Aj ty ju potrebuješ! 7 dôvodov, prečo je tvárová hmla tým najlepším spoločníkom aj počas leta

Aj ty ju potrebuješ! 7 dôvodov, prečo je tvárová hmla tým najlepším spoločníkom aj počas leta

Starostlivosť o pleť už nie je len o jednom univerzálnom kréme, ktorým sme sa natierali kedysi a natierali sme si ním všetko – počnúc tvárou a končiac pätami. Dnes sa starostlivosť o pleť radikálne zmenila. A naše poličky v kúpeľniach sú častokrát preplnené najrôznejšími produktami, pričom každý má iný účinok, obsahuje iné zložky a je učený na denné alebo večerné použitie.

Z jednokrokovej starostlivosti o pleť sa stala 5-kroková, 7-kroková, 9-kroková, pričom základom je vrstvenie produktov. V dnešnej modernej dobe sa snažíme pochopiť našu pleť a jej potreby a dopriať jej len to najlepšie, aby žiarila. Práve preto si na starostlivosti o pleť dávame poriadne záležať. Hľadáme efektívne spôsoby, ako ju udržať zdravú, hydratovanú a sviežu.

Jedným z obľúbených produktov v starostlivosti o pleť je tvárová hmla, tiež známa ako tvárový sprej alebo z ang. face mist. Ide o ľahký sprej, ktorý má priniesť osvieženie pleti, dodať jej hydratáciu a zároveň ju revitalizovať. Už len pre tento fakt sa oplatí mať tvárovú hmlu vo svojej výbave a dokonca mnohí odborníci ju odporúčajú mať stále pri sebe. Prečo?

Čo je tvárová hmla?

Pleťové hmly sú väčšinou spreje na báze vody, ktoré sa používajú na aplikáciu rôznych zložiek na pokožku, pričom najčastejším účelom je hydratácia pokožky, ale môžu mať aj iné výhody.

Väčšina hydratačných hmiel obsahuje zložky, ako je kyselina hyalurónová, mnohé tiež obsahujú ďalšie upokojujúce a protizápalové zložky, ktoré sú určené na ošetrenie napríklad podráždenej pokožky. Tieto pleťové hmly sú vhodné pre ľudí so suchou alebo citlivou pleťou alebo pre tých, ktorí bojujú s rosaceou, ekzémami a pod.

Pleťová hmla by sa poľahky dala prirovnať k séru v spreji. Z jej účinkov dokáže ťažiť každý typ pleti, avšak, pokiaľ ide o hydratačné účinky, najviditeľnejšie účinky pravdepodobne pocíti suchá alebo dehydrovaná pleť.

Výhodou tvárovej hmly je, že ju môžete aplikovať aj na make-up na jeho oživenie a refresh. Zároveň tak pleti dodáte hydratáciu a osvieženie, ktoré dozaista ocení najmä počas týchto horúcich letných dní.

Ak máte suchú pleť, dobrá pleťová hmla môže byť dodatočným hydratačným prostriedkom počas celého dňa.  Ale aj v prípade, že máte mastnú pleť, pleťová hmla ju môže hydratovať bez toho, aby ju zaťažila.

Odporúčame: Biele škvrny po opaľovaní: Vieš, prečo vlastne vznikajú?

Prečo potrebujete mať pleťovú hmlu vo svojej výbave?

Napriek tomu, že pleťová hmla je jedným z najlepších spôsobov, ako ju vyživiť a hydratovať, stále patrí medzi najviac podceňované produkty starostlivosti o pleť. Mnohí ľudia sa mylne domnievajú, že pleťové hmly sú len príjemným spôsobom osvieženia pleti a ničím viac, ale skutočnosť môže byť iná.

Pleťové hmly v spreji sú mimoriadne všestranným a účinným spôsobom, ako hydratovať, upokojovať a inak dodávať pleti živiny, antioxidanty a ďalšie účinné zložky, ktoré potrebuje. No nielen to! Mnohé pleťové hmly majú aj aromaterapeutické účinky, a to vďaka obsiahnutým zložkám. Pleťové hmly:

  1. poskytujú pleti dlhodobú hydratáciu,
  2. pleť okamžite osviežujú,
  3. upokojujú podráždenú pleť a pomáhajú redukovať začervenanie pleti,
  4. tonizujú, rozjasňujú a oživujú unavenú a mdlú pleť,
  5. vyrovnávajú prirodzené pH pleti,
  6. zlepšujú vstrebávanie ďalších produktov,
  7. osviežujú a predlžuje trvanlivosť make-upu.

Zaujme ťa aj: Nepriateľ krásy? Ako vplýva chlór na vlasy, nechty a pokožku?

Kedy je najlepší čas na aplikáciu pleťovej hmly?

V podstate je len na vás, kedy ju na pleť nastriekate. Odborníci však majú dve základné odporúčania, kedy hmlu používať. V prvom prípade je vhodné pleťové hmly, najmä tie s hydratačnými a protizápalovými účinkami, použiť na začiatku starostlivosti o pleť, avšak po vyčistení pleti.

Tvárová hmla totižto pleť osviežujú a zvláčňuje, čo zabezpečuje lepšie vstrebanie ďalších prípravkov aplikovaných na pokožku. Pleťové hmly s obsahom antioxidantom, ktoré bojujú proti voľným radikálom, odporúčajú používať kedykoľvek – aj ku koncu starostlivosti o pleť.

Niektoré pleťové hmly sa odporúča používať aj na „špinavú pleť“. To znamená, že aj na pleti s make-upom sa prejavia jej účinky. V tomto prípade však odporúčame siahnuť po osviežujúcich pleťových hmlách, ktoré dodajú pleti hydratáciu a zároveň osviežia make-up a celé líčenie.

Inými slovami, či už chcete posilniť účinky ďalších produktov určených na starostlivosť o pleť, alebo potrebujete popoludňajšie osvieženie, hmla na tvár môže mať mnoho výhod. Tvárová hmla môže vašu vystresovanú pleť okamžite oživiť kedykoľvek počas dňa a kdekoľvek – v lietadle, na pláži, v práci.

- Anketa

POUŽÍVATE PLEŤOVÉ HMLY PRI STAROSTLIVOSTI O PLEŤ ALEBO NA OSVIEŽENIE PLETI?

Odpovedalo 10 ľudí  

Áno, počas leta bez nich neviem existovať
90%
Ako kedy - keď sa mi dostanú do rúk, tak ich použijem
0%
Nie, vôbec som o nich ešte nepočula
10%
Ešte som nevyskúšala, ale chystám sa
0%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Mária Sivová 04.07.23 08:34

MS
karma
100.00

Používam pravidelne. Perfektne napne pleť.

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 05.07.23 18:18

MM
karma
100.00

pleťová hmla je vynikajúca v horúcich letných dňoch

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní