Čo prezrádzajú sny o mačke?

Čo prezrádzajú sny o mačke?
  • 21.03.2022
  • Michaela Kožáková

Domáce, ale i exotické či divé zvieratá sa často objavujú v našich snoch buď ako ústredná postava alebo dopĺňajú dej nášho sna. Mačka je jedným z najťažších symbolov, s ktorými sa človek musí vysporiadať pri dekódovaní snov. Ide o to, že obraz mačky sa môže objaviť vo sne z mnohých dôvodov. Mačka predstavuje typické ženské zviera, ktoré reprezentuje inštinktívnu energiu, ženskú zmyselnosť (sexualitu) a vlastnosti ako pôvab, nezávislosť, iracionalitu, hravosť, ale aj ľstivosť, zradnosť, klamstvo a iluzórnosť. Mačky sa často spájajú s negatívnymi vlastnosťami, ale zároveň však nesmieme zabúdať na to, že v dávnych dobách boli mačky zbožňované a považované za ušľachtilé zvieratá. 

Aký je duchovný význam snov o mačkách? Čo znamená, ak sa vám sníva o tomto zvierati?

Neprehliadni: Snár: Čo predpovedá had v sne?

Mačka v našich snoch

Zdroj: shutterstock

Mačka v našich snov

Podľa védskej knihy snov je vidieť mačku v sne zlým znamením. Vo vašom okolí môžu byť zradcovia a podvodníci, ktorí sa skrývajú za maskou priateľstva. Mačky v snoch tiež symbolizujú nebezpečenstvo a odporúča sa vyhýbať sa prázdnym nočným uliciam. Podľa iných výkladov snov mačka v sne môže byť tiež varovaním pred žiarlivosťou vašich obchodných rivalov. Niektoré snáre idú do detailov a zameriavajú sa na pohlavie – tučný drzý kocúr sa považuje za varovanie, že vás váš manžel môže podviesť. Ak muž vidí vo svojom sne mačiatko ženského pohlavia, znamená to, že stretne krásnu, veľmi nezávislú ženu s odvážnym charakterom.

Ak sa vám snívalo o vašej mačke, ktorá leží vedľa vás a pradie, takýto sen môže prezrádzať, že vo vašom okolí sú lichotníci, ktorí sa uchádzajú o vašu priazeň a zároveň majú vytýčené zámery, ktoré vám môžu ublížiť.

Podľa interpretácií kníh snov je tučné, dobre vykŕmené zviera symbolom lenivosti a nečinnosti neprajníkov. Ak sa vo vašom sne objaví takáto mačka, môže to znamenať, že bude pre vás veľmi ľahké ich poraziť. Tučná mačka môže byť tiež odrazom vášho vnímania súpera. Obrovská mačka v sne znamená, že vaše predstavy o nepriateľovi sú príliš prehnané a veľmi sa ho bojíte. 

Krásna, čistá mačka s hladkou srsťou symbolizuje prefíkaného zvodcu. Buďte opatrní, pretože osoba, ktorá vám dáva najavo svoju pozornosť, môže mať dve tváre. Ak má žena sen o mačke s blchami, môže ísť o symboliku nepríjemných súperov, ktorí ju ohovárajú a šíria klebety, ktoré môžu zničiť jej vzťahy alebo rodinný život. Blchy na mačiatku môžu naznačovať, že budúce udalosti výrazne zlepšia postavenie vašich konkurentov, a to bude mať škodlivý vplyv na vaše podnikanie. 

Tehotná mačka v sne znamená prílev nových nápadov a naplnenie plánov. Môže to byť tiež predzvesťou nového partnera. Mačka, ktorá porodila mačiatka predpovedá zisk a finančnú stabilitu. Dve mačky môžu predstavovať nebezpečenstvo pre život a zdravie snívajúceho. Sen o vašej zosnulej mačke prezrádza spojenie s druhým svetom a je odporučením, aby ste sa dobre starali o svoje zdravie a zdravie členov vašej rodiny. Rozhovor s mačkou vo sne je symbolom osamelosti, potreby komunikácie, lásky a pohladenia.

Vidieť vo sne malé mačiatko, ktoré sa skrýva na strome pred nahnevaným psom, je znakom toho, že v skutočnom živote by ste mali byť veľmi opatrní. Ak ste vo sne videli mačku loviacu myš, v blízkej budúcnosti bude váš život nepokojný a nie práve radostný. Na vašej životnej ceste sa vyskytnú rôzne problémy v dôsledku prefíkanosti a zlých úkonov vášho nepriateľa. Ak vás vo sne poškriabala mačka, znamená to, že čoskoro budete musieť čeliť veľkým problémom. Ak ste snívali o tom, že vám mačka vrazila pazúry priamo do hrude, zažijete duchovnú túžbu a smútok.

Čo to znamená, ak ste snívali o mŕtvej mačke? Tento sen má pozitívny výklad – naznačuje zmiznutie nepríjemnej osoby z vášho života. Ak sa vám sníva, že ste obklopení mnohými mňaukajúcimi mačkami, znamená, že ste máte okolo seba nesprávnych ľudí, ktorí sú pripravení podstúpiť akúkoľvek zradu kvôli zisku. Kŕmenie alebo maznanie sa s mačkami vo sne predznamenáva nevďačnosť za dobrý skutok.

Snívalo sa vám, že ste stúpli do mačacích exkrementov? Keď máte sen o tom, že ste stúpili do exkrementov, znamená to, že v bdelom živote zažijete niečo opačné. Je to znak šťastia a dobrých vecí, ktoré sa vám udejú v blízkej budúcnosti. Tento sen tiež naznačuje, že by ste sa nemali vzdávať svojich snov. V prípade mačacieho exkrementu sen môže byť predzvesťou prijatia peňazí ako daru.

Čierna mačka

Zdroj: shutterstock

Čierna a biela mačka

Čierna mačka je symbolom straty a plytvania peniazmi, zatiaľ čo biela je predzvesťou zisku. Huňatá biela mačka, ktorú vo svojom sne videla mladá žena, je varovaním, že sa môže dostať do pasce, ale zachráni ju zdravý rozum a nestratí česť v očiach iných. Pruhovaná mačka je znakom všednosti a nevynaliezavosti vašich neprajníkov. Ak ju vidíte vo svojich snoch, znamená to, že vaši nepriatelia nie sú schopní brániť vám v dosiahnutí vytúženého cieľa. Sivá mačka, ktorá vám skríži v sne cestu, je znakom stability a stálosti a naznačuje, že všetko by malo zostať tak, ako je a nie je potrebné teraz plánovať žiadne zmeny v podnikaní. Sivá farba je tiež znakom morálnej únavy a nespokojnosti.

Modrá mačka je signálom toho, aby ste boli opatrní a dávali si pozor na nepriateľov a ich intrigy. Siamská mačka je symbolom príťažlivosti pre opačné pohlavie a signálom o nedostatku náklonnosti a zmyslových pôžitkov v živote snívateľa. Červená mačka symbolizuje klamstvo a podrazy. Trojfarebná mačka je varovaním, že žena má konkurentku s vlastnosťami, ktoré sa jej manželovi na ženách páčia. Zelená mačka v snoch naznačuje, že snívajúca osoba je v súlade so svojimi myšlienkami a telom. Takýto obraz sľubuje sebapoznanie a ukazuje otváraciu príležitosť na sebarozvoj.

Zaujme ťa: Snár: Čo symbolizuje sen o tehotenstve a pôrode?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 13:11

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 00:37

QQ
karma
-1.00

1

  • 1
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 00:37

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 13:11

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní