Sendvič s cícerom a kôprom
Ďalší zdravý sendvič plný proteínov aj vlákniny si pripravíme podľa Evergreen Kitchen. V hlavnej úlohe bude cícer, citrón a ak vás zaujíma ako využiť kôpor okrem kôprovky, tak to bude práve v tomto skvelom recepte.
Ingrediencie:
- 1 konzerva cíceru (zliateho z nálevu a umytého pod vodou)
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 3 lyžice hummusu
- 2 lyžičky olivového oleja
- 1,5 lyžičky Dijónskej horčice
- 2 stonky zeleru narezaného na malé kúsky
- 1 lyžica čerstvého kôpru posekaného nadrobno
- 2 lyžičky petržlenovej vňatky posekanej nadrobno
- 1 jarnú cibuľku nakrájanú nadrobno
- soľ a korenie na dochutenie
- chlieb
- šalátové listy
- majonéza (voliteľné)
Postup prípravy:
- V miske si zmiešame cícer, olivový olej, citrónovú šťavu, horčicu a hummus. Ingrediencie šľaháme pomocou vidličky, kým nám nevznikne krémová hmota.
- Pridáme zeler, petržlenovú vňať, kôpor, cibuľku, soľ a korenie podľa chuti.
- Na obe strany chlebíka si natrieme trocha majonézy, pridáme cícerovú zmes a na vrch položíme šalátový list. Prikryjeme druhým chlebíkom a podávame.