Recepty na vegánsky burger: Tieto od mäsitých nerozoznáš!

    • Zdieľaj:
- VEGÁNSKY BURGER 3X INAK
1 z 3

BURGER Z ČIERNYCH FAZULÍ

Prvý vegánsky burger, ktorý môžete pripraviť pre seba či svojich hostí je z čiernej fazule. Recept podľa Sally‘s Baking Addiction musíte vyskúšať!

Ingrediencie:

  • 2 konzervy čiernych fazulí (zbavených nálevu, prepláchnutých pod vodou a osušených)
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1/2 veľkej červenej papriky nakrájanej na malé kúsky
  • 1/2 veľkej cibule nakrájanej nadrobno
  • 3 prelisované strúčiky cesnaku
  • 1,5 lyžičky mletej rasce
  • 1 lyžička čili (alebo podľa chuti)
  • 1/2 lyžičky sušeného cesnaku
  • 1/4 lyžičky mletej údenej papriky
  • 60 g strúhanky alebo pomletých ovsených vločiek
  • 100 g uvareného a potlačeného batatu
  • 1 lyžica vegánskej sójovej omáčky
  • 2 lyžice kečupu alebo BBQ omáčky
  • soľ a korenie na dochutenie

Postup prípravy:

  1. Rúru si predhrejeme na 160 stupňov a dáme do nej fazule na plechu s papierom na pečenie. Trocha ich vysušíme po dobu asi 15 minút.
  2. Na olivovom oleji si speníme cibuľu, cesnak a papriku, opekáme asi 5 minút, kým zelenina nezmäkne. Ak je v zelenine veľa vody, vysušíme ju pomocou papierovej utierky.
  3. Zmes presunieme do sekáčika, pridáme všetky ostatné ingrediencie okrem fazúľ a pulzujeme, kým nebude zmes hladká. 
  4. Nakoniec pridáme fazule, ktoré môžeme rozmixovať alebo roztlačiť vidličkou tak, aby z nich zostali väčšie kusy.
  5. Vyformujte burgre a grilujte na alobale približne 8 minút z každej strany.
1 z 3