Zdravá polievka v troch zaujímavých podobách: Vyskúšaj všetky!

    • Zdieľaj:
- ZDRAVÁ POLIEVKA 3X INAK
2 z 3

ŠPENÁTOVÁ S KOKOSOVÝM MLIEKOM

Špenátová polievka, ktorá je netradičná a zároveň plná chutí? Skúste túto podľa SuperGolden Bakes.

Ingrediencie:

  • 2 lyžice kokosového oleja
  • 1 lyžička karí korenia
  • 1/2 lyžičky drvenej rasce
  • 1/2 lyžičky kurkumy
  • 1 veľký pór posekaný nadrobno
  • 1 stredný zemiak olúpaný a narezaný na kocky
  • 1 veľkú cuketu nakrájanú na menšie kocky
  • 1 zelenú čili papričku bez semienok (nadrobno)
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 400 g kokosového mlieka
  • 200 g čerstvého špenátu
  • soľ a korenie podľa chuti
  • na podávanie: krutóny z ciabatty

Postup prípravy:

  1. Na rozohriaty olej pridáme do hrnca karí, rascu aj kurkumu a necháme koreniny chvíľu prevoňať. Následne pridáme pór, zemiak aj čili a premiešame, aby sa dobre obalili v koreninách.
  2. Posolíme, pokoreníme a prikryjeme. Necháme zeleninu na miernom ohni dusiť asi 5 minút. Pozor, aby sa nám nespálila.
  3. Následne do hrnca pridáme kokosové mlieko aj vývar, necháme zovrieť a následne oheň stiahneme a necháme polievku bublať asi 10 minút, kým zemiaky nezmäknú.
  4. Je čas pridať špenát a povariť polievku ešte 3 minúty. Za hrsť špenátu si nechajte na podávanie.
  5. Polievku presunieme do mixéra a rozmixujeme ju dohladka. Podávame s krutónmi z ciabatty opraženými na olivovom oleji a ochutenými sušeným cesnakom a bylinkami podľa chuti. Ozdobíme aj čerstvým špenátom.
2 z 3