Zmenšenie uhlíkovej stopy prostredníctvom jedla: 5 tipov, ako na to!

    • Zdieľaj:
- AKO STRAVOVAŤ UDRŽATEĽNEJŠIE
3 z 5

Menej mäsa, viac rastlín

Ak sa iba jeden deň v týždni vzdáte mäsa a mliečnych výrobkov, výrazne tak prispejete k znižovaniu skleníkových plynov v ovzduší. Ukázali to štúdie, ktoré jednoznačne hovoria, že ľudia, ktorí konzumujú mäso, najmä červené, prispievajú k vysokým hodnotám škodlivých skleníkových plynov najviac. Ak preto chcete znížiť vlastný negatívny dopad na planétu, začnite jesť viac rastlinnej potravy. Nezabúdajme však na to, že mäso je významným zdrojom proteínov pre ľudský organizmus. Ak ho teda vyradíme, musíme ho nahradiť inými zdrojmi bielkovín ako sú strukoviny, orechy či semená.

Zdroj: Shutterstock®

3 z 5