Zdravá polievka v troch zaujímavých podobách: Vyskúšaj všetky!

    • Zdieľaj:
- ZDRAVÁ POLIEVKA 3X INAK
1 z 3

VEGÁNSKY BORŠČ

Vitamínová bomba v podobe vegánskeho boršču. Zamilujú si ho dokonca i mäsožravci a tento je z blogu Plant Baked.

Ingrediencie:

  • 1 cibuľa nakrájaná nadrobno
  • 2 stredné postrúhané mrkvy
  • 200 g nastrúhanej kapusty
  • 6 stredných kúskov repy – olúpaných a nakrájaných na kocky
  • 1,5 l zeleninového vývaru (alebo vody + 3 kocky bujónu)
  • 125 g šošovice beluga (čierna šošovica)
  • 1 bobkový list
  • 2 lyžice jablčného octu
  • soľ a korenie podľa chuti
  • rastlinný jogurt alebo smotanu
  • na podávanie: petržlenová vňať

Postup prípravy:

  1. Do veľkého hrnca si dáme trocha oleja a cibuľku na ňom restujeme do sklovita. Pridáme mrkvu, kapustu aj repu, premiešame a restujeme pár minút.
  2. Do hrnca pridáme vývar, šošovicu, bobkový list a necháme zovrieť. Následne plameň stiahneme na nízky až stredný a polievku necháme variť 20 až 30 minút. Zelenina by mala byť mäkká.
  3. Je čas polievku dochutiť. Pridáme ocot, soľ a korenie. Podávame ozdobené jogurtom alebo smotanou a petržlenovou vňaťou.
1 z 3