Chceš vedieť, čím nahradiť botox? Toto je efektívnejšie riešenie

Chceš vedieť, čím nahradiť botox? Toto je efektívnejšie riešenie

Čas je naozaj neúprosný a čím skôr sa zmierite s tým, že sa vám nejaké tie vrásky vekom objavia, tým lepšie. To však neznamená, že keď tento čas nastane, musíme všetky ľahnúť pod ihly a podstúpiť síce účinný, no nie príliš lákavý botox. Ak sa teda na pichanie do tváre práve necítite, tu zistíte, čím nahradiť botox. Ide o osvedčené a neinvazívne spôsoby starostlivosti o pleť, ktoré podporujú najmä prirodzenú tvorbu kolagénu v pokožke.

Fitnes a wellness

Princíp botoxu spočíva v podaní injekcie do svalu, ktorý sa prestane sťahovať a navonok pôsobí hladko. Ide o veľmi účinnú a efektívnu metódu redukcie vrások a zároveň aj ich prevencie. Ako však zabrániť vzniku vrások alebo ich zredukovať bez toho, aby sme si museli ľahnúť pod ihly? Hneď prvá sa natíska osvedčená a veľmi populárna tvárová gymnastika spojená s masážou tváre, na ktorú nedajú dopustiť mnohé celebrity a pripisujú jej svoj mladistvý vzhľad. Masáž tváre podporuje cirkuláciu krvi a prispieva aj k vyplavovaniu toxínov z tela. Tvárová gymnastika zasa pôsobí podobne ako pôsobí fitnes na telo – keď sa praktizuje pravidelne, má omladzujúci účinok.

Inšpiruj sa: Prečo používať pleťové masky? Z čoho sa vyrábajú látkové masky?

alternatívy botoxu

Zdroj: Shutterstock®

Náplasti či doplnky

Vedeli ste, že existujú aj náplasti na vrásky? Sú už celkom bežne dostupné a nie sú ani tak veľmi drahé. Existuje viacero druhov, a to podľa toho, v ktorej oblasti tváre sa vaše vrásky nachádzajú. Aj keď niektorí užívatelia na bezbolestné a praktické využitie náplastí nedajú dopustiť, odborníci v ich schopnosti nemajú až takú veľkú dôveru. S peknou pleťou bez vrások a liniek majú čo do činenia aj vitamíny. Tie môžete do tela doplniť prostredníctvom výživových doplnkov, a tak môžete dosiahnuť stimuláciu tvorby kolagénu. A ten je na ceste k pleti bez vrások nesmierne dôležitý. Hľadajte najmä doplnky s obsahom vitamínu C a E.

tvárová gymnastika

Zdroj: Shutterstock®

Kozmetika a návyky

Okrem náplastí, vitamínov či masáží tváre môžete svoj osud vložiť do rúk kvalitnej kozmetiky proti vráskam. Najlepším druhom je tá, ktorá pôsobí priamo na tvorbu kolagénu v koži. Na krémoch na pleť je najlepšie to, že sú dostupné v rôznych cenových kategóriách, no pri pretlaku na trhu je niekedy ťažké rozoznať, ktoré fungujú a ktoré nie.

Na záver tu máme ešte staré dobré návyky, ktoré si môžete osvojiť a zbaviť sa tak existujúcich vrások, no najmä tým predísť vzniku nových. Vždy sa natierajte krémom s SPF, a to v zime či v lete a noste počas dňa okuliare s kvalitným UV faktorom, aby ste pred škodlivým žiarením ochránili svoje jemné očné okolie. Nezabudnite ani na odličovanie a čistenie pleti ráno aj večer, pite veľa vody a vyhýbajte sa nezdravým jedlám a stresu. Možno to znie banálne, no praktizovanie týchto krokov počas bežných dní naozaj oddiali vznik predčasných prejavov starnutia, ktorým sú aj vrásky.

Pozri aj: Trápi ťa seborea? TOTO sú návody, vďaka ktorým sa jej konečne zbavíš

Botox nie je najlepším riešením!

Mnohým ženám príde botox ako jediné a možno aj najlepšie riešenie na vyhladenie vrások. Ale zamýšľali ste sa niekedy nad príčinou, prečo vznikajú vrásky? Nie je to preto, lebo sa o seba nestaráte, hoci čiastočným dôvodom to byť môže. Vrásky sa na tvári objavujú najmä preto, lebo pokožku nedrží pokope žiadne lepidlo. To lepidlo, o ktorom v tomto prípade hovoríme, je kolagén. Kolagén je prirodzenou súčasťou nášho organizmu a rovnako aj pokožky. Zabezpečuje jej pružnosť a pevnosť, preto sa dokáže čiastočne prispôsobiť. V dôsledku postupného vytrácania kolagénu z organizmu naša pleť ochabuje a vytvárajú sa na nej spočiatku len jemné línie, ktoré môžu „prerásť“ až do hlbokých vrások, ktorých nie je jednoduché zbaviť sa.

Preto najjednoduchším a možno aj najlepším riešením, ako predchádzať vzniku vrások a ako prispieť k ich vyhladeniu, je dopĺňanie kolagénu do organizmu. Ak by ste sa spýtali odborníkov na kolagén a na to, ktorý je najlepší, asi by sa zhodli na hydrolyzovanom kolagéne, ktorý je vyrábaný studenou technológiou, pri ktorej si morský kolagén zachová svoju čistotu, bioaktivitu a podobu trojitej špirály (tzv.helix), ktorá je zhodná s telu vlastným kolagénom.

Ďalšou príčinou vzniku vrások je nedostatočná hydratácia pokožky. Nedostatočný alebo takmer žiadny pitný režim, a teda hydratácia zvnútra, spôsobuje to, že sa na tvári vytvárajú vrásky. Aj pri tejto príčine vzniku vrások vám dokáže pomôcť kolagén, ktorý zabezpečuje hydratáciu pokožky z jej vnútra. Inca Collagen v tomto prípade patrí medzi zákazníkmi overený kolagén, ktorý je na našom trhu etablovaný už 4 roky. Ak máte záujem ho vyskúšať, tak s kódom „KZK“ získate na e-shope Inca Collagen zľavu 5 €.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Ľubica Šťastná 25.11.19 07:31

ĽŠ
karma
100.00

Efektívnejšie riešenie; ďakujem za článok!

  • 0
Odpovedať

Martina Begalova 25.11.19 13:44

MB
karma
108.00

najlepší liek je dostatok spánku, strava a čerstvý vzduch a ešte pohyb, skrátka taký sedliacky rozum zapojiť ... večne mladý nezostaneme a niekedy je lepšie prijať svoj vek a ono sa to odzrkadlí aj na tej pleti...

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní