BURGER Z ČIERNYCH FAZULÍ
Prvý vegánsky burger, ktorý môžete pripraviť pre seba či svojich hostí je z čiernej fazule. Recept podľa Sally‘s Baking Addiction musíte vyskúšať!
Ingrediencie:
- 2 konzervy čiernych fazulí (zbavených nálevu, prepláchnutých pod vodou a osušených)
- 1 lyžica olivového oleja
- 1/2 veľkej červenej papriky nakrájanej na malé kúsky
- 1/2 veľkej cibule nakrájanej nadrobno
- 3 prelisované strúčiky cesnaku
- 1,5 lyžičky mletej rasce
- 1 lyžička čili (alebo podľa chuti)
- 1/2 lyžičky sušeného cesnaku
- 1/4 lyžičky mletej údenej papriky
- 60 g strúhanky alebo pomletých ovsených vločiek
- 100 g uvareného a potlačeného batatu
- 1 lyžica vegánskej sójovej omáčky
- 2 lyžice kečupu alebo BBQ omáčky
- soľ a korenie na dochutenie
Postup prípravy:
- Rúru si predhrejeme na 160 stupňov a dáme do nej fazule na plechu s papierom na pečenie. Trocha ich vysušíme po dobu asi 15 minút.
- Na olivovom oleji si speníme cibuľu, cesnak a papriku, opekáme asi 5 minút, kým zelenina nezmäkne. Ak je v zelenine veľa vody, vysušíme ju pomocou papierovej utierky.
- Zmes presunieme do sekáčika, pridáme všetky ostatné ingrediencie okrem fazúľ a pulzujeme, kým nebude zmes hladká.
- Nakoniec pridáme fazule, ktoré môžeme rozmixovať alebo roztlačiť vidličkou tak, aby z nich zostali väčšie kusy.
- Vyformujte burgre a grilujte na alobale približne 8 minút z každej strany.