12 babských tipov, ako zistiť pohlavie dieťaťa

12 babských tipov, ako zistiť pohlavie dieťaťa

Tehotenský test a dve čiarky na ňom sú, pravdepodobne, veľkou radosťou pre každú ženu. Byť matkou je akýmsi poslaním v živote každej ženy, aj keď nie všetky po deťoch túžime. Samozrejme, je to osobná vec, rozhodnutie a presvedčenie každej z nás a nikto by nás kvôli tomu nemal odsudzovať. No vráťme sa späť k tehotenskému testu. Prvé obavy pominú hneď ako vidíme to malé stvorenie na prvom ultrazvuku. Ten sa zväčša vykonáva okolo 7. týždňa tehotenstva. Už vtedy premýšľame, čo to tak asi bude. Bude to dievčatko, ktorému budeme zapletať vrkoče alebo chalan, ktorý bude s autíčkami brázdiť po autodráhe?

Kedy sa dá zistiť pohlavie dieťaťa? Otázka, ktorá trápi mnohých budúcich rodičov. Pravdou však je, že pohlavie dieťaťa na ultrazvuku je možné vidieť už od 11. týždňa tehotenstva. Je to možné v prípade kvalitných ultrazvukov a na základe uhla tzv. pohlavného hrbolčeka. Samotné pohlavie však nie je ešte úplne zreteľné, preto nie každý gynekológ si trúfa určovať ho v tomto ranom tehotenstve. S väčšou pravdepodobnosťou je možné pohlavie dieťaťa určiť najskôr v 15. týždni tehotenstva. Mnohí lekári však pohlavie určujú až v 20. týždni tehotenstva, kedy sa vykonáva veľký ultrazvuk. Ak ste netrpezlivé, určiť pohlavie dieťaťa môžete skúsiť aj samé, a to na základe babských tipov a trikov.

Proroctvo prsteňa

Každá budúca matka je netrpezlivá a snaží sa zistiť pohlavie dieťaťa čo najskôr, aby sa mohla pustiť do kupovania výbavičky. Preto niet pochýb, že ako prvé ženy skúšajú určovanie pohlavia dieťaťa prostredníctvom prsteňa.

Podľa tejto babskej rady je potrebné cez obrúčku alebo zásnubný prsteň prevliecť niť. Žena by si mala ľahnúť na chrbát a niekto iný by mal prsteň zavesený na nitke držať nad jej bruškom. Podľa povery, keď sa prsteň začne točiť do kruhu, čakáte dievčatko. A ak sa začne kmitať zo strany na stranu, čakáte chlapčeka.

Odporúčame: Linea nigra na tehotenskom brušku: Kedy zmizne tajomná tmavá čiara?

tehotenský moč

Zdroj: Shutterstock®

Test so sódou bikarbónou

Pri ďalšej rade budete potrebovať sódu bikarbónu a váš ranný moč. Do jedného pohára sa teda vycikajte a do druhého nasypte sódu bikarbónu. Následne sódu zalejte ranným močom. Hovorí sa, že ak sóda začne šumieť, čakáte chlapca. Ak sa nebude diať nič, tak vraj čakáte dievčatko. Tento test je založený na hormónoch v moči a pH moču – ak žena čaká chlapca, moč je vraj kyslý a ak dievča, moč je skôr zásaditý.

Poprípade môžete len sledovať farbu svojho moču. Mamy dcér majú údajne tmavší moč než mamy synov.

Poloha bruška u ženy

Toto je najznámejší znak, ktorý dokáže odhaliť pohlavie dieťaťa. Podľa postavy a tvaru bruška je možné určiť pohlavie dieťaťa. Ak je bruško posadené nízko, tak žena čaká chlapca. Ak je bruško a bábätko v ňom posadené vyššie, tak žena čaká dievčatko.

Chuťové poháriky

Vraví sa, že chuťové poháriky ženy počas tehotenstva sú skutočne rozmanité a niekedy aj zvláštne. Niektoré si rady pochutnávajú na kyslej uhorke v kombinácii so šľahačkou alebo neváhajú miešať sladké so slaným. Ale to, či preferujete viac sladké alebo slané môže naznačiť, bábätko akého pohlavia očakávate. Ak preferujete sladké, bude to dievčatko. V prípade, že si skôr zamaškrtíte na slanom alebo kyslom, tak to bude chlapec.

Neprehliadni: Čo je to plodová voda a aká je jej funkcia? Môže jej byť veľa alebo málo?

ultrazvuk - pohlavie dieťaťa

Zdroj: Shutterstock®

Tep bábätka

Pri ďalšom kontrolnom ultrazvuku sa neváhajte opýtať ošetrujúceho lekára na tep bábätka. Hovorí sa totižto, že ak je tep bábätka pod 140 úderov, tak čakáte chlapca. A naopak, ak je tep bábätka nad 140 úderov, čakáte dievčatko. Podľa všetkého bije srdiečko dievčat o niečo rýchlejšie.

Pozrite sa na svoju pleť

Veríte na rôzne povery? Mnohí áno a ak vás vaše okolie dôverne pozná, už len jeden pohľad na vás vašim blízkym dokáže odhaliť, či budete mať prírastok do rodiny v podobe dievčatka alebo chlapca. Ak žena na pohľad opeknie, tak čaká chlapca. Keď sa jej na pleti vytvoria rôzne nedokonalosti, najmä akné, tak čaká dievčatko. Je to údajne preto, že žena odovzdáva svoju krásu dcére.

Pohlavie dieťaťa podľa budúceho otecka

Z týchto povier nevynecháme ani budúcich oteckov. Podľa istej teórie totižto platí, že ak chcete poznať pohlavie vášho dieťaťa, mali by ste sa pozrieť na budúceho otecka. Keď váš partner začne priberať spolu s vami, tak podľa dánskej štúdie platí, že čakáte dievčatko. Ak partner výrazne nepriberie alebo dokonca schudne, tak čakáte chlapca.

Zaujme ťa aj: 3 domáce tipy na popraskané bradavky: Čo zachráni mamičky pri dojčení?

ako zistiť pohlavie dieťaťa

Zdroj: Shutterstock®

Ďalšie povery na určenie pohlavia dieťaťa

  • Poprsie – keď je váš pravý prsník väčší, čakáte chlapca. Ak máte väčší ľavý prsník, tak dievča.
  • Poloha pri spánku – v prípade, že spávate na pravom boku, čakáte dievča. Ak na ľavom boku, tak chlapca.
  • Nevoľnosť – častejšie sa ranné nevoľnosti dostavujú v prípade, že žena nosí pod srdcom dievča.
  • Vek počas otehotnenia – ak si žena spočíta číslice svojho veku v čase otehotnenia a vyjde jej párne číslo, bude to chlapec.
  • Zima na nohy – keď žena čaká chlapca, môže pociťovať väčšiu zimu najmä na nohy.

Inšpiruj sa: Detské veľkosti oblečenia a obuvi: Ako vybrať správnu veľkosť?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 12:54

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 12:54

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní