VIDEO: Čo je gomáž (gommage)? Na čo slúži a pre ktoré typy pleti je ideálna?

VIDEO: Čo je gomáž (gommage)? Na čo slúži a pre ktoré typy pleti je ideálna?

Peelingy pozná asi každá z nás. Ide o kozmetický produkt, ktorý bežne používame v rámci svojej skin care rutiny, teda v rámci starostlivosti o pleť. Peeling je určený v prvom rade na odstránenie odumretých kožných buniek a v podstate aj akési hĺbkovejšie prečistenie pokožky tváre. Poznáme pritom rôzne druhy peelingov. Okrem klasických mechanických peelingov s hrubými abrazívnymi čiastočkami, ktoré obrusujú pokožku, sú dostupné aj peelingy chemické či enzymatické. 

A čo takzvaná gomáž? Aj gomáž je vlastne akousi formou peelingu. Gomáž je kozmetická metóda alebo aj konkrétny produkt určený na odstránenie odumretých kožných buniek. To znamená, že funkcia tohto kozmetického prípravku je vlastne porovnateľná so spomínaným peelingom. Gomáže však môžu mať do istej miery vlastnosti mechanického aj chemického peelingu zároveň.

Kombinujú jemnučké a pružné čiastočky, ktoré pôsobia ako guma (preto názov gomáž – z francúzskeho slova gommage, čo znamená guma) a zároveň v zložení môžeme nájsť kyseliny (ovocné kyseliny), pôsobiace taktiež na exfoliáciu pokožky. Tiež sa niekedy využívajú rôzne enzýmy a nie je ničím netradičným, ak gomáž obsahuje aj hydratačné či výživné alebo upokojujúce zložky.

Zaujal vás tento produkt na starostlivosť o pleť? Chcete o ňom zistiť niečo viac? Pozrite si naše nové video! Akékoľvek otázky môžete zanechať nižšie v komentároch. 

Zisti viac o gomáži v našom videu:

- Anketa

POZNÁŠ GOMÁŽ?

Odpovedalo 5 ľudí  

Áno, nechávam si ju robiť v salóne.
0%
Áno, používam ju doma.
20%
Áno, ale skúsila som si ju len párkrát.
0%
Áno, ale ešte som to neskúšala.
20%
Nie, počujem o tom prvýkrát.
60%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Mária Sivová 14.12.23 08:03

MS
karma
100.00

O tejto metode počujem teraz prvýkrát.

  • 0
Odpovedať

Martina Zahoranova 14.12.23 08:05

MZ
karma
-1.00

počula som už o gomáži ale ešte som nemala možnosť ju vyskúšať

  • 0
Odpovedať

Anežka Turčiková 18.12.23 23:00

karma
-1.00

Cohvila to bude v ponuke v salonoch krasy :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní