Malinové muffiny s quinoou
Pripraviť šalát z quinoy je pomerne populárne aj jednoduché. Nemenej jednoduché je však pripraviť i quinoové muffiny vhodné na raňajky podľa Goodhousekeeping.
Ingrediencie:
- 100 g hladkej múky
- 100 g mandľovej múky
- 50 g surovej quinoy
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžička pomletej škorice
- 1/2 lyžičky mletého zázvoru
- 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
- 1/2 lyžičky soli
- 2 veľké vajcia
- 225 g bieleho jogurtu
- 60 ml mlieka
- 3 až 4 lyžice medu
- 250 g malín
Postup prípravy:
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov Celzia a formu na muffiny si vytrieme tukom alebo vystelieme košíčkami na muffiny.
- Všetky suché ingrediencie zmiešame dokopy v jednej miske, v druhej miske si zasa zmiešame mokré ingrediencie.
- Mokrú zmes pomaly primiešame do suchej zmesi a poriadne premiešame. Na koniec jemne primiešame maliny.
- Cesto rozdelíme rovnomerne do formy na muffiny a pečieme 15 až 20 minút. Muffiny testujeme špáradlom.
- Po upečení muffiny necháme 5 minút v rúre chladnúť, potom ich vyberieme z formy a necháme ich vychladnúť na mriežke.