Aké skvosty ukrýva Trnavský kraj? Tu je 5 skvelých tipov na výlet!

    • Zdieľaj:
- Aké skvosty ukrýva Trnavský kraj?
4 z 5

Okres Dunajská Streda

Región Podunajska je charakteristický vodnými pokladmi a veľmi príjemnou klímou. Či sa chcete okúpať, prevetrať svoje bicykle alebo obdivovať prírodné krásy, tak si určite naplánujte výlet práve sem. 

Termálne kúpalisko Thermalpark Dunajská Streda učupené v lesoparku s desiatimi bazénmi s termálnou vodou, tobogánmi, ihriskami a saunovým svetom je hlavnou atrakciou mesta. S deťmi jednoznačne nevynechajte Malkia Park Big Cats Rescue, v areáli Slovakia ring v lokalite Orechová Potôň - Lúky, zameraný na záchranu mačkovitých šeliem z cirkusov, ktoré sa dajú pod dohľadom zamestnancov aj pohladiť či nakŕmiť.

Počas nenáročnej cyklotúry, ktorá začína aj konči v Dunajskej Strede, môžete obdivovať kolový mlyn v Jahodnej pri obci Jasná, vodný mlyn v Dunajskom Klátove. Ďalšou atrakciou je chránená krajinná oblasť Dunajské luhy zaberajúca rozlohu cez 12 tisíc hektárov s množstvom prameňov, rybníkov a mokradí. Časťou lúh prechádza i lesnícky náučný chodník, ktorého začiatok leží pri vodnom diele Gabčíkovo, kde možno sledovať zaujímavé napĺňanie dvoch plavebných komôr.

4 z 5