- Galéria
4 z 5
4. Falafel
Ak chcete cícer zaradiť do jedálnička, vyskúšajte ho aj v podobe falafelu. Príprava je jednoduchá. Strukovinu (200 g) na noc namočte do vody. Ráno ju s jednou väčšou cibuľou, 3 strúčikmi cesnaku a 100 g petržlenovej vňate vymiešajte v mixéri. Do zmesi pridajte 3 polievkové lyžice pasty tahina, soľ, čierne korenie aj rímsku rascu. Všetko zmiešajte a dajte stuhnúť do chladničky. Zo zmesi nakoniec tvarujte menšie placky alebo guľky. Tie je možné buď vypražiť na oleji, alebo tiež upiecť v rúre. Falafel tak bude síce menej chrumkavý, ale aj zdravší a menej kalorický. Podávať k nemu môžete napríklad čerstvý šalát či pečenú zeleninu. Taktiež ho môžete zabaliť do tortilly. Fantázii sa medze opäť nekladú.
Zdroj: Shutterstock®
Pravidelná dávka inšpirácií a zaujímavostí zo sveta krásy