ŠPENÁTOVÁ S KOKOSOVÝM MLIEKOM
Špenátová polievka, ktorá je netradičná a zároveň plná chutí? Skúste túto podľa SuperGolden Bakes.
Ingrediencie:
- 2 lyžice kokosového oleja
- 1 lyžička karí korenia
- 1/2 lyžičky drvenej rasce
- 1/2 lyžičky kurkumy
- 1 veľký pór posekaný nadrobno
- 1 stredný zemiak olúpaný a narezaný na kocky
- 1 veľkú cuketu nakrájanú na menšie kocky
- 1 zelenú čili papričku bez semienok (nadrobno)
- 250 ml zeleninového vývaru
- 400 g kokosového mlieka
- 200 g čerstvého špenátu
- soľ a korenie podľa chuti
- na podávanie: krutóny z ciabatty
Postup prípravy:
- Na rozohriaty olej pridáme do hrnca karí, rascu aj kurkumu a necháme koreniny chvíľu prevoňať. Následne pridáme pór, zemiak aj čili a premiešame, aby sa dobre obalili v koreninách.
- Posolíme, pokoreníme a prikryjeme. Necháme zeleninu na miernom ohni dusiť asi 5 minút. Pozor, aby sa nám nespálila.
- Následne do hrnca pridáme kokosové mlieko aj vývar, necháme zovrieť a následne oheň stiahneme a necháme polievku bublať asi 10 minút, kým zemiaky nezmäknú.
- Je čas pridať špenát a povariť polievku ešte 3 minúty. Za hrsť špenátu si nechajte na podávanie.
- Polievku presunieme do mixéra a rozmixujeme ju dohladka. Podávame s krutónmi z ciabatty opraženými na olivovom oleji a ochutenými sušeným cesnakom a bylinkami podľa chuti. Ozdobíme aj čerstvým špenátom.