Najlepšie recepty z lístkového cesta: 3 pochúťky do vašej kuchárky

lístkové cesto nasladko

Na slano či na sladko, lístkové cesto chutí dokonale jednoducho vo všetkých kombináciách. Stačí kúpiť plát do chladničky či mrazničky a vyťahovať v prípade potreby.

 

Nečakaná návšteva? Rodinný obed a vy nemáte dezert? Nič nie je stratené, ak máte po ruke jedno či dve lístkové cestá.

 

Prinášame vám tri skvelé a jednoduché recepty z lístkového cesta, ktoré si zamilujete vy aj vaša rodina, a čo je najlepšie, sú na stole expresne rýchlo. Či už preferujete sladké alebo slané dobrôtky, na lístkové cesto sa môžete vždy spoľahnúť.

 

Klasické slimáky

Slimáky z lístkového cesta vie pripraviť azda každý. Sú veľmi vďačné a milujú ich ako deti, tak aj dospelí. Nikdy nepripravujte len z jednej dávky cesta, tá bude preč, ani sa nenazdáte.

 

Pozri aj: Dokonalé jedlo pre návštevu: Vyskúšaj chutné zapekané nachos!

 

Skúste namiesto klasickej šunkovej verzie taliansku. Ako na to? Rozložíme si cesto, potrieme ho osoleným paradajkovým pretlakom s rozmiešanou polovicou lyžičky sušeného oregana, na to dáme strúhanú goudu a plátky proscuitta alebo inej šunky tohto typu. Cesto zavinieme ako štrúdľu a nakrájame asi na 3-centimetrové slimáčiky.

 

Poukladáme na plech s pečiacim papierom. Na vrch dáme olivu a kúsok mozarelly. Potrieme žĺtkom a pečieme na 180 stupňov asi 20 minút pekne dohneda. Bon apetit!

BUDE ŤA ZAUJÍMAŤ:

Taštičky s džemom

Sú tak dokonalé a nič jednoduchšie na svete ani nie je. Taštičky alebo šatôčky z lístkového cesta sú jednoducho vynikajúce. Náplň je na vás, podľa chuti si do nich dajte obľúbený džem, alebo tvaroh, alebo oboje. Cesto si rozkrájajte na rovnaké štvorčeky, pozor, musia byť dostatočne veľké, aby sa vám po naplnení neroztrhali, asi 7,5x7,5 centrimetra. Do rožku dajte džem, preložte a popritláčajte vidličkou po okrajoch. Pečte potreté vajíčkom na 170 stupňoch do zlatista, pred podávaním posypte práškovým cukrom.

BUDE ŤA ZAUJÍMAŤ:

Pochúťka s paradajkami

Ak chcete skúsiť niečo netradičné, no zároveň úplne najjednoduchšie, skúste tento recept. Cesto rozkrojte na rovnaké štvorčeky tak, aby sa vám naň zmestilo koliesko paradajky (ak máte menšiu paradajku, spravíte pochúťok viac). Cesnak si prelisujte a zmiešajte s troškou olivového oleja. Kúsky cesta potrite zmesou, potom na vrch položte paradajku a pečte na 180 stupňov 15-20 minút. Ak chcete mať na koláčikoch aj niečo zelené, inšpirujte sa týmto podobným video receptom. 

 

Zaujme ťa: Už žiadne počítanie ovečiek: Nauč sa najlepšie triky ako zaspať!

Podobne môžete pripraviť lístkové cesto aj na sladko, keď dáte navrch napríklad jahôdky či iné ovocie a na záver pred podávaním posypete cukrom. Skvelým doplnením je aj tvaroh či krémový syr.

 


Čo čítajú ostatní na KAMzaKRÁSOU.sk

 
Chutné jesenné menu z hurmikaki. Tieto recepty musíš vyskúšať!
Recept na jednoduché muffiny: Zdravá dobrota len z 3 ingrediencií
RECEPT: Silvestrovské plnené muffiny
Rýchly a sladký jesenný recept: Jogurtový chrbát s hroznom
RECEPT: Silvestrovské plnené muffiny
Poznáš tradičné fašiangové recepty? Vyskúšaj niektorý z nich!
Recept na jednoduché muffiny: Zdravá dobrota len z 3 ingrediencií
Vianočné recepty Dr.Oetker - zažite chutné Vianoce
Zdravé palacinky z 3 ingrediencií: Iné už pripravovať nebudeš!
Jediný recept na medovníky, ktorý potrebuješ: Mäkkosť ťa prekvapí
Rýchly a sladký jesenný recept: Jogurtový chrbát s hroznom
Chutné jesenné menu z hurmikaki. Tieto recepty musíš vyskúšať!
Oživ ju tvarohom a šľahačkou: Vynikajúci recept na smotanovú tortu
Recept: Čokoládovo - baklažánové brownie
Chutné jesenné menu z hurmikaki. Tieto recepty musíš vyskúšať!
Vianočné recepty Dr.Oetker - zažite chutné Vianoce
Hrnčekový recept na acidkový koláč. Tak lahodný a vláčny!
Recept: Perníkové tiramisu
Chutné jesenné menu z hurmikaki. Tieto recepty musíš vyskúšať!
Pravé americké palacinky: Raňajky, za ktoré vás bude partner milovať
Poznáš tradičné fašiangové recepty? Vyskúšaj niektorý z nich!
Recept: Čokoládovo - baklažánové brownie
Stihneš ich aj na Štedrý deň: Super recept na rumové guľky
Oživ ju tvarohom a šľahačkou: Vynikajúci recept na smotanovú tortu
Pravé americké palacinky: Raňajky, za ktoré vás bude partner milovať
 

25 komentárov

, ak chcete vložiť komentár. V prípade, že nemáte ešte konto na KAMzaKRÁSOU.sk, môžete si ho zdarma vytvoriť.



02.01.18 08:19 | Soňa Kelemenová | karma: 93
vyzerajú veľmi lákavo...... robievam z lístkového cesta podobné recepty.... sú najrýchlejšie a chutia výborne....

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


02.01.18 08:20 | Soňa Krátka | karma: 76
super, slimáky a plneneé taštičky robievam, je to vďačná pochúťka

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


02.01.18 11:24 | Martina Zahoranová | karma: 93
takéto recepty sú rýchle a chutné... u nás veľmi obľúbené na rôzne spôsoby

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


02.01.18 11:50 | Katarina S | karma: neurčená
Slimáky robievam, zjedia sa okamžite.

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


02.01.18 12:35 | Mária Chromíková | karma: 97
Rada robím z lístkového cesta s tvarohovou náplňov.

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


02.01.18 14:09 | Ľubica Šťastná | karma: 95
Slimáky i taštičky robievam, no s paradajkami musím vyskúšať.

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


02.01.18 18:11 | Milka Damašková | karma: 85
Tiež máme radi takéto chuťovky :) mňam :)

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


02.01.18 18:16 | Elena Švachová | karma: 87
výborné...lístkové cesto mám stále v mrazničke,aby bolo po ruke,keby bolo treba.

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


02.01.18 19:25 | Mária Frnová | karma: 100
z lístkového cesta pečiem rôzne výborné chuťovky...aj sladké aj slané vždy stoja za to...

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


02.01.18 19:28 | Marta Bujdošová | karma: 89
milujeme listkove pecivo, najme na slano.

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


02.01.18 21:22 | Jana Hlubeňová | karma: neurčená
Tie s paradajkami musim urcite vyskusat :)

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


03.01.18 14:03 | Ján Kováčik | karma: neurčená
K tomu ti doporučujem natrieť plochu pod paradajku pretlačeným cesnakom, máličko osoleným, rozmiešaným v ttoche oleja na kašičku...papenka jedna radosť, ba aj dve radosti...

odpovedať

hlasuj plus 2 | -1 hlasuj minus


02.01.18 21:35 | Monika Červinková | karma: 92
mňam mňam a ešte raz mňam :) lístkové cesto na hocijaký spôsob :)

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


02.01.18 22:11 | Soňa Horáčková | karma: 83
slimáky sú u nás obľúbené, sú výborné... z lístkového cesta robievam aj sladké koláčiky ...

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


03.01.18 07:22 | Anna Bútorová | karma: 63
slané šunkové a syrové lístkové slimáky u nás doma frčia...miznú z plechu rekordnou rýchlosťou

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


03.01.18 14:00 | Ján Kováčik | karma: neurčená
Tiež pochúťka a rýchliková...chladené lístkové cesto natrieť po celej ploche vajíčkom, rozrezať po dĺžke na 5 pásov, po šírke na 3 pásy, do narezaného dať mesiačik mandarínky predtým namočený v práškovom cukre na výrezok, zatvoriť, vidličkou pritlačiť kraje dať na plech papier na pečenie, poukladať taščičky na plech, potrieť zostatkom vajíčka, posypať sezamovým semienkom, ale poriadne, a dať piecť na 15 - 20 min. do rozohriatej rúry na ca 180 st.C....po upečení nechať vychladnúť a samo, že zjesť...maličká rada, mesiačik mandarínky dajte kolmo do stredu výrezku širšou plochou a prstami zdvihnite k nemu kraje, mierne pritlačte...a je to...:-)...potreba surovín: jedno chladené lístkové cesto, 1 vajíčko, práškového cukru podľa potreby, sezamového semienka podľa potreby...ak mám, tak tam dávam namiesto mesiačika mandarínky sušenú slivku...a doporučujem vybrať z mesiačika mandarínky kôstku, netreba toto prekvápko pre konzumenta...:-)

odpovedať

hlasuj plus 1 | 0 hlasuj minus


03.01.18 18:16 | Marianna Rajniaková | karma: 86
robievam pizzové, chutia mi aj na sladko..

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


04.01.18 23:38 | Ria Petrová | karma: neurčená
Ani mne nikdy nechýba lístkové cesto v mrazničke. Najviac ho spotrebujem na nivové "slimáky", ktoré sú u nás doma už neodmysliteľnou súčasťou každej oslavy. Často ich nosím aj na rodinné oslavy - na výslovnú žiadosť oslávenca.

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


05.01.18 16:33 | Marie Gutmannová | karma: 80
lístkové cesto som pripravovala zatiaľ vždy na sladko, no určite vyskúšam slimáky a neskutočne lákavé je aj s paradajkami, ďakujem za tip:)

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


06.01.18 21:09 | Ľubica Križanová | karma: neurčená
Milujem chrumkavučké lístkové cesto :-)

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


08.01.18 11:17 | Tatiana Husárová | karma: neurčená
Slimakov robim, su skveli

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


08.01.18 15:02 | Natália Homolová | karma: 91
Lístkové cesto milujem hlavne na sladko, taštičky vyzerajú skvelo mňam.

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


09.01.18 13:43 | rudolf pothe | karma: neurčená
chutné!

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


09.01.18 17:56 | Katarína Gašová | karma: neurčená
Milujem lístkové cesto. Okrem spomenutých slimákov robím slané tyčinky so semienkami: nakrájam si cesto na tyčinky, dám na plech, potriem vajíčkom a posypem sezamovými, ľanovými a slnečnicovými semienkami. Pečiem do zlatista pri 200°C. Tyčinky sú veľmi chutné a príprava netrvá dlho, sú ideálne pre nečakanú návštevu :D

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


25.01.18 21:18 | Jana Komadová | karma: 94
Robievam často mňamkýýý

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus




Najčítanejšie na KAMzaKRÁSOU.sk

Buď zdravá ako repa: Povieme ti, prečo jesť cviklu oveľa častejšie

23.01.2018 KRÁSA
Buď zdravá ako repa: Povieme ti, prečo jesť cviklu oveľa častejšie

Červená repa, alebo ľudovo, cvikla, nás pomyselne prenáša do čias detstva, kedy nás možno svojou sýtou červenou farbou desila na tanieroch, napríklad v školských jedálňach...

Odteraz už šupky z jablka nebudeš vyhadzovať! Pozri, čo všetko dokážu

29.01.2018 LIFESTYLE
Odteraz už šupky z jablka nebudeš vyhadzovať! Pozri, čo všetko dokážu

Jablká patria medzi tie druhy ovocia, ktorých sa človek nepreje asi nikdy. Sú chutné, šťavnaté, a navyše sa dajú využívať pri pečení chutných dezertov.   Veľa ľudí neobľubuje šupky z jabĺk...

Prečo nikdy neprestať cvičiť? Ak to urobíš, toto sa stane s tvojim telom!

18.02.2018 LIFESTYLE
Prečo nikdy neprestať cvičiť? Ak to urobíš, toto sa stane s tvojim telom!

Stáva sa to aj tým najlepším z nás... Po dlhodobom aktívnom pohybe sa ocitáme v úzkych a jednoducho sa nám prestane chcieť. Beh už zrazu nie je obľúbenou súčasťou dňa a návšteva posilňovne...

Čo je to epsomská soľ? Zázrak, ktorý ti pomôže s mnohými neduhmi!

02.02.2018 KRÁSA
Čo je to epsomská soľ? Zázrak, ktorý ti pomôže s mnohými neduhmi!

Epsomská soľ nie je žiadny výmysel modernej doby. Objavená bola totiž už začiatkom sedemnásteho storočia. Aj napriek tomu nie je veľmi známou surovinou, čo je však veľká škoda...

Vedľajšie účinky zdravého stravovania. O týchto ti povie málokto!

07.02.2018 LIFESTYLE
Vedľajšie účinky zdravého stravovania. O týchto ti povie málokto!

S príchodom nového roka si dávame množstvo predsavzatí. Mnohí z nás dúfajú, že nový rok bude pre nich v znamení zdravej stravy. Kým január bol len akýmsi skúšobným mesiacom...

Geniálne kuchynské triky: Šetria čas a vyhneš sa neporiadku!

13.02.2018 LIFESTYLE
Geniálne kuchynské triky: Šetria čas a vyhneš sa neporiadku!

Niekedy môže kuchyňa po príprave večere vyzerať skôr ako po boji.   Všade samý riad, špina a neporiadok, ktorého by ste sa najradšej zbavili mihom oka. Máme pre vás naozaj skvelú správu...

Zelený a čierny čaj: Toto sa deje, keď ho piješ vo veľkom množstve!

19.02.2018 LIFESTYLE
Zelený a čierny čaj: Toto sa deje, keď ho piješ vo veľkom množstve!

Všetkého veľa škodí, no otázkou ostáva: čo je veľa a čo je málo? Každý z nás by mal poznať svoju únosnú mieru pri všetkom. To...

Ako správne zohriať kura? Takto zostane chrumkavé a šťavnaté!

27.01.2018 LIFESTYLE
Ako správne zohriať kura? Takto zostane chrumkavé a šťavnaté!

Nie je nič lepšie, než čerstvo upečené kurča s chrumkavou kôrkou. Avšak patrí k tým jedlám, ktoré už ťažko zohrejete na ďalší deň tak, aby bolo stále chrumkavé, a hlavne, aby nebolo vyschnuté...

Rakovina hrubého čreva: Tieto faktory zvyšujú riziko vzniku ochorenia

28.01.2018 LIFESTYLE
Rakovina hrubého čreva: Tieto faktory zvyšujú riziko vzniku ochorenia

Rakovina hrubého čreva aj rakovina konečníka patria medzi najčastejšie sa vyskytujúce typy zhubných ochorení, a to najmä vo vyspelých krajinách po celom svete...

Bujónové kocky: Aká je realita - používať ich alebo na ne zabudnúť?

26.01.2018 LIFESTYLE
Bujónové kocky: Aká je realita - používať ich alebo na ne zabudnúť?

Bujónové kocky sú v mnohých kuchyniach často používané. Ide totiž o veľmi ľahký spôsob ako zvýrazniť chuť a arómu mnohých jedál, najmä polievok či omáčok...

Toto sú najčastejšie signály chorej pečene. Neignoruj ich!

09.02.2018 LIFESTYLE
Toto sú najčastejšie signály chorej pečene. Neignoruj ich!

Pečeň patrí medzi životne dôležité ľudské orgány. Je zodpovedná za odstraňovanie jedovatých látok z tela, metabolizmus dôležitých látok aj zásobovanie živín...

Prečo konzumovať cibuľu? Odteraz sa od nej staneš závislou!

01.02.2018 KRÁSA
Prečo konzumovať cibuľu? Odteraz sa od nej staneš závislou!

Niekto ju dokáže jesť ako jablko, iní ju neznášajú a majú voči nej averziu a nechuť. Odrádzajúca je hlavne jej aróma, pri ktorej nejeden človek už zaplakal...

Ako vyčistiť záchodovú misu? Rýchlo a jednoducho vďaka tomuto!

24.01.2018 LIFESTYLE
Ako vyčistiť záchodovú misu? Rýchlo a jednoducho vďaka tomuto!

Čistenie toalety môže byť ťažké, že? Škvrny, tvrdá voda a baktérie množiace sa rýchlosťou svetla – to sú vecí, ktorých sa zbaviť je fakt zdĺhavé. A dokonca...

Smrdí to chorobou! Ktorý zápach tela signalizuje vážnu chorobu?

10.02.2018 LIFESTYLE
Smrdí to chorobou! Ktorý zápach tela signalizuje vážnu chorobu?

Za normálnych okolností, ak sme zdraví a nekonzumujeme veľa cesnaku či alkoholu, nemáme žiaden zápach. Presnejšie je neutrálny, niekomu môžeme aj voňať ale určite nesmrdíme...

Je pohár vína denne zdravý? Prekvapí ťa, čo na to hovorí veda!

23.01.2018 KRÁSA
Je pohár vína denne zdravý? Prekvapí ťa, čo na to hovorí veda!

Je pohár vína denne zdravý? Nad touto polemikou si lámu hlavu mnohí z nás. Otvoriť fľašu vínka po náročnom dni v práci alebo neotvoriť? Chodí nám to neustále po rozume a my premýšľame...

Trápi ťa upchatá sprchovacia hlavica? Takto ju vzkriesiš!

11.02.2018 LIFESTYLE
Trápi ťa upchatá sprchovacia hlavica? Takto ju vzkriesiš!

Každá žienka domáca určite mala tú česť spoznať sa bližšie s nepriateľom menom vodný kameň. Vzniká na nereze, na umývadle, ale aj v našej sprche, čo nás možno trápi najviac. Gazdinky, nezúfajte...

.

Aktuálne súťaže


INSTAGRAM

    TÝŽDENNÝ HOROSKOP KRÁSY


    ODPORÚČANÉ ČLÁNKY


    ZDRAVÉ RECEPTY


    ODPORÚČANÉ SLUŽBY

    Salon De Luxe, Bratislava

    Salon De Luxe
    Bratislava

    YOGA MAYA, Ivanka pri Dunaji

    YOGA MAYA
    Ivanka pri Dunaji


    Fandite nám

    TOPlist 1s