Pripravte svoje deti na štart do školy! S edíciou "Kvído v kocke" vám to pôjde jednoduchšie, ako si myslíte

Aj keď sú v týchto dňoch letné prázdniny ešte v plnom prúde, mnoho rodičov sa už teraz pripravuje na začiatok školského roka. A to najmä v prípade, ak majú doma detičky, ktoré nastupujú do školy alebo sú žiakmi prvého stupňa základnej školy. Začiatok školy je totiž významným momentom nielen v životoch menších či väčších školákov, ale aj v životoch samotných rodičov.

Blíži sa obdobie, kedy sa začína učenie, povinnosti, krúžky či dôsledný denný režim, a preto je potrebné znova všetko nastaviť tak, aby na to celá rodina bola pripravená a aby všetko pekne a hladko fungovalo. Nebudeme si klamať - v tomto čase mnohí z nás zažívajú veľa stresov. A práve preto je dôležité si uvedomiť, že to, čo môžete odovzdať svojim deťom v týchto chvíľach, je práve technika, ako to celé zvládnuť - s pokojom a v kľude.

Pripravte sa na školu - hrou!

Logické hry sú určené pre detičky každého veku. A keďže precvičujú mozog a vytvárajú stabilné základy pre ďalšie učenie, krásne ich možno začleniť do každodenných hier ešte pred začiatkom školského roka. Logické myslenie potom pomáha deťom ako aj v škole, tak aj v bežnom živote pri každodenných životných situáciách a budovaní medziľudských vzťahov.

Deti si však potrebujú neustále rozširovať spektrum vedomostí, aby si mohli utvárať svoje vlastné názory na život okolo seba, a teda - aby sa naučili kriticky myslieť.

  • Ideálne na to sú vzdelávacie hry, ktoré sú zamerané na rôzne oblasti.
  • Poskytujú široké spektrum vzdelávacích možností napríklad v oblasti histórie, športu, geografie, astronómie, kultúry, chémie, fyziky, ale pre najmenších školákov samozrejme aj v oblasti základov matematiky, slovenčiny či cudzích jazykov.

Kvído - vzdelávacie hry pre všetky deti

Kvído je vzdelávací koncept pre deti od narodenia do 10 rokov od Albi. Symbolom týchto hier je múdra chobotnička, ktorá sprevádza deti od roku 2017. Rozvíja u detí množstvo dôležitých zručností pre život - komunikáciu, kreativitu, zmyslové vnímanie, jemnú motoriku, logické uvažovanie, ale aj objavovanie prírody.

  • Vzdelávanie pre deti - Kvído pomocou svojich hier rozvíja u deti komunikáciu, logické uvažovanie, jemnú motoriku, spoluprácu, zmyslové vnímanie, tvorivosť, objavovanie a aj cestovanie a jeho zvládanie.
  • Spolupráca s odborníkmi - na vývoji hier a pomôcok tím Kvído ich tvorcovia starostlivo spolupracujú s radom odborníkov - špeciálnymi pedagógmi, logopédmi, detskými psychológmi i učiteľmi.
  • Praktické a bezpečné spracovanie - všetky hry Kvído sú spracované tak, aby boli bezpečné, odolné, praktické a vydržali opakované používanie aj u mladších detí. Sú testované v certifikovaných skúšobniach a spĺňajú najprísnejšie kritériá a podmienky platné v Slovenskej republike i celej Európskej únii.
  • Všestranný rozvoj detí - Kvído sa snaží deti všestranne rozvíjať a otvárať ich potenciál - podporuje kreatívne a logické myslenie, koncentráciu, spoluprácu, komunikáciu, čitateľskú gramotnosť, objavovanie i sociálne zručnosti.

Neprehliadnite: VIDEO: Kúzelné čítanie Albi – ako funguje elektronická ceruzka s knihami? (názor pedagóga)

Angličtina v kocke Albi

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Alena Čabáková

Pre aké vekové kategórie sú hry Kvído určené?

Hry, ktoré u detí rozvíjajú sociálne zručnosti ako komunikáciu alebo emocionálnu inteligenciu, sú na našom trhu ešte stále, bohužiaľ, pomerne ojedinelé. Pritom v čase, keď spolu ľudia stále menej komunikujú, sú veľmi dôležité a pomáhajú budovať otvorenejšie a empatickejšie vzťahy nielen v rámci rodiny, ale aj mimo nej.

Hry z edície Kvído sú určené pre deti týchto vekových kategórií:

  • 0-3 roky - Batoľa
  • 3-6 rokov - Predškolák
  • 6-10 rokov - Školák
  • 3-10 rokov - Umelec
  • 4-10 rokov - Cestovateľ

Odporúčame aj: Dokonalé sviečky od Heart & Home: Čas na romantiku každý deň!

kvído rozdelenie podľa veku

Zdroj: Albi

Kvído - Angličtina v kocke

Hra Kvído  - Angličtina v kocke je určená pre detičky od 7 rokov a pre 1 - 4 hráčov. Zabaví sa pri nej celá rodina, pričom hru si so sebou môžete pokojne zobrať napríklad aj na dovolenku. Kvído V kocke nadväzujú na obľúbené hry V kocke, ale tentoraz sú prepojené s obľúbenou detskou postavou samotnej chobotničky, ktorá je maskotom celej tejto úspešnej edície od Albi.

  • Na každej zo 60 ilustrovaných kariet sú znázornené informácie z určitej oblasti.
  • Hráči majú pätnásť sekúnd, aby si toho z nej zapamätali čo najviac, a zvládli odpovedať na jednu až dve vyžrebované otázky.
  • Pokiaľ si na hracej kocke hodí hráč obrázok Kvída, nasleduje kolo s bonusovou Kvídovou pamäťovou hrou.
  • Tú hrajú všetci hráči zároveň, pričom sa snažia pokryť svoju kartu správnymi žetónmi podľa toho, ako si zapamätali danú predlohu.

V hre Kvído - Angličtina v kocke - nájdete obrázky z rôznych prostredí alebo z anglických pesničiek či riekaniek. Otázky sú písané v angličtine a deti musia v angličtine na ne tiež odpovedať.

Prehľadný návod a originálne príslušenstvo ako súčasť balenia vás nenechá dlho čakať na to, aby ste sa pustili do hry!

Tip pre vás: Vtipný narodeninový darček, ktorý poteší aj pobaví: Nechaj sa inšpirovať!

Angličtina v kocke - kvido Albi

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Alena Čabáková

Angličtina v kocke Albi

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Alena Čabáková

Kvído - Matematika v kocke

Ďalšia hra Kvído - Matematika v kocke - je mimoriadne vydarenou hrou nielen pre všetkých milovníkov matematiky a počítania! Táto hra je síce určená pre školákov od 8 rokov, ale ak máte doma nadaného počtára, nepochybne si s týmito úlohami poradí aj skôr. A ak bude treba, tak veríme, že mu s tým ľahko a hravo pomôžete.

Rovnako ako pri predchádzajúcej hre, aj v tomto prípade sú na každej zo 60 ilustrovaných kariet znázornené informácie z určitej oblasti. Hráči majú pätnásť sekúnd, aby si toho z nej zapamätali čo najviac, a zvládli odpovedať na jednu až dve vyžrebované otázky.

  • V hre Kvído - Matematika v kocke sa hráči zoznámia aj so základnými pojmami z matematiky a vďaka pútavým obrázkom si ich aj oveľa ľahšie zapamätajú.

Hra vám zaberie minimálne 15 minút, ale ak sa vám matematika touto formou zapáči, tak pokojne jej môžete venovať aj oveľa viac času.

Matematika v kocke obsahuje:

  • 60 kariet s obrázkami aj otázkami k danej téme,
  • 20 obojstranných bonusových kariet pre Kvídovu pamäťovku,
  • 4 bodovacie karty,
  • 32 obrázkových žetónov pre bonusovú úlohu,
  • 40 bodovacích žetónov,
  • 1 presýpacie hodiny na 15 sekúnd a 
  • 1 Kvídovu hraciu kocku.

Zaujme vás: Spoločnosť ALBI prináša fantastické novinky pre mužov: Prekvapte (nielen) svoje polovičky originálnym darčekom!

Angličtina v kocke Albi

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Alena Čabáková

Angličtina v kocke Albi herná karta

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Alena Čabáková

matematika v kocke

Zdroj: Albi

Kvído - Písmenká v kocke + Príroda v kocke

V tejto mimoriadne vydarenej edícii od Kvída sú pre všetky šikovné detičky k dispozícii ešte dve verzie hry, a to:

Písmenká v kocke sú určené pre predškolákov od štyroch rokoch, ktorých táto hra veľmi hravou a pútavou formou prevedie nielen abecedou, ale aj základnými princípmi písania všetkých písmeniek a ich zapamätania si. Stále to však ostáva rýchla hra na pamäť a jej rozvíjanie.

Príroda v kocke sa zameriava na školákov od 8 rokov a taktiež slúži na precvičovanie pamäti. Aj v tomto prírode krásne ilustrácie rozvíjajú fantáziu a detskú predstavivosť, pričom postavenie otázok zase logické myslenie a prepájanie súvislostí a nadobudnutých vedomostí.

  • Navyše, v hre Kvído - Príroda v kocke sa hráči zoznámia s najznámejšími živočíchmi a rastlinami našej planéty a dozvedia sa o nich veľmi veľa zaujímavostí.

Neprehliadnite: VIDEO: Rozhovor s dulami – predstavenie nového projektu pre budúce matky a matky s deťmi s poruchami

Kvído v kocke

Ako sme mali možnosť vyskúšať, edícia Kvído v kocke patrí medzi úžasné hry pre menšie i väčšie detičky, ktoré majú radi poznanie, pamäťové hry a neboja sa vyskúšať nové veci!

Buďte preto pre svoje ratolesti či vnúčatá oporou, podporte ich v ich túžbe za poznaním a venujte im svoj čas. Odvďačia sa vám nielen láskou, ale aj nadobudnutými vedomosťami a zručnosťami. A to predsa stojí za to.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE