Oplatí sa vyskúšať kúpeľ z ovsených vločiek? Zisti, čo ponúka!

Oplatí sa vyskúšať kúpeľ z ovsených vločiek? Zisti, čo ponúka!

Ovsená kozmetika už nie je ničím výnimočným ani na drogériových pultoch v našich končinách. Aj u nás nájdete ovsené mydlá, telové mlieka či krémy a ešte omnoho viac. A niet sa čomu čudovať.  Pozitívny účinok ovsených vločiek na krásu a najmä zdravie pokožky je predsa známy už z čias starých Rimanov. Funguje však aj populárny kúpeľ z ovsených vločiek? Zistite, či sa oplatí vyskúšať ho.

Dobré na ekzém aj dermatitídu

Áno, ovsené vločky majú naozaj blahodarné účinky na ľudskú pokožku. Majú totiž protizápalové aj antioxidačné účinky, čo má za následok práve ich schopnosť pokožku liečiť. Mnohí ľudia ovsené produkty, či už kupované alebo vyrobené podomácky, používajú na liečbu pomerne vážnych ochorení kože, akou je psioriáza, dermatitída, ovčie kiahne aj ekzém.

Ovsená kozmetika je však naozaj nápomocná pri svrbení pokožky, pri vyrážkach a pri liečbe uštipnutí hmyzom. Okrem iného majú ovsené vločky, a produkty z nich, na pokožku upokojujúci aj čistiaci účinok.

Odporúčame ti: Zázvorová maska na vlasy: Zázračné účinky na počkanie?!

svrbenie pokožky

Zdroj: Shutterstock®

Len jedna ingrediencia

Kúpeľ z ovsených vločiek si môžete dopriať hoci aj dnes. Skladá sa totiž len z jedinej ingrediencie, ktorou sú práve pomleté ovsené vločky bez aditív, ako sú farbivá či rôzne príchute. Začnite s 50 gramami ovsených vločiek (postupne pridávajte až do 150 gramov), ktoré si pomeľte úplne najemno.

Toto množstvo pomletých vločiek následne vsypte do teplej (nie horúcej) vody vo vani a nechajte úplne rozpustiť. V prípade, že chcete aby voda zostala čistá, dajte si múčku z vločiek napríklad do silónkovej pančuchy a poriadne ju zaviažte. Po niekoľkých minútach lúhovania sa môžete ponoriť do ovseného kúpeľa, ktorý si doprajte maximálne 15 minút.  

účinky ovsených vločiek

Zdroj: Shutterstock®

Alergici sa musia mať na pozore

Po tom ako z ovseného kúpeľa vyjdete von, pokožku si starostlivo osušte a použite na ňu kvalitný hydratačný prípravok. Aj keď je z predchádzajúcich riadkov úplne jasné, že ovsený kúpeľ sa oplatí a je pre človeka úplne neškodný, alergici by sa mali mať na pozore.

Medzi symptómy alergickej reakcie patrí svrbenie, začervenanie a opuch a pri alergickej reakcii by mal človek vyhľadať neodkladne lekársku pomoc.

Pozri aj: Prírodné ingrediencie na pleť, ktoré škodia? Aj také sú!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Ľubica Šťastná 14.01.21 07:32

ĽŠ
karma
100.00

Stojí za vyskúšanie!

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní