Slugging – nový slizký trend: Ako funguje a prečo mu podľahla Jennifer Aniston?

Slugging – nový slizký trend: Ako funguje a prečo mu podľahla Jennifer Aniston?

Všetko, čo používajú celebrity a čo ukazujú na sociálnych sieťach, musí byť predsa dobré. No nie? Veď keby nebolo, tak by to predsa nepoužívali. Alebo sa mýlime? V súčasnosti sa medzi nami začal šíriť nový trend pod názvom slugging, ktorému podľahli mnohé celebrity a dokonca aj kráska zo seriálu Priatelia – Jennifer Aniston.

Bez okolkov môžeme priznať, že sociálna sieť TikTok nás mnohé pobláznila a vyskúšali sme už nejeden tip alebo trik, ktorý sa vďaka nej stal virálnym. Napríklad sme si do nápojov začali pridávať zelené farbivo chlorofyl, pretože má údajne mnoho pozitívnych vplyvov na naše zdravie i krásu. Ponárali sme tvár do misky s ľadom len pre to, aby sme zmiernili opuchy po prebdenej noci. Trendov je mnoho, dokonca toľko, že počas každého dňa v týždni by sme mohli minimálne jeden vyskúšať. Novým trendom, okolo ktorého nastal pomerne veľký humbuk, je SLUGGING. A keďže tento trend sľubuje hladkú pokožku, ako detský zadoček, mnohé dámy ho už vyskúšali. Jeho podstata spočíva v aplikovaní vazelíny na tvár pred spaním.

účinky vazelíny

Zdroj: Shutterstock®

Čo je slugging?

Slugging (z angl. slug – slimák) predstavuje metódu v starostlivosti o pleť, vďaka ktorej v pleti uzamknete všetku vlahu. Ide o kórejskú metódu, pri ktorej si na tvár nanesiete slizkú vrstvu vazelíny, a to ako záverečný krok v rámci večernej rutiny. Cieľom je udržať pokožku neustále hydratovanú, žiarivú a vyživenú. Tým, že na pleť nanesiete väčšiu vrstvu vazelíny, nielenže v pokožke uzamknete hydratáciu, ale aj predtým nanesené produkty, ktoré budú na pleti lepšie účinkovať. Keďže vazelína je sama osebe slizká a pripomína slimačí sliz, tento trend dostal pomenovanie SLUGGING.

Vazelína alebo tiež petroleum asi nie je niečo, čo by sme si chceli dobrovoľne aplikovať na pleť. Dokonca sa jeden čas hovorilo, že tento produkt nie je tým, ktorý by sme si mali vôbec niekam aplikovať, keďže petroleum (získava sa z ropy) nebolo považované za bezpečnú zložku. Vazelína je však kombináciou oleja a zahusťujúceho činidla, používa sa v kozmetickom priemysle, na prípravu lekárenských mastí, no dokonca aj na mazanie a konzervovanie kovov. Vazelína je však považovaná za bezpečnú a odporúča sa napríklad na ošetrenie pokožky s ekzémom alebo veľmi suchej pokožky.

Dôvod, prečo ju nevyužívame vo veľkej miere je ten, že nie každému vyhovuje jej ťažká a predovšetkým mastná konzistencia. No ak túžite po hladkej a žiarivej pleti, mali by ste túto metódu vyskúšať.

Ako na slugging?

  1. Očistite si tvár – najskôr odstráňte make-up a všetky nečistoty, ktoré sa na pleti usadili. Pleť dočistite gélom a tonizujte prostredníctvom tonera.
  2. Pleť ošetrite – v ďalšom kroku na pleť naneste pleťové sérum a pleťový krém, ktorý bežne používate. Nezabudnite ani na ošetrenie očného okolia.
  3. Slugging – naneste na tvár vazelínu alebo iný okluzívny prípravok (bambucké maslo, pleťový olej,...), s hutnou a mastnou konzistenciou. Nezľaknite sa, ak vaša pleť bude lesklá a príliš mastná – to je čaro sluggingu. Prípravok nechajte pôsobiť počas celej noci. Ráno po prebudení si tvár poriadne vyčistite.

Zaujme ťa aj: Najlepší DIY prírodný odličovač pre každý typ pleti: Nedáš naň dopustiť!

výhody sluggingu

Zdroj: Shutterstock®

Výhody sluggingu

Vazelína sa skladá z olejov a voskov, ktoré pôsobia ako bariéra na pokožke a uchovávajú vlhkosť pod ňou. Samozrejme, na rovnakom princípe fungujú aj iné prípravky. Výhodou sluggingu je, že takýmto spôsobom pomáhame pokožke v regenerácii a oprave jej vonkajšej vrstvy.

Aby bol slugging čo najúčinnejší, dermatológovia odporúčajú po vrstve vazelíny aplikovať zvlhčovadlo, ako je napríklad kyselina hyalurónová, glycerín alebo urea. Hlavné výhody sluggingu:

  • maximálne zvlhčená a rozžiarená pokožka,
  • zdravšia a mladšie vyzerajúca pleť,
  • menší výskyt vrások.

Na záver ešte dodáme, že slugging nie je vhodný úplne pre každého. Keďže okluzívne prípravky (vodou nezmývateľné) sú príliš ťažké a častokrát aj komedogénne, nemali by ste ich používať na aknóznu pleť. Ak trpíte akné, všetkému okluzívnemu by ste sa mali vyhnúť. Čiže vazelína ani niektoré pleťové oleje na aknóznu pleť radšej neaplikujte. Mohli by upchať póry, v dôsledku čoho by pokožka nemohla dýchať a akné by sa tvorilo vo väčšom množstve.

Naopak, túto metódu by mali vyskúšať majiteľky suchej, dehydrovanej a pleti so sklonom k tvorbe šupiniek. Ak potrebuje vaša pleť zvlhčiť, tak toto je skvelý spôsob, ako jej dodať a uzamknúť v nej vlahu. Slugging sa odporúča aj dámam v zrelom veku, nakoľko ju pomáha omladiť, zlepšiť jej pružnosť a zmierniť vrásky.

Zaujme ťa tiež: Urea v kozmetike – prečo je TOP zložkou pre pokožku celého tela?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Marta Kendrová 20.04.22 06:40

MK
karma
100.00

Zaujímavé, vyskúšam

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní