Vitamínová bomba v podobe vegánskeho boršču. Zamilujú si ho dokonca i mäsožravci a tento je z blogu Plant Baked.
Ingrediencie:
1 cibuľa nakrájaná nadrobno
2 stredné postrúhané mrkvy
200 g nastrúhanej kapusty
6 stredných kúskov repy – olúpaných a nakrájaných na kocky
1,5 l zeleninového vývaru (alebo vody + 3 kocky bujónu)
125 g šošovice beluga (čierna šošovica)
1 bobkový list
2 lyžice jablčného octu
soľ a korenie podľa chuti
rastlinný jogurt alebo smotanu
na podávanie: petržlenová vňať
Postup prípravy:
Do veľkého hrnca si dáme trocha oleja a cibuľku na ňom restujeme do sklovita. Pridáme mrkvu, kapustu aj repu, premiešame a restujeme pár minút.
Do hrnca pridáme vývar, šošovicu, bobkový list a necháme zovrieť. Následne plameň stiahneme na nízky až stredný a polievku necháme variť 20 až 30 minút. Zelenina by mala byť mäkká.
Je čas polievku dochutiť. Pridáme ocot, soľ a korenie. Podávame ozdobené jogurtom alebo smotanou a petržlenovou vňaťou.