a štvrť na teplote 200 – 210 °C (v závislosti od danej rúry). Neskôr rebierka pečieme odkryté cca 40 minút, opäť podliate s trochou vody, kým sa na vrchnej vrstve rebierok nevytvorí chrumkavá krusta. Rebierka podávame teplé, s čerstvým chlebom, horčicou a kyslastou oblohou.

Pozri aj: Bravčové medailóniky s brusnicovou omáčkou

- Pečené bravčové rebierka
1 z 5
Pečené bravčové rebierka: Odoláš tejto chutnej špecialite? - KAMzaKRASOU.sk
Pečené bravčové rebierka: Odoláš tejto chutnej špecialite? - KAMzaKRASOU.sk
Pečené bravčové rebierka: Odoláš tejto chutnej špecialite? - KAMzaKRASOU.sk
Pečené bravčové rebierka: Odoláš tejto chutnej špecialite? - KAMzaKRASOU.sk
Pečené bravčové rebierka: Odoláš tejto chutnej špecialite? - KAMzaKRASOU.sk

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková


    • Zdieľaj:
  • 1
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Ľubica Šťastná 09.01.22 07:02

ĽŠ
karma
100.00

Rada vyskúšam, vďaka za tip!

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Vavrínový olej je prospešný pre naše telo. Ako to? Ako ho využiť?
Vlasy

Vavrínový olej je prospešný pre naše telo. Ako to? Ako ho využiť?

  • 3
  • 17.10.2021
5 tipov, ako minimalizovať tmavé kruhy pod očami: Nesiahaj len po uhorke!
Pleť

5 tipov, ako minimalizovať tmavé kruhy pod očami: Nesiahaj len po uhorke!

  • 6
  • 12.12.2021
Doprajte pleti luxus bieleho kaviáru s radom Caviar Energy od Dermacol
Novinky

Doprajte pleti luxus bieleho kaviáru s radom Caviar Energy od Dermacol

  • 2
  • 29.11.2021
TOPlist