Registrácia Prihlásenie

RECEPT: Kokosové cupcaky, ktoré si zamiluje úplne každý


Vedeli ste, že cupcaky vznikli s Spojených štátoch v 19. storočí? V tej dobe to bol revolučný zákusok, ktorý si dnes pripravujeme celkom bežne. Ale odkiaľ vlastne pochádza ten názov „cupcaky“? Existujú 2 teórie: jedna hovorí o tom, že názov dostali kvôli tomu, že sa kedysi pripravovali v pohároch. Tá druha však hovorí o tom, že pomenovanie dostali tým, že sa prísady, používané na ich prípravu, merali pohárom (hrnčekové pečenie). Tak či onak, nič to nemení na tom, že sú maximálne chutné.

Keďže sa k nám dostala kuchárka Magické cupcaky a mafiny, tak sme neodolali a pripravili sme si podľa nej kokosové cupcaky. Verte nám, boli rovnako chutné ako chutne vyzerajú.

Ochutnaj: Recept: Najlepšie jablkové pité od babičky

recept na kokosové cupcaky

Zdroj: Shutterstock®

Na cesto budete potrebovať:

  • 3 vajcia
  • 200 g zmäknutého masla
  • 200 g krupicového cukru
  • 200 ml mlieka
  • 250 g polohrubej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 2 balíky vanilkového cukru
  • 2 PL kakaa

Na krém budete potrebovať:

  • kokosový puding
  • 300 ml mlieka
  • 1 balík vanilkového cukru
  • 2 PL kryštálového cukru
  • 30- 40 g zmäknutého masla
  • kokos na posypanie
najlepšie cupcaky

Zdroj: Shutterstock®

Ako si upiecť kokosové cupcaky?

V prvom rade si predhrejte rúru na 160 °C. V miske rozšľaháme vajcia, pridáme maslo, krupicový cukor a vymiešame do peny. Postupne prilejeme mlieko, primiešame zvyšné suroviny (múku, vanilkový cukor, prášok do pečiva a kakao). Všetko poriadne zmiešame a rozdelíme do košíčkov na cupcaky a dáme piecť na 18 – 20 minút.

Následne si pripravíme puding (môžete aj pred prípravou cesta), a to tak, že v 100 ml mlieka rozmiešame puding a cukor. Zvyšných 200 ml mlieka dáme do hrnca a následne pripravíme ako klasický puding. Necháme ho vychladnúť na izbovú teplotu, avšak nezabudnite ho občas premiešať, aby sa na ňom nevytvorila kôrka. Po vychladnutí do pudingu vmixujeme maslo a vytvoríme krém na cupcaky.

Teraz je čas na vašu kreativitu – ozdobte si cupcaky podľa vaše fantázie. My sme zvolili verziu s použitím vrecúška a nadstavcov na zdobenie a posýpali sme kokosom.

Vyskúšaj: Levanduľový ošiaľ pokračuje: Toto je recept na levanduľovú zmrzlinu!

Magické cupcaky a mafiny

Zdroj: Shutterstock®

Prajeme príjemné mlsanie.


Návrat hore
Autor článku

8 komentárov

Ľubica Šťastná 26.06.18 07:39

ĽŠ
karma
115.00

Určite sú chutné, tak ako vyzerajú.

  • 0
Odpovedať

Klára Voráčová 26.06.18 07:40

KV
karma
-1.00

Mňam, vypadají lákavě :)

  • 0
Odpovedať

Helena Zobková Šimurdová 26.06.18 15:09

HZŠ
karma
100.00

Kokosové múčniky moja rodina miluje. Idú prázdniny iste upečiem.

  • 0
Odpovedať

Martina Zahoranová 26.06.18 19:04

MZ
karma
93.00

kokosové koláčiky a zákusky mám veľmi rada a aj celá rodinka takže kokos používam často ... tieto cupcaky sú určite fajnové :-)

  • 0
Odpovedať

Ľudka Uličná 26.06.18 23:09

ĽU
karma
100.00

vyzera dobre

  • 0
Odpovedať

Marianna Rajniaková 03.07.18 11:36

MR
karma
91.00

perfektné, určite vyskúšam

  • 1
Odpovedať

Blažena Sádovská 19.07.18 21:58

BS
karma
100.00

Tie vyzerajú nádherne, určite vyskúšam:))

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 07.09.18 11:37

JK
karma
122.00

Mňamký určite vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Recept na mini hotdogy z lístkového cesta: Len tak sa po nich zapráši!
Mäsité jedlá

Recept na mini hotdogy z lístkového cesta: Len tak sa po nich zapráši!

  • 37
  • 5
  • 26.07.2019
Tri recepty na plnenú tortillu: Vďačné jedlo na raňajky aj na obed
Mäsité jedlá

Tri recepty na plnenú tortillu: Vďačné jedlo na raňajky aj na obed

  • 29
  • 5
  • 09.06.2019
RECEPT: Jednoduché a rýchle broskyňové taštičky z lístkového cesta
Dezerty

RECEPT: Jednoduché a rýchle broskyňové taštičky z lístkového cesta

  • 45
  • 4
  • 18.08.2019