Veštenie osudu z kávy – ako hľadať znaky a symboly (2. časť)

Veštenie osudu z kávy – ako hľadať znaky a symboly (2. časť)

Káva je celodenným spoločníkom mnohých ľudí. Pre kávičkárov káva neznamená iba dodanie potrebnej energie, pitie kávy pre nich predstavuje rituál či chvíľku spojenú s oddychom.

Okrem lahodnej chuti nám však vie vypovedať tajomstvá, ktoré sa v nej ukrývajú. Kým v predošlom úvode veštenia osudu z kávy sme načrtli spôsob a techniku veštenia z kávy, v dnešnom pokračovaní sa budeme venovať spôsobu, ako vyčítať znaky, ktoré sú na dne šálky ukryté. Venujte si chvíľku pre seba, odstráňte z mysle všetko nepotrebné a ponorte sa s nami do tajov tohto zaujímavého vešteckého umenia.

Odporúčame: Horoskop zdravia – ktoré znamenia sú na ochorenia náchylnejšie?

výklad z kávy

Zdroj: Shutterstock®

Ako hľadať znaky a symboly v káve?

Po dopití kávy, prevrátení šálky hore dnom a jej následnom odstátí sa môžeme venovať spôsobu výkladu znakov. Pamätajte na to, že veštenie sa nie vždy musí podariť na prvýkrát. Pravidelným skúšaním a hľadaním symbolov si však môžete vycvičiť svoju predstavivosť a vidieť v jednotlivých symboloch súvislosti.

Pozorne sa zadívajte do šálky a nechajte pracovať svoju predstavivosť. Veští sa z celej plochy šálky, na ktorej nájdete ukryté obrazce. Veštenie z kávových obrazcov sa dá interpretovať rôzne, najčastejšie sa však stretnete s tým, že dno šálky tvorí minulosť, stred je hlavné dianie a prítomnosť a vrchné okraje predstavujú blízku budúcnosť.

umenie veštenia z kávy

Zdroj: Shutterstock®

Ako znaky interpretovať?

Platí, že čím väčšie a tmavšie znaky na dne šálky nájdete, tým väčšiu dôležitosť v sebe ukrývajú. Znamenajú veľké zmeny v živote v blízkej budúcnosti (nový vzťah, zmena zamestnania, zdravotné problémy,...). Naopak, šálka plná drobných nevýrazných obrázkov skôr predstavuje každodenné udalosti, ktoré do nášho osudu výraznejšie nezasiahnu.

Písmená a čísla

Z usadeniny vieme vyčítať aj písmená a magické čísla.

  • Ak natrafíme na konkrétne písmeno v abecede, najčastejšie ide o iniciály blízkej osoby, môže ísť však aj o názov miesta. Všetko záleží od toho, či pri písmene nájdeme aj znak, ktorý nám písmeno bližšie rozvíja.
  • Čísla nájdené v kávovej usadenine značia čas. Môže ísť o hodiny, ale aj dni, výnimočne ide aj o roky. Vo všeobecnosti sa však veští z kávy skôr blízka budúcnosť.

Neprehliadni: Povaha a osobnosť podľa mena: Čo sa v tebe skrýva?

veštenie z mletej kávy

Zdroj: Shutterstock®

Tvary

  • Rovné čiary hovoria o tom, že cesta za našim cieľom bude bezproblémová.
  • Ak natrafíme na čiary, ktoré sú zdanlivo prerušené, znamená to, že plány dotyčného človeka sa zmenili buď vlastným pričinením alebo osudom.
  • Vlny vypovedajú o neistote a nestabilite v živote či pri riešení problémov.
  • Ak natrafíme na šípku, vo väčšine prípadov ukazuje na smer, ktorým sa má človek uberať. V prípade, že šípka smeruje nahor zo šálky, v budúcnosti nás čaká niečo príjemné. Ak smeruje šípka do dna šálky, môže to značiť nešťastie alebo neúspech.

V ďalšej časti nášho vešteckého seriálu si predstavíme a vyložíme konkrétne znaky (postavy, zvieratá či predmety), ktoré môžeme pri veštení na dne šálky nájsť.

Odporúčame: Hodíme sa k sebe? Týmto znameniam sa radšej oblúkom vyhni!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Zdenka Sabanošová 15.04.21 19:20

ZS
karma
100.00

Môže tam byť niečo,ale neverím

  • 1
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 19:25

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 19:25

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní