Jednoducho niečo extra - 8ocho

Jednoducho niečo extra - 8ocho
  • 11.04.2014
  • PR článok

    • Zdieľaj:
  • 1

Extra panenský olivový olej 8ocho spája to najlepšie z ôsmich andalúzskych provincií preslávených pestovaním tých najkvalitnejších olív na svete. Aj preto určite nájdete viac ako osem dôvodov na jeho ochutnanie.

To najlepšie z ôsmich andalúzskych provincií, ktoré sa preslávili vynikajúcim olivovým olejom, nájdete iba v 8ocho. Je vyrobený výlučne mechanickým lisovaním za studena. Tento prémiový olivový olej neobsahuje žiadne prídavné látky. Acidita je na úrovni pod 0,5% čím sa 8ocho klasifikuje medzi najkvalitnejšie extra panenské olivové oleje.

Jeho nezameniteľná chuť, svieža vôňa a krásne zlatistá farba dokonale podčiarkne každé jedlo. Premeňte aj to najobyčajnejšie menu na luxusný gurmánsky zážitok. Postačí vám pár kvapiek 8ocho.

Použitie: 8ocho je ideálny na prípravu jedál teplej aj studenej kuchyne.

Pôvod a kvalita

8ocho, extra panenský olivový olej, pochádza priamo z španielskej Andalúzie. Ideálna klíma, dokonalé pôdne podmienky a nadšenie miestnych ľudí urobili z tohto regiónu najrenomovanejšieho svetového producenta. Až 45% celkovej výroby olivového oleja pochádza zo Španielska, z toho 75% práve z Andalúzie.

Tradícia a kvalita sú v každej kvapke 8ocho dokonale spojené. Tradíciu zastupuje pestovanie a zber olív, ktorý prebieha klasickým spôsobom, obíjaním olivovníkov palicami a následným ručným pozbieraním plodov. Kvalitu zabezpečuje okamžité spracovanie ihneď po zbere. Ide o jeden z dôležitejších faktorov pri výrobe najlepších extra panenských olivových olejov. 8ocho vzniká výlučne mechanickým lisovaním. Po zlisovaní sa olivová hmota pri kontrolovanej teplote premieša a je pripravená na najdôležitejšiu fázu – extrakciu, čo je vlastne oddelenie oleja od vody.

Aj pri takto tradičnej výrobe sa vedia uplatniť špičkové moderné technológie. Pomáhajú pri hĺbkovej kontrole všetkých procesov. Sú také precízne, že dokážu presne určiť olivovník, z ktorého olivy máte v konkrétnej fľaši.

To najlepšie a najzaujímavejšie o oleji 8ocho sa, bohužiaľ, nedozviete z nášho textu. To sa ukrýva výlučne vo fľaši. Spoznajte jeho jedinečnú plnú chuť, vôňu a farbu. Sme presvedčení, že 8ocho si vás získa a vaše recepty s ním získajú neodolateľný šmrnc.

ocho ozajstná chuť olív

Zdroj: Shutterstock®

Výroba špičkového olivového oleja v siedmych krokoch

Postup pri výrobe kvalitného extra panenského olivového oleja je hotová alchýmia. Ide o náročný, ale tiež pomerne nákladný proces, pri ktorom sú dôležité nielen kroky samotnej výroby, ale aj jej načasovanie a rýchlosť. Pri olivovom oleji určite platí, že za nízku cenu nedostanete vysokú kvalitu.

Zoznámte sa s procesom výroby olivového oleja 8ocho:

1. Pestovanie olív

Pestovaniu olív, z ktorých sa vyrába olivový olej 8ocho, je venovaná mimoriadna starostlivosť. Samozrejmosťou je využívanie postupov podporujúcich trvalo udržateľné pestovanie olív. Počas celej sezóny je odborníkmi neustále monitorovaný spôsob ošetrenia pôdy, hnojenia, zalievania olivovníkov.

2. Zber

Oberanie prebieha tradične – striasaním olivovníkov a následným ručným zberom.

3. Triedenie olív

Do oleja 8ocho idú len výberové, nepoškodené olivy.

4. Výroba – lisovanie

Olivy prichádzajú na spracovanie bezprostredne po zbere a pretriedení. Čo najkratší čas medzi zberom a ďalším spracovaním má totiž mimoriadny vplyv na kvalitu oleja. V lisovni sa olivy umyjú, zbavia lístia a iných nečistôt a spolu s kôstkami lisujú.

5. Miešanie a extrakcia

Po zlisovaní sa olivová hmota pri kontrolovanej teplote ďalej mieša. Tým sa zmenší jej objem a zmes sa pripraví na extrakciu. V tejto fáze výroby prebieha oddelenie oleja od vody a odpadu. Výsledkom je olej, ktorý tvorí cca 13% z celkovej hmoty, olivové výlisky, tzv. sansa cca 50% a zvyšok je odpad.

6. Kontrola kvality, testovanie a klasifikácia

7. Plnenie do fliaš a balenie do kartónov

8ocho je plnený do tmavých fliaš, ktoré sú schopné lepšie ho chrániť. 

8ocho, extra panenský olivový olej - balenie: 500 ml, 750 ml


    • Zdieľaj:
  • 1
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Martina Zahoranová 11.04.14 22:32

MZ
karma
92.00

o tomto oleji som už počula, musí byť naozaj vynikajúci aj chuťovo ale aj tým že obsahuje tie najkvalitnejšie olivy, určite vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Počula si o NATTO? Toto sú dôvody, pre ktoré sa ho oplatí konzumovať!
Zdravie

Počula si o NATTO? Toto sú dôvody, pre ktoré sa ho oplatí konzumovať!

  • 3
  • 13.10.2021
Canon Zoemini S2: Zábavné fotenie, inovatívne možnosti úpravy fotografií a okamžitá tlač
Inšpirácie

Canon Zoemini S2: Zábavné fotenie, inovatívne možnosti úpravy fotografií a okamžitá tlač

  • 2
  • 04.10.2021
Inteligentná kefka ako dentálny kouč: Žiarivý úsmev vždy pod kontrolou
Zdravie

Inteligentná kefka ako dentálny kouč: Žiarivý úsmev vždy pod kontrolou

  • 7
  • 29.07.2021
TOPlist